. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Marta G. (Egreska) ID 53992
mimibazar.sk/egreska
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.7.2008
Naposledy: 16.12.2020 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 80
RECEPTY 339
NÁVODY 10
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 339 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkový koláč s marcipánom



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g masla,100 g hnedeho cukru,4 vajcia,100 g polohr.muky,1 čl pr.do pečiva,130 g mandlí,100 g marcipánu,500 g sliviek

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknuté maslo vymiešame do peny s cukrom.Postupne po jednom zašlahávame vajíčka,pridáme muku s práškom do pečiva a zamiešame.Pridáme na malé kocky nasekaný marcipán a mandle ,zamiešame do cesta. Cesto dáme do tortovej formy s papierom na pečenie,rovnomerne rozotrieme a na vrch poukladáme slivky,posypeme cukrom ak su kyslé a dáme piect do vyhriatej rury na 180 st asi 40-45 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so sušenými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cestovín,sol,oliv.olej,pár cherry paradajok,3/4 šálky čiernych nakrájaných olív,1 mozzarella,asi 6 ks sušených paradajok DRESSING: asi 100 g sušených paradajok,1-2 pl červ.vínneho octu,5 pl oliv.oleja,1-2 stručky cesnaku,1 čl kapár,sol,korenie,1 šálka nastruhaného syra( parmezán),nasekaná bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme podla návodu.Kým sa varia ,tak si pripravíme dressing z uvedených ingrediencií-všetko hodíme do mixéra a do hladka vymixujeme.Uvarené cestoviny zmiešame v hrnci s dressingom,pridáme nakrájané olivy,paradajky,mozzarelu a dochutíme .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes ),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,bujon ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.4.2020, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:500 g hladkej muky,1/2 kocky droždia,4 pl oleja,250 ml teplej vody,2 čl soli,1 čl cukru 500 g mletého hovädzieho mäsa,sol,korenie štyroch farieb,pizza korenie,cesnak,1 cibula,1 plechovka krájaných paradajok,šampiony,tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si cesto a necháme 1 hodinku kysnut.Zatial si orestujeme nakrájanu cibulu na oleji,pridáme šampiony a podusíme ich.Pridáme mleté mäso a necháme zatiahnut do hneda,osolíme ,pridáme korenie,cesnak ,bylinky a krájané paradajky .Necháme podusit ,aby sa vyparila všetka voda.Necháme vychladnut.Ked je cesto vykysnuté,roztiahneme ho na plech a navrstvíme mäsovu zmes,zakryjeme struhaným syrom a upečieme na 200 st asi 25-30 minut.Je fantastická.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzia roláda so špenátom a so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté hovädzie mäso,cibula,sol,korenie štyroch farieb,strúhanka,vajíčko,cesnak,tymián,petržlenová vňať Plnka: dusený špenát (listy),sol,cesnak Tvrdy syr,slanina na vrch

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2016, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jahňacie s vínovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia! ).Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť.Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať ,až kým sa všetko pekne nespojí .Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou.Ja som k tomu podávala zemiakové pyré,medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.11.2012, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s pomazánkovým maslom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajíčok,6 pl cukru,6 pl oleja ,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej múky,asi 1/2 prášku do pečiva,štipka soli Jablková vrstva: asi 10 jabĺk nastrúhaných, mletá škorica, cukor ,2 zlaté klasy ,asi 4 dcl mlieka Maslový krém: 2 pomazánkové maslá bez príchute,1 šlahačková smotana,práškový cukor,vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vyšlaháme tuhý sneh z bielkov a štipky soli.Odložíme bokom a šlaháme žltky s cukrom do peny.Pridáme olej ,vodu,múku s prdopečom a vymiešame cesto.Pomaly vmiešame sneh z bielkov,vylejeme do vymastenej a vysypanej formy .Upečieme na 180 st asi 30 minut.Medzitým si podusíme nastrúhané jablká-zalejeme asi 0,5 dcl vody a chvilku dusíme ,zlaté klasy rozmiešame v mlieku a prilejeme ku jablkám,pridáme cukor a škoricu podla chuti a varíme do zhustnutia.Necháme vychladnúť.Šľahačku vyšlaháme do tuha ,pridáme maslá a cukry podla chuti.Na vychladnuté cesto natrieme jablkovú vrstvu,na to maslový krém .Na vrch môžete posypať strúhanú čokoládu alebo škoricový cukor.Dáme do chladničky riadne stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.10.2012, 15:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos so zeleninovým kuskusom



POTREBNÉ PRÍSADY

filet lososa,sol,korenie štyroch farieb,citron,oliv.olej Kus kus,vriaci vývar ,hrubá paprika,červená cibula,pór,cesnak,paradajky,provensálske korenie ,citrón na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Filet lososa očistíme,nasolíme ,okoreníme ,polejeme citr.štavou a oliv .olejom.Necháme pár hodín marinovať.Kus kus vysypeme do plytkej nádoby (nie misy),pripravíme si vriaci vývar .Ja dávam 1:1 kus kus-vývar,zalejeme,zakryjeme a necháme pár minút.Potom vydličkou prekypríme.Zeleninu nakrájame ,orestujeme do mäkka na oliv.oleji,ked je mäkká osolíme ,okoreníme provensálskym korením a zmiešame s kuskusom. Lososa opečieme na oleji .Na tanieri ešte pokvapkáme citr.štavou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2012, 23:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová polievka z pečenej tekvice



POTREBNÉ PRÍSADY

1 maslová tekvica,3 celé strúčiky cesnaku (v šupke),1 červená cibula,1 čl rasce,3 PL oleja,1,5 l kuracieho vývaru,1 čl čili pasty,1/2 kelímka šlahačkovej smotany KRUTÓNY: biely chlieb,oliv.olej,javor.sirup,ml.červ.paprika

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2012, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Cheesecake s čokoládovou penou



POTREBNÉ PRÍSADY

VRSTVA č.1-SUŠIENKOVÝ ZÁKLAD: 1 šálka (250 ml) celozrnnej múky,1/2 š kakaa,1/4 čl sódy bikarbony,štipka soli,55 g mäkkého masla,1/4 š hnedeho cukru,1/3 š kryšt.cukru,1 čl vanil.extraktu,5 PL mlieka Zvlášť:3 PL rozpusteneho masla VRSTVA č.2-CHEESECAKE: 500 g mäkkého tvarohu,2/3 š kr.cukru,štipka soli,1/2 bal vanilk.cukru,2 vajcia,2/3 š sladkej smotany VRSTVA č.3-FRANCUZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA :170 g horkej čokolády,45 g masla,3 vajíčka (oddelené žĺtky),štipka soli do bielkov,1/4 š+ 2 PL kr.cukru,1/2 š sladkej smotany,1/2 čl vanilk.extraktu VRSTVA č.4 -ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:1/2 š sladkej smotany,100g horkej čokolády,1 čl vanilk.extraktu

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 22.4.2020, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 339 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu