končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Orieškové vaflePOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla (palmela,palmarin,helia) 50 g cukru 3 vajcia 4 PL mlieka 75 g mletých lieskových orieškov ( môžu byť aj mandle al.vlašské orechy ) 75 g polohrubej múky na špičku noža PDP POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame žĺtka .Pridáme múku,PDP,mlieko a oriešky ,vymiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Uzlíčky s prekvapenímPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g hladkej múky,2 PL oleja, 6 PL vody,4 vajcia,120 g strúhaného syru,soľ,olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Z múky,štipky soli,vody a oleja vypracujeme mäkké,hladké cesto,rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a vyvaľkáme na štvorcové pláty so stranou 12 cm.Postrúhaný syr si rozdelíme na 4 diely a na každý štvorec navŕšime 1 kôpku.V každej kôpke urobíme uprostred jamku a vyklepneme do nej po jednom surovom vajíčku.Osolíme vajíčko,rohy štvorcov dôkladne pospájame a stlačíme,aby sme utvorili uzlíčky.V hlbšom kastróle rozohrejeme olej a do horúceho postupne vkladáme uzlíčky jeden za druhým ,spojenou stranou dole.Vyprážame ich niekoľko minút ,potom ich obrátime a dopražíme z druhej strany do zlatista,vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.Podávame ich horúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2009, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marlenka bez vaľkaniaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:250 g rastlinného tuku ( hera,palmarín,palmela ),250 g kryštálového cukru,4 vajcia, 4 PL medu, 350 g hladkej múky,1 balíček prášku do pečiva Plnka:1 konzerva Salka, 250 g masla,3 dl mlieka,1 karamelový puding,2 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY V miske nad parou alebo priamo v hrnci na sporáku miešame heru s cukrom , pokým nie je tuk rozpustený,potom pridáme vajcia a med,krátko povaríme.Odstavíme a pridáme múku s práškom do pečiva.Miešame ešte aspoň 5 minút,aby vzniklo vláčne cesto.Na 5 hárkov papiera na pečenie si obkreslíme tortovú formu ( nevystrihujeme )Potom na jednotlivé hárky papiera rozotrieme cesto tak ,aby trocha presahovalo obkreslené kruhy.Pečieme v rúre na 160 až 180 st.C.Pláty necháme chvíľu vychladnúť a potom z nich podľa tortovej formy vykrojíme kruh.Odkrojené zvyšky si zatiaľ odložíme. Pripravíme si plnku-z mlieka,pudingového prášku a cukru si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Vychladnuté skaramelizované kondenzované mlieko,ktoré sme varili 2 hodiny vo vode v uzavretej plechovke,zmiešame s maslom a postupne pridávame aj vychladnutý puding. Plnkou natrieme pláty,časť si necháme na vrch a na boky. Odkrojené zvyšky z plátov si rozmrvíme valčekom v mikroténovom sáčku najemno a posypeme nimi potretú tortu.Tortu necháme v chladničke dobre odležať,ale servírujeme ju pri izbovej teplote.Najlepšie chutí na 3 deň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.4.2021, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáce lístkové cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 1.cesto:30 dkg hladkej múky,6 žĺtkov ,2 PL octu,1 dl mlieka, štipka soli 2.cesto:30 dkg hladkej múky špeciál,2 palmely (alebo palmariny,hery,helie) POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na 1.cesto vypracujeme cesto ako na štrúdľu,aby sa nam nelepilo na prsty.Cesto si rozdelíme na 2 časti a necháme na doske odpočívať,pokým vyrobíme cesto číslo 2. Na druhé cesto si palmely vyberieme z chladničky tesne pred spracovávaním Do múky si postrúhame obidve palmely a spracujeme na cesto.Toto cesto si taktiež rozdelíme na polovice. Na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme cesto číslo 2 na veľkosť A4,rozvaľkáme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |