. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miriama L. (miracko) ID 11257
.
mimibazar.sk/miracko
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.2.2007
Naposledy: 22.2.2024 17:57
Aktualizácia: 15.4.2018 19:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 415
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 27
RECEPTY 18
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Údené v lístkovom ceste s babyšpenátom



POTREBNÉ PRÍSADY

údené mäso, lístkové cesto, baby špenát, maslo, 1 vajíčko\r\n+ príloha my sme mali zeleninový šalát

POSTUP PRÍPRAVY

Už ma omrzelo na Veľkú noc klasické údené a majonézový šalát, tak som sa tento rok inšpirovala kuchármi z Lidlu .. údené som si predvarila, rozvaľkala lístkové cesto ( to bolo kupované) natrela ho maslom, na to poukladala lístky baby špenátu, zrolovala, potrela vajíčkom a nechala zapiecť\r\nK tomu sme mali náš obľúbený zeleninový šalát\r\n3 paradajky, 2 papriky, 1 uhorka, 20 dkg tvrdého syra + 1 biely jogurt\r\nVšetko nakrájať na kocky, premiešať, prípadne trocha dochutiť soľou či korením, ale nemusí byť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Letná pochúťka z cukety



POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať mladé cuketky, jednu, dve konzervy tuniaka, jeden cotagge cheese, strúčik cenaku, kúsok slaninky( tá ani nemusí byť, to len pre chlapov, aby mali pocit, že je tam mäso), tvrdý syr Cuketky si vydlabeme, vymiešame tuniaka s cotagge a naplníme tým "lodičky " z cukety, navrch uložíme plátky slaninky, dáme zapiecť a chvíľu pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a necháme dopiecť K tomu sa super hodia nové zemiačky upečené aj so šupkou, ktoré som potrela zmesou soli, korenín a bazalky, navrch každého som dala ešte kocku slaninky

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Jednoduchý recept pre náročných



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík sem dávam skôr na pobavenie alebo skôr zamyslenie sa, lebo ma oslovil - je z časopisu Dobré jedlo\r\nPotrebovat budeme : pohodu, spokojnosť, optimizmus, plno drobných ale nesmierne dôležitých ingrediencií\r\nčas prípravy : varenie takmer celý život\r\npočet porcií : pre každého, kto má s vami dočinenia\r\nnáročnosť : zdá sa ľahká ale nie je

POSTUP PRÍPRAVY

Postup :\r\n1. Vo veľkej panvici roztopíme kus svojej nevšímavosti a uzavretosti, potom primiešame tak akurát svojho temperamentu, necháme jemne prehriať. Aby zmes mala lahodú chuť, postupne do nej primiešavame láskavosť, porozumenie, toleranciu a poriadny kus empatie. Pozor, nie veľmi rýchlo, aby sa nám to celé nepripálilo. Necháme odstáť.\r\n2. Nakoniec kopcovitými lyžicami pridýme ostatné ingrediencie : optimizmus, pohodu, okoreníme poriadnou štipkou humoru. Aby zmes mala správnu chuť je dobré z času na čas aj kus veľkorysosti a nadhľadu. Správnu konzistenciu docielime nekonečným množstvom zdravého rozumu. Zmes dobre premiešame, poriadne dlho povaríme, ozdobíme úsemvom a podávame s láskou...\r\nDobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ananásové pokušenie - zaručene neodoláte !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ananásový kompót / cca 400g/, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2KL sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia Na plnku : 2 x tvaroh jemný 250 alebo 200g, 2 x smotana na šľahanie / ja davam dve malé krabičkové/, 2 x vanilkový cukor, 1 puding / aký máte radi / a 0,5 litra mlieka, 3PL cukru, džem

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčik prezentovala v časopise Dobré jedlo Lucka Barmošová, ale ja som si ho upravila, jej pôvodný recept bol upiecť piškotu a navrch dať len 2 natierkové maslá s cukrom ale nám to nechutilo, tak som to o čosi vylepšila a tento je fakt dobrý, už som ho robila na 3 oslavy a behom chvile sa zjedol celý plech, dokonca si dupľu pýtali aj takí čo nejedia sladké :) Mám odfotený len posledný kúsok, viac som nestihla, ale koláčik je jednoduchý, zvládnete aj bez podrobných fotiek
Takze z hore uvedených surovín na cesto si urobíme cesto a to tak že ananásový kompot rozmixujeme /ide to dobre aj tyčovým mixerom, necháme tam aj tú kompotovú šťavu, potom zmiešama s mukou, kypriacim práškom, sodou bikarbonou, cukrom a vajcami. Vylejeme na plech, ktorý netreba ani vymasťovať a dáme piecť na cca 20 minút pri T 160 až 170 stupňov. Koláčik krásne zhnedne,necháme vychladnúť, kym chladne uvarime si klasicky puding z pol litra mlieka, ja som davala karamelovy ale myslim že je to uplne jedno aky bude po ruke. Po vychladnutí kolača natrieme tenkou vrstvou nejakeho dzemu, ja som dala aky som mala... a nato natrieme vychladnutý puding, mozeme na chvilu supnut do chladničky a pripravime si poslednú vrstvu. Vyšlahame 2 šlahačky a do nich vmiešame 2 jemné tvarohy s 2 - mi vanilkovými cukrami, toto natrieme na koláčik a vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť a dáme reťaz na dvere od chladničky
Ja som si ho robila v sobotu poobede a vždy som nakrojila až v nedeľu ráno ale pre tých čo nevydržia myslim že tak 2 hodky v chladničke mu stačia, je fakt dobrý, povedala by som kľudne slávnostnejší,,,
Tak šup sa do pečenia budem rada ak dáte vedieť či chutil, poprípade napíšte iné variácie...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 8.4.2012, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Môj prvý lev


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Klasika, torticka\r\nPiškotové platy a kremy ake mate radi

POSTUP PRÍPRAVY

Chaloši si rozkázali na narodky leva, tak som sa pokusila, nie je to bohviečo, ale urobila radosť a bola dobra, možno niekoho inšpiruje

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2011, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Plnené karé


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík som vymýšľala sama ale inšpirovala som sa plnenou kačicou, ale my nemusíme moc masné mäsko, preto som použila karé,,, Dá sa robiť s husou, kačkou, kurčaťom, karé, krkovica no čo vás napadne :) Potrebujeme : mäso, väčší kúsok v celku bez kosti, 2 -3 rožky, cca pol kila mletého mäsa, vajíčko, koreniny,mletá sladká paprika, ja som dala aj nivu ale fantázii sa medze nekladú, olej kto má rád môže aj cibuľku...

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso si narežeme, aby sa nám vytvoril akoby jeden velký plát, osolíme okoreníme a natenko naklepeme, potom z bokov zošijeme, a plníme plnkou z rožkov, mletého mäsa, vajíčka, nivy + koreniny
Aj vrch následne zošijeme, vytvorili sme takú plnenú " kapsu "
Tú dáme do pekáča a povrch potrieme, červenou paprikkou s trochou oleja...
Dáme piecť prikryté alebo pod alobalom na cca 1,5 hodiny na 200 C / ja mam elektricku ruru/ potom odkryjeme a necháme ešte dopiecť tak 10 -15 minút aby sa nám hore vytvorila taká kôrčička, počas dopekania sem tam oblejeme alebo potrieme výpekom
trocha necháme vychladnúť, odstránime nite a narežeme na úhľadné plátky
To karé bolo síce suché ale zasa plnka to vyvažovala
Zo zvyšku plnky som urobila malé akoby faširky, a dala som ich upiecť naukladané okolo mäska, boli fantastické
Podávame so zemiačkami, hranolkami, aj kapusta by sa hodila...jednoducho fantázii sa medze nekladú

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2011, 23:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Cuketový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 2 poháre kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 pohár oleja, 3 poháre polohrubej múky, 1PL škorice, 1PL sódy bikarbóny, 1PL kakaa, 1prášok do pečiva, 3 -4 poháre postrúhanej cukety\r\nNavrch: džem, vymiešaný práškový cukor s maslom, 250 g tvarohu, jeden ochutený jogurt

POSTUP PRÍPRAVY

receptík mám od kamošky, je fakt vynikajúci taký vláčny a osviežujúci, vyzerá krajšie aj sa lepšie krája ako ten moj na foto ale musela som ho krajať nestuhnutý lebo som neskoro zistila ze plech na ktorom som piekla mi nevojde do chladničky :): takže sorry za vzhľad\r\n\r\nPostup najskor si mixerom vymiešame krystal. cukor. vanilkovy cukor a vajcia a postupne tam pridavame olej, potom postupne primiešavame ostatné...Vylejeme na vymastený a vysypaný plech (alebo použijeme papier na pečenie) a dáme upiecť na 180 stupňov na cca 30-40 minút. Po vychladnutí natrieme džemom, a vymiešame tvaroh maslo jogurt a natrieme este navrch..mozeme posypat struhanou cokoladou alebo pofrkat roztopenou..\r\nNa chvilu dat stuhnut do chladnicky a ..... zjete na posedenie, je fakt vynikajúci

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.8.2010, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

♥♥♥ Veselá krava! ♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmavé cesto : : 1 šálka hladkej múky, 1 šálka hrubej múky, 1 šálka kryštá.cukru, 1 šálka mlieka, 3/4 šálky oleja, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, 2 vajcia Bledé cesto : 1/2 kg makkeho tvarohu, 2 vajcia, 1 šálka práškového cukru, 1 Zlatý klas, 1 šálka mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík som dostala od susedky a ona zas od kolegyne, takze nie je môj vlastny
Prvé tmavé cesto vymiešame, odoberieme z neho cca pol šalky a vylejeme na vymasteny plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie
Naň vylejeme druhé bledé cesto s tvarohom a na bledú vrstvu potom urobíme fŕkance alebo také akože kravské flaky z tej polšálky čo sme si odložili

toť všetko, jednoduchž ale celkom chutný koláč, ospravedlňujem sa za foto ale kým som išla po foťák akosi z neho ubudlo :

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 9.5.2012, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Červená kapusta trochu inak


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

červená kapusta, bud cerstvá alebo vo flasi cibula jablká olej rasca bobkovy list cervené víno ocot cukor sol

POSTUP PRÍPRAVY

tento recept som ziskala na jednej super oslave od kuchara, ktory tam varil, po jedle za nim vsetci chodili do kuchyne a pytali recept ako robil kapustu
Tu je :
Na oleji osmazime nadrobno nakrajanu cibulku, pridame kapustu, nastruhane 2-3 jablká, bobkobý list,
cukor, sol, rascu. Dusime a podlievame cerveným vínom. Na záver dáme trocha octu
Vyskúšajte, je fakt dobrá a jablká tam ani necítiť
K tomu knedla a pečená krkovica - :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.9.2010, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

♥Letná žemlovka ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vianočka alebo par rožkov od 6 do 10, podla toho kolko vas doma je :) Recept vznikol na prianie mojich detí Vianočka alebo rožky 4 x vanilkový cukor 2 x balenie tvarohu cca po 200g plechovka ananasu -kocky plechovka jahôd alebo hocake ine ovocie, ktoré mate radi hrozienka kúsok masla Pripadne este bielka na sneh ale nemusia byť alebo si môžete navrch urobiť čokoládovú polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Do mlika dáme 2x vanilkový cukor, namočime rožky alebo vianočku nakrájané alebo natrhané, necháme napiť..
pekáčik alebo misku z jánskeho skla si vymažeme maslom a naspodok dáme vrstvu rožkov / vianočky, ktoré sme vyžmýkali ak boli príliš mokré
Nato dáme tvaroh vymiešaný s 2 vanilkovými cukrami a naň navrstvíme ananás a jahody
Nato dáme zvyšok rožkov / vianočky
Dáme zapiecť, zakryté cca na hodinku na 200stupňov
Ak sa vám chce tak 10 -15 minút pred dopečením si vyšlahajte sneh z bielkov a dajte ho ešte navrch aby sa zapiekol dohneda
ak nie nevadí
Dobrú chuť,,,,

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.5.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu