končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medvedie labkyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 Dg masla, 10 Dg hladkej múky, 12 Dg orechov, 10 Dg práškového cukru, kakao, 2 Dg práškového cukru na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY vcera som ich robila, su vyborne, vsetko si len zmiesate dohromady a plnite formicky. ja som nemala mlyncek na orechy tak som namiesto toho pridala tri tatranky ale potom som este musela pridat trosku palmarinu aby sa mi cesto spojilo. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šišky podľa starkejPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 1/2 lyžičky soli, 1/2 palmarínu, hrsť kryštálového cukru, 1 vajce, 2dcl vlažného mlieka, olej, kvások:1 droždie do hrnčeka teplej vody, 2 lyžičky cukru a múky, nechať vykysnúť POSTUP PRÍPRAVY Najprv si urobíme do pohára kvások, potom zmiešame všetky ingrediencie okrem oleja, pridáme vykysnutý kvások a dobre vymiesime, nakoniec pridáme trochu oleja. Necháme kysnúť asi 60min. Potom cesto vyvaľkáme a urobíme malé bochníčky, ktoré prikryjeme utierkou a na doske necháme kysnúť ešte asi 30min. Potom bochníčky vyprážame na oleji. Keď ich vložíme do horúceho oleja, panvicu prikryjeme pokrievkou, otočíme a z druhej strany ich už vyprážame odokryté. (toto cesto je univerzálne a môžeme ho použiť aj na kysnuté knedle alebo na buchty na pare-bochníčky nevyprážame ale dáme na paru asi na 4 minuty nie dlhšie) tak isto na makové, orechové, čokoládové záviny, lekvárové buchty, alebo na pizzu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |