končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 339 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový koláč s marcipánomPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g masla,100 g hnedeho cukru,4 vajcia,100 g polohr.muky,1 čl pr.do pečiva,130 g mandlí,100 g marcipánu,500 g sliviek POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo vymiešame do peny s cukrom.Postupne po jednom zašlahávame vajíčka,pridáme muku s práškom do pečiva a zamiešame.Pridáme na malé kocky nasekaný marcipán a mandle ,zamiešame do cesta. Cesto dáme do tortovej formy s papierom na pečenie,rovnomerne rozotrieme a na vrch poukladáme slivky,posypeme cukrom ak su kyslé a dáme piect do vyhriatej rury na 180 st asi 40-45 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestovín,sol,oliv.olej,pár cherry paradajok,3/4 šálky čiernych nakrájaných olív,1 mozzarella,asi 6 ks sušených paradajok DRESSING: asi 100 g sušených paradajok,1-2 pl červ.vínneho octu,5 pl oliv.oleja,1-2 stručky cesnaku,1 čl kapár,sol,korenie,1 šálka nastruhaného syra( parmezán),nasekaná bazalka POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny si uvaríme podla návodu.Kým sa varia ,tak si pripravíme dressing z uvedených ingrediencií-všetko hodíme do mixéra a do hladka vymixujeme.Uvarené cestoviny zmiešame v hrnci s dressingom,pridáme nakrájané olivy,paradajky,mozzarelu a dochutíme . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes ),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,bujon ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.4.2020, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizza s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:500 g hladkej muky,1/2 kocky droždia,4 pl oleja,250 ml teplej vody,2 čl soli,1 čl cukru 500 g mletého hovädzieho mäsa,sol,korenie štyroch farieb,pizza korenie,cesnak,1 cibula,1 plechovka krájaných paradajok,šampiony,tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si cesto a necháme 1 hodinku kysnut.Zatial si orestujeme nakrájanu cibulu na oleji,pridáme šampiony a podusíme ich.Pridáme mleté mäso a necháme zatiahnut do hneda,osolíme ,pridáme korenie,cesnak ,bylinky a krájané paradajky .Necháme podusit ,aby sa vyparila všetka voda.Necháme vychladnut.Ked je cesto vykysnuté,roztiahneme ho na plech a navrstvíme mäsovu zmes,zakryjeme struhaným syrom a upečieme na 200 st asi 25-30 minut.Je fantastická. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzia roláda so špenátom a so syromPOTREBNÉ PRÍSADY mleté hovädzie mäso,cibula,sol,korenie štyroch farieb,strúhanka,vajíčko,cesnak,tymián,petržlenová vňať Plnka: dusený špenát (listy),sol,cesnak Tvrdy syr,slanina na vrch POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2016, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jahňacie s vínovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia! ).Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť.Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať ,až kým sa všetko pekne nespojí .Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou.Ja som k tomu podávala zemiakové pyré,medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.11.2012, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč s pomazánkovým maslomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajíčok,6 pl cukru,6 pl oleja ,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej múky,asi 1/2 prášku do pečiva,štipka soli Jablková vrstva: asi 10 jabĺk nastrúhaných, mletá škorica, cukor ,2 zlaté klasy ,asi 4 dcl mlieka Maslový krém: 2 pomazánkové maslá bez príchute,1 šlahačková smotana,práškový cukor,vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Najprv si vyšlaháme tuhý sneh z bielkov a štipky soli.Odložíme bokom a šlaháme žltky s cukrom do peny.Pridáme olej ,vodu,múku s prdopečom a vymiešame cesto.Pomaly vmiešame sneh z bielkov,vylejeme do vymastenej a vysypanej formy .Upečieme na 180 st asi 30 minut.Medzitým si podusíme nastrúhané jablká-zalejeme asi 0,5 dcl vody a chvilku dusíme ,zlaté klasy rozmiešame v mlieku a prilejeme ku jablkám,pridáme cukor a škoricu podla chuti a varíme do zhustnutia.Necháme vychladnúť.Šľahačku vyšlaháme do tuha ,pridáme maslá a cukry podla chuti.Na vychladnuté cesto natrieme jablkovú vrstvu,na to maslový krém .Na vrch môžete posypať strúhanú čokoládu alebo škoricový cukor.Dáme do chladničky riadne stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.10.2012, 15:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos so zeleninovým kuskusomPOTREBNÉ PRÍSADY filet lososa,sol,korenie štyroch farieb,citron,oliv.olej Kus kus,vriaci vývar ,hrubá paprika,červená cibula,pór,cesnak,paradajky,provensálske korenie ,citrón na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Filet lososa očistíme,nasolíme ,okoreníme ,polejeme citr.štavou a oliv .olejom.Necháme pár hodín marinovať.Kus kus vysypeme do plytkej nádoby (nie misy),pripravíme si vriaci vývar .Ja dávam 1:1 kus kus-vývar,zalejeme,zakryjeme a necháme pár minút.Potom vydličkou prekypríme.Zeleninu nakrájame ,orestujeme do mäkka na oliv.oleji,ked je mäkká osolíme ,okoreníme provensálskym korením a zmiešame s kuskusom. Lososa opečieme na oleji .Na tanieri ešte pokvapkáme citr.štavou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2012, 23:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová polievka z pečenej tekvicePOTREBNÉ PRÍSADY 1 maslová tekvica,3 celé strúčiky cesnaku (v šupke),1 červená cibula,1 čl rasce,3 PL oleja,1,5 l kuracieho vývaru,1 čl čili pasty,1/2 kelímka šlahačkovej smotany KRUTÓNY: biely chlieb,oliv.olej,javor.sirup,ml.červ.paprika POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2012, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Cheesecake s čokoládovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY VRSTVA č.1-SUŠIENKOVÝ ZÁKLAD: 1 šálka (250 ml) celozrnnej múky,1/2 š kakaa,1/4 čl sódy bikarbony,štipka soli,55 g mäkkého masla,1/4 š hnedeho cukru,1/3 š kryšt.cukru,1 čl vanil.extraktu,5 PL mlieka Zvlášť:3 PL rozpusteneho masla VRSTVA č.2-CHEESECAKE: 500 g mäkkého tvarohu,2/3 š kr.cukru,štipka soli,1/2 bal vanilk.cukru,2 vajcia,2/3 š sladkej smotany VRSTVA č.3-FRANCUZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA :170 g horkej čokolády,45 g masla,3 vajíčka (oddelené žĺtky),štipka soli do bielkov,1/4 š+ 2 PL kr.cukru,1/2 š sladkej smotany,1/2 čl vanilk.extraktu VRSTVA č.4 -ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:1/2 š sladkej smotany,100g horkej čokolády,1 čl vanilk.extraktu POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 22.4.2020, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 339 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >> |