končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cestoviny s dusenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Všetky prísady upraviť podľa počtu osôb: cestoviny (akékoľvek),paradajky (najlepšie mäsité), olivový olej, soľ, troška cukru, bazalka, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme "al dente". Paradajky zaparíme a ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky. Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme paradajky, soľ a troška cukru. Dusíme do zhustnutia, potom vmiešame cestoviny a bazalku a petržlenovú vňať, dobre premiešame a odstavíme. Môžeme jesť samostatne alebo aj s mäskom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly tvaroháčik s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 1 hrnček celozrnnej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka hnedého cukru, 2-3 lyžice kakaa, 1/2 hrnčeka olivového oleja (alebo iného), 1/2 sáčku prášku do pečiva, mlieko podľa potreby. Na tvarohovú plnku: 3 kelímky termizovaného tvarohu, práškový cukor, čerstvé ovocie POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, kakao, olej a toľko mlieka, aby vzniklo hustejšie cesto, ktoré sa príliš nerozteká. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Tvaroh zmiešame s potrebným množstvom cukru a rovnomerne ho rozotrieme na surové cesto. Na vrch dáme čerstvé ovocie (ja som dala čierne ríbezle a maliny). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 50 minút (ja mám teplovzdušnú rúru). Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Prajem príjemné maškrtenie!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový chlebíčekPOTREBNÉ PRÍSADY Recept od Veroniky (thevervik): 4 stredne veľké banány, 1 šálka hnedého cukru, 1 šálka mlieka, 6 polievkových lyžíc olivového oleja, 2 jemne rozšľahané vajcia, 2 šálky hladkej múky, 2 šálky celozrnnej múky, 1 prášok do pečiva, 2 polievk.lyžice nemletého maku, 1/2 čajovej lyžičky škorice, sekané vlašské orechy, alebo aj iné oriešky, ľan, slnečnica (proste to, čo máte radi, aj sušené krájané ovocie, alebo hrozienka) POSTUP PRÍPRAVY Banány roztlačíme vidličkou a zmiešame s cukrom, necháme 10 min.postáť. Potom vmiešame mlieko, olej, vajcia a odložím,e nabok. V druhej miske zmiešame múky a ostatné prísady. Potom zmiešame banánovú zmes s múkovou, vsypeme oriešky a ostatné semienka. Bábovkovú formu vymastíme, ja som ju nahusto vysypala sézamom, výborný je aj kokos (namiesto múky) a vlejeme cesto. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov a pečieme cca 50 minút. Po vychladnutí netreba posypať cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané syrové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Receptík mám vložený pod názvom "Krehké syrové tyčinky". Keď sú maličké, šup do úst a veľa sa netrúsi. Ale pozor!!! Nebezpečne rýchlo miznú!!! POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2011, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový múčnikPOTREBNÉ PRÍSADY Keksíky indiánky alebo kakaové be-be keksy, ríbezľový džem, šľahačka Créme Patisserie (Rajo), jabĺčka, cukor, zlatý klas, voda POSTUP PRÍPRAVY Tento fantastický koláčik som ochutnala v jedenej cukrárni a keďže chutí naozaj božsky, tak Vám posúvam recept. Uvaríme si jabĺčkový krém: postrúhame jabĺčka, pridáme cukor, škoricu a troška vody, dáme variť. Varíme aspoň 5 minút, potom pridáme zlatý klas rozmiešaný v troške vody. Povaríme do zhustnutia. Keksíky zlepíme po dva ríbezľovým džemom, na ne natrieme polovicu jabĺčkového krému, necháme vychladnúť, potom natrieme ušľahanú šľahačku a na vrch zase jabĺčkový krém. Vrch posypeme buď kakaovým práškom alebo škoricou a necháme postáť v chladničke (najlepšie cez noc), aby zmäkli keksíky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.3.2010, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviačik s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Diviak-sviečková, cibuľa, cesnak, sušené slivky, korenie na divinu, čierne mleté korenie, soľ, olej, voda na podliatie POSTUP PRÍPRAVY Mäsko pokrájame na medailóniky, opražíme na oleji, pridáme cibuľu nakrájanú na polovičné kolieska, cesnak, korenie na divinu + čierne korenie, sušené slivky, troška soli, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. V tlakovom hrnci cca 20 minút. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a omáčku rozmixujeme a nalejeme naspäť k mäsku. Podávame s knedľou, zemiakmi alebo ryžou, alebo len tak s chlebíkom. Dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka s orechmi a koňakomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 250 g masla alebo margarínu, 300-350 g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 6-8 lyžíc kakaa, 12 lyžíc mlieka, 6 lyžíc koňaku, 2 hrste nasekaných alebo zomletých orechov, vylúpané čerešne (ja som teraz nedávala) POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne vlievame roztopené maslo (alebo margarín), vznikne z toho pekná krémová hmota. Vmiešame múku, prášok do pečiva, mlieko, kakao, koňak, orechy, ak chcete tak aj vylúpané čerešne a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou alebo strúhaným kokosom, vlejeme cesto. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov (a samozrejme vopred som ju vyhriala) cca 55 minút. Po upečení posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Diétna pochúťka "Shmaky"POTREBNÉ PRÍSADY Ja nedržím diétu, ale občas treba aj odľahčovacie dni a tak som vyskúšala túto pochúťku. Chutí fantasticky a naozaj ako údené kuracie prsia. Výrobca píše: je vhodný na zaradenie do jedálnička pre zdravý životný štýl, pri redukčnej diéte, pre diabetikov, deti. Je to náhrada mäsa. Zloženie výrobku: 94% vaječný bielok. Energetická hodnota 218 kJ / 100 g. Má vysoký obsah bielkovín a málo tuku, sacharidov a cholesterolu. POSTUP PRÍPRAVY Vhodný do zeleninových šalátov, cestovinových šalátov a podobne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 9.5.2011, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chutná kuracinka z trúbyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie stehienka, kyslá kapusta, ryža, smotana na varenie, olivový olej, vegeta, červená paprika sladká, grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY Ryžu predvaríme s vegetou. Premyjeme kyslú kapustu, dáme ju do zapekacej misy, premiešame s ryžou, červenou paprikou, polejeme s olivovým olejom a primerane zalejeme so smotanou na varenie. Na vrch poukladáme kuracie stehienka, posypeme grilovacím korením a upečieme do chrumkava. My sme 5-členná rodinka a tak zbožňujem takéto varenie, pri ktorom netreba veľa stáť. Prajem dobrú chuť !!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.3.2010, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Teľací perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY Teľacie mäsko, olej, vegeta, gulášové korenie, cesnak sušený, paradajkový pretlak, 1 ČL cukru, pažítka (sušená alebo čerstvá) POSTUP PRÍPRAVY Mäsko pokrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej (ja používam olivový) a opražíme. Potom pridáme ostatné koreniny, pretlak, cukor a zalejeme vodou a dusíme. Ja varím v tlakovom hrnci a tak je perkelt hotový za cca 20-30 minút. Nakoniec zahustím solamylom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |