končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
MUFFINKY do škôlky pre včielkovú triedu :DPOTREBNÉ PRÍSADY Muffinky podľa obľúbeného receptu, čoko poleva, marcipán a šikovné ručičky :D Na muffinky: 2 šálky polohrubej /alebo celozrnnej/ múky, 3/4 šálky kryštál. cukru, pol šálky oleja, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 2 nahrubo nastrúhané /aj so šupkou/ jablká, trošku škorice, 1 lyžička prášku do pečiva, 1/2 lyžičky jedlej sódy, štipka soli...môžme pridať nalámané poveľkonočné zajace, hrozienka, orechy /kto čo má rád/ Poleva: rovnaký diel čokolády a 100% tuku Včielky: marcipán, farbivo POSTUP PRÍPRAVY Jednoducho: všetky prísady na muffinky v jednej miske pekne zmiešame a ak je cesto moc husté zriedime mliekom. Kladieme do košíčkov /podľa velkosti asi lyžicu/, plníme len do 3/4-napuchnú. Pečieme na 190 asi 25min. Po vychladnutí polejeme polevou: klasicky nad parou rozpustíme čokoládku s tukom, necháme chvilinku odstáť a vychladnuté muffinky oblievame. Na vrch prilepíme kvietky vykrojené formičkou z marcipánu a včielky-poctivo ručne ušúľané: ušúľame malé valčeky, potom tenulinké čierne nitky, ktorými obkrúžme telíčko, srdiečkovou formičkou vykrojíme krídelká /špic srdiečka odrežeme/, malé guličky sú očká a mininitka ústočká a bzzzzzzzzzzzzz....poletia na kvietok, čo je už prilepený na muffinke. Deťúrence sa určite potešiaaaa! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2011, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ZDRAVÝ ÚTOK na chuťové poháriky od mojej mamkyPOTREBNÉ PRÍSADY Výborné / a pokiaľ nepridáte slaninu i zdravé/ jedlo, rýchla príprava, bez riadu a mňam, mňam! Potrebujeme: pol hlávky malej bielej kapusty, vaničku šampiónov, 2 cibule, 5 cesnakov, kuracie masko /stehná/ a pre fajnšmekrov, ktorí občas zhrešia kúsok bôčiku alebo slaninky. Kto rád zdravé jedlo - i bez bôčiku je to mňam-žiadne suchoty, zelenina a huby si pustia šťavu. No a ešte koreniny: celú rascu, metú červenú papriku, grilovacie korenie, soľ a olej na potretie plechu. POSTUP PRÍPRAVY Pekáč jemne potrieme olejom. Kapustu nakrájame na kocky a vysypeme na plech, pridáme šampióny pokrájané na plátky, posypeme nahrubšie nakrájanou cibuľou a cesnakom. Celú túto masu ochutíme rascou a mletou paprikou. Po vrchu poukladáme osolené naporcované kuracie stehná obalené v grilovacom korení a na plátky nakrájaný bôčik alebo slaninku. Pečieme na 250-275 stupňov asi 1 hod. Môžme servírovať s knedľou, ale my sme to doslova zožrali z plechu s čerstvým celozrnným pečivkom /viď nie moc lákavé foto skorozjedeného nenaservírovaného jedla/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 18.8.2013, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečeniePOTREBNÉ PRÍSADY Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu POSTUP PRÍPRAVY Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame. Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky a prsta kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov) KOMENTÁRE (83) posledné: 12.12.2020, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jednoduché ***FRANCÚZSKE MADELEINES***POTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 100 g kryštál. cukru, štipka soli, kora z citrónu, 1 lyžica šťavy z pomaranča /alebo citrónu/, 100 g hladkej múky, 1/2 sáčku prášku do pečica, 100 g masla a nejakú formu-formičky /nemusia byť originál na madeleines/ POSTUP PRÍPRAVY Naskor si v mikrovlnke rozpustíme 100g masla a necháme chladnúť. Do misky dáme 2 vajcia, 100 g kryštál. cukru, štipku soli, postrúhanú koru z citrónu a poriadne vymixujeme do hustej peny., do ktorej primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do cesta vlejeme vlažné maslo a pridáme lyžicu šťavy z pomaranča alebo citrónu a dokladne premiešame. Toto cestíčko teraz poputuje na 2 hod do chladničky! Tento pobyt v chlade je veľmi doležitý, aby sa madeleines správne upiekli......a máme voľno, umyjeme riad, urobíme si kávu, povenujeme sa ratolestiam a...............pripravíme si formu na pečenie madleniek. Ako ste si už iste všimli, moje majú od madleniek ďaleko, ale to vobec nevadí. Formu potrieme pomocou štetca roztopeným maslom a vysypeme polohrubou múkou a tiež na pár minút šup do chladničky. Po dvoch hodinách cesto premiešame a lyžicou kladieme do foriem / len do trištvrte, lebo napuchnú/-nemusíme si dať záležať na tvare, aj tak sa cesto pekne roztečie. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a šup formu dnu. Najskor sa cesto vo formičkách roztečie, potom začnú stúpať okraje a potom aj stred. Asi po 6tich minutách /keď začne stúpať stred madleiniek a robiť sa "hrb" -vraj hrb je podmienka kvalitných madeleines-, znížime teplotu na 150 stupňov a dopečieme ďalších 6-8 minút. A hotovooooo, vyberieme z rúry, vyklopíme z formičiek a dáme vychladnúť na mriežku. No a ak sa nám chce, možme polovičky koláčikov namočiť v čokoláde.....ja som už nestihla :D sú makučké, voňavé, citrónové... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.12.2010, 15:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
FRESH džúsiky z odšťavovačaPOTREBNÉ PRÍSADY ovocie, zelenina, odšťavovač........dievčatá, ak poznáte nejakú mňam kombináciu, podeľte sa! POSTUP PRÍPRAVY ZELENINOVÉ: * kapusta-mrkva-malý zemiak * kaleráb-mrkva-kúsok petržlenu * 4-5 paradajok-avokádo /odkostkovať, olúpať/ * paradajky-biela kapusta * pol hlávky bielej kapusty-soľ /mrkva alebo ananás/ OVOCNÉ : Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.9.2016, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ultrarýchly TRASENÝ dezert ala Pribináčik ZA 2 MINÚTKY!POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme 1 smotanu na šľahanie, 1 makký tvaroh - 250g /jemnučký bez hrudiek, taký ako termix - ja som dala zn. kapucín /, 1 vanilkový puding bez varenia zn Oetker /musí byť tento/ a 1 ananásový kompótik /može byť aj iný, ale tento je pre nás naj/. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si misku s vrchnákom /ja používam tie klasické uzatvárateľné plast. nádobky do chladničky/, do nej vylejeme smotanu a šťavu z kompóta / aby bol krém hladučký doporučujem šťavu z kompótu precediť cez sitko- mne sa už nechcelo/ , "vykydneme ":D tvaroh a na celé toto nevzhľadné dielo vysypeme pudingový prášok bez varenia. /nepridávame cukor/.Uzatvoríme a "trepeme" nádobu v rukách asi minútku, otvoríme, trošku ešte premiešame vareškou a HOTOVO! Dáme do misky, dozdobíme ovocím z kompóta, možeme pridať tubičky, piškótky, ozdobiť čoko polevou, šľahačkou či inak podľa času a fantázie..... a ak vydržíte, dajte na hodinku schladiť! nám sa to skoro nikdy napodarí... Vynikajúce aj pri nečakanej návšteve....dozdobené šľahačkou v spreji a poliate vajcovým koňakom / ale to by už nepatrilo do kategórie "detské špeciality" :D/...bez umývania riadu /až na misku /...MŇAM! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 17.12.2010, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ježkoviaaaaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme okrúhly piškótový korpus z 8 vajec, punč /ja som použila sunquick s trochou vody/, lekvár podľa chuti, krém /aký ma kto rád-vanilkový, čokoládový..../, ovocie /najlepšie drobné: brusnice, boruvky, maliny, jahody..../, rum alebo rumová esencia, marcipán /biely na základ očí, zelený-farbený potr. farbami, telový-farbený minimom červeného potr. farbiva/, hustý kakaový alebo čoko krém /na pichliačiky/ POSTUP PRÍPRAVY Povodne mal byť len jeden ježurko na oslavu synových 4 ročkov, z obavy, že sa mi nepodarí som upiekla dva korpusy, ktoré tak krásne narástli, že dvaja ježkovia by boli moc tučnučkí, tak po prekrojení a ozdobení sme mali 4 torty! Cesto: piškót z 8 vajec v okrúhlej tortovej forme, po upečení vykrojiť tvar slzy-tvar ježka / zvyšok nevyhadzovať!/, slzu vodorovne prekrojiť, aby vznikli dve rovnaké. Potom slzičky poliať punčom / ja som zriedila sunqick s vodou/ a natrieť lekvárom. Základ ježka je hotový :D urobíme si krém, taký fajný, aký máme najradšej / ja klasiku-vanilkový puding poriadne vyšľahám s maslom/. Teraz je čas na odkrojky-pomrvíme ich, pridáme krém, trochu lekváru, rumovej esencie /alebo rumu/, ovocie - ja som dala zavárané brusnice a všetko to pekne zmiešame, až nám vznikne hmota, z ktorej vytvarujeme pretiahnutú pologuľu-tvar ježka, capneme na slzičku a dotvarujeme rukami. A ide sa na zdobenie: z marcipánu vykrojíme trojuholník s jednou zaoblenou stranou-čelo. Časť, kde príde marcipán potrieme ešte zvyškom krému, alebo si vymixujeme trošku masla s cukrom a "prilepíme" marcipán. Z farebného dotvoríme oči a noštek. Potom si uvaríme ešte jeden krém-kakaový a "vyďubkáme" zdobičkou chrbátik, dáme schladiť aaaaaaaa pozor aby sa nenamnožili :DDDD OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |