. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Michaela V. (Michaela79) ID 3524
.
mimibazar.sk/michaela79
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.4.2006
Naposledy: 24.4.2022 15:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 489
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné jemné pečivo obaľované v cukre



POTREBNÉ PRÍSADY

250g (jedno balenie) CERY 500g múky hladkej 250ml smotany na šľahanie a obaľovanie práškový cukor + vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

DIevčatá tento receptík mám od mojej kamošky a kolegynky Ajky (Andrea Mátušová (SaS) ID 6863 )
tá ho sem ešte nestihla dať tak to urobím ja.
JE SKVELÝ a hlavne jednoduchý a chutí výborne - robila som ho dnes prvý raz a vydaril sa.

takže k postupu :

Do misky si dáme Ceru nakolko je trošku tuhšia je dobré si ju na strúhadle postrúhať.Lepšie sa s ňou potom pracuje.Pridáme múku (postupne) a tiež smotanu na šľahanie .Vypracujeme hladké cesto .Trošku to trvá,ale vydržte to a na koniec uvidíte skvelý MŇaMKY výsledok.
Cesto nechajte oddýchnuť v chladničke ja som ho tam nechala celú noc.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.12.2015, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

HARLEKÝN alebo Plnená VEKA



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veka vcelku , 125g (1/2) masla , 200g eidam syr vcelku , 200g salámy,alebo šunky , menšia fľaška uhoriek zaváraných, - II - kápii , 3 vajcia na tvrdo , 1 1/2 lyžice francúzskej horčice (ja som nemala kápiu,ale aj tak to bolo výborne a maslo som dala 100g masla obyčajného a asi za lyžicu masla RAMA - nebola tá plnka taka stuhnutá aspoň manželovi sa to moooc páčilo). A ešte jedna rada - ja som dala tak napolovicu horčicu francúzsku a obyčajnú,ale záleži na Vašej chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Z veky vcelku poodkrajujeme konce, ktore si odložíme nakoľko ich budeme potrebovať,ale až na koniec.
z veky opatrne povyberáme striedku.Syr si postrúhame na jemnom strúhadle teda ako keď strúhate syr na špagety.Na väčšom strúhadle som si postrúhala aj maslo a spolu so syrom so to dobre vymiešala - stači to vymiešať vidličkou.Do takto pripravenej hmoty zamiešame striedku z veky a postupne do masy pridávame šunku (alebo salámu), vajcia,uhorky a všetky ingrediencie,ktore sú napísané.Dochutíme horčicou.
Ked máme pripravenú masu naplníme si ňou pripravenú veku a konce trošku tiež potrieme a spojíme.
Dáme do alobalu a necháme odstáť v chladničke.

Myslím, že Vám to bude určite chutiť ja som to robila na Silvestra na obed a večer sme si už veku krájali .JE ÚŽASNÁ veď skúste ju urobiť určite neoľutujete .

**************** DOBRÚ CHUŤ ******************

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.9.2012, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šumiacke zemiakovo-mäsové guľky s kyslou dusenou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Múku polohrubú , múku hladkú , strúhanka , 2 vajcia , zemiaky cca 7 kusov (záleži od toho pre koľko ľudí varíme) , cesnak , majoránka, vegeta a to najdôležitejšie na kocky nakrájanú údenú rolku,alebo akékoľvek údené mäsko,alebo klobásu.A na koniec slaninka dobre prepečená spolu s troškou oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nastrúhame na strúhadle (väčšinu tak ako sa strúhajú na halušky a zo dva ich nastrúhame na jemnom strúhadle ako keď strúhate mrkvu) - vytlačíme vodu zo zemiakov .Pridáme múku hladkú aj polohrubú (inak ja to robim odhadom) , strúhanku , vajcia , cesnak , dochutíme soľou, poprípade vegetou , nasypeme majoránku a dobre premiešame.Cesto nesmie byť ani veľmi riedke no ani nie husté , aby neboli guľky tvrdé. No a na koniec dáme nakrájanú údenú šunku, klobásku alebo mäsko. Ak máme pripravenú túto masu tak si začneme tvarovať guľky - POZOR cesto sa dosť lepí takže to pôjde ťažšie a možno to bude mať aj rôzny tvar. Guľky trošku obalíme v hladkej múke. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu s troškou soli a skúsime dať jednu guľku , či sa nám náhodou nerozpadne vo vode , ak áno v tom prípade je treba pridať múku. Guľky treba variť pomaly a sú hotové keď vyjdú navrch hrnca.
Ak máme guľky uvarené tak ich poleje slaninkou, korú sme si pripravili zvlášť na panvičke s troškou oleja. Slaninka musí byť dobre prepečená - taká chrumkavá a keď ju lievate na guľky musí to syčať to viete, že je to výborne prepečené.
No a ako príloha je super kyslá dusená kapusta.


*********************************Prajem Vám dobrú chuť**********************************************

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.8.2016, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňová štrúdľa s makom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto : 1 šlahačková smotana , 30dkg hladkej múky špeciál , štipka soli. Na plnku : očistené a vykôstkované višne (čerstvé, alebo zavarené - môžu byť i čerešne) , zomletý mak a troška cukru.Na potretie cesta si pripravím rozpustený margarín napr. Heru

POSTUP PRÍPRAVY

Zo šľahačkovej smotany, múky a štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho chvíľku odpočívať.Medzitým si urobíme plnku z višní a maku, ktorý je pomiešaný s cukrom.
Podľa veľkostí štrúdle (teda aký máme plech) si rozdelíme cesto na 2 - 3 časti, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Každé rozvaľkané cesto potrieme ropusteným margarínom napr. Herou a posypeme makom pozor bez cukru. Navrch cesta uložíme plnku a zavinieme. Presunieme na plech (ja si dávam na plech alobal, ktorý si pomastím tiež rozpusteným margarínom) a na vrch taktiež potriem štrúdľu rozpusteným margarínom a dám piecť do trúby na mierny ohen.

Je to ozaj fantastické, cesto je jednoduché,vláčne a štrúdľa je veľmi chutná.

Prajem Vám dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.6.2007, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Slonie žrádlo



POTREBNÉ PRÍSADY

2lyžice oleja,
2lyžice horčice,
1lyžica kečupu , - túto zmes zohrejeme v panvičke,alebo hrnčeku,premiešame a necháme vychladnúť,


500g (300g) jemného salámu ,
1 cibuľa ,
1/2 lyžičky chilli ,
trochu soli ,
2majolky (1majolka) ,

*ja dávam aj na zjemnenie chuti kyslú smotanu ,ale to je čisto na vás či si to aj vy skúsite trošku zjemniť

POSTUP PRÍPRAVY

Jemnú salámu nastrúhame nahrubo na strúhadle a pridáme vychladnutú zmes,najemno nakrájanú cibuľu,trochu soli (podľa chuti),pol lyžičky chilli a majolku (podľa množstva salámy).Všetko dobre premiešame a vložíme do chladničky schladiť.

* no a ja nakoniec pridávam ešte kyslú smotanu,ale treba odhadnúť koľko toho tam dávate,aby to nebolo príliš riedke.Ja dávam menej majolky a teda tú smotanu.


Prajem Vám dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2007, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu