končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Poznáte žeruchu?POTREBNÉ PRÍSADY žerucha siata (dostanete kupit na stojanoch v hypermarketoch medzi osivami),tacka alebo tanierik,gáza POSTUP PRÍPRAVY Na tacku si prestrieme gázu,nasypeme semienka žeruchy (možete aj hustejšie) a zalejeme vodou.Najlepšie ju nechat na parapete,potrebuje svetlo.A hlavne dbajte o to aby gaza bola VŽDY mokrá.Ked vyrastie ,take 3-4 cm ,postupne zostrihavame a kozumujeme. Možete si ju dat len tak na chlieb s maslom,do natierok,do šalatov,do polievok,no proste všade tam kde sa vam to hodí.. A teraz par informacií aby ste vedeli, čo papate:Žerucha je nielen výborným dochucovadlom v kuchyni, ale aj zdrojom mnohých vitamínov, hlavne vitamínu C, B1, K a beta-karoténu. Obsahuje tiež množstvo minerálov: draslík, vápnik, železo, síru, horčík, enzýmy a ďalšie.Konzumuje sa zväčša v surovom stave, preto je zvlášť vhodná v zimnom období pre ľudí, ktorí trpia nedostatkom vitamínu C. Žerucha zlepšuje tvorbu krvi, pôsobí protizápalovo a prečisťuje dýchacie cesty. Zbavuje telo toxínov. Tiež prečisťuje močové cesty a pôsobí priaznivo pri obličkových ťažkostiach. Podporuje trávenie a pozitívne ovplyvňuje metabolizmus. Prežúvanie surovej žeruchy posilňuje ďasná a zabraňuje ich krvácaniu. Ak sa potrie koža žeruchou v chladnom počasí tak zahrieva telo, v lete odháňa hmyz, hlavne komáre. Semená pomleté na múčku a zriedené vodou odstraňujú hnisavé vyrážky na tvári. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 23.4.2020, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Vyčisteny cesnak zvnutraPOTREBNÉ PRÍSADY Ak mate radi cesnak ale sposobuje vam žaludočne problemy,mozno za to moze kliček v strede cesnaku.Skuste cesnak rozpolit a kliček vybrat.Ja to neviem posudit,nam cesnak problemy nerobí ale zevraj je potom "lahší" POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (11) posledné: 22.2.2010, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |