končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb podľa Magálovej:-)POTREBNÉ PRÍSADY 650 g hladkej múky, 350-400 ml vody,1 bal. sušeného droždia Dr. Oetker,1 cibuľa,100 g prerastenej slaniny,2 PL olivového oleja, 100 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok,soľ, rasca POSTUP PRÍPRAVY Slaninku nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na oleji. Paradajky a olivy nakrájame na menšie kúsky. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku so sušeným droždím, primiešame vychladnutú slaninku s cibuľou, olivy, paradajky, rascu a soľ. Po troške prilievame vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30-40 min. Potom vyformujeme bochník, uložíme ho do vymasteného pekáča a pečieme pri 200 stupňoch asi 35-40 min. Pred dopečením potrieme vodou. Do spodnej časti rúry môžeme dať nádobu s vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Jana L. (STING) ID 9639 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI VOŇAVÝ CHLEBÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladká múka - najlepšia je chlebová, celozrnná, alebo špaldová, prípadne "pol na pol", 3-4 uvarené zemiaky , 1 polievková lyžica /PL/ soli, 1-2 PL rasce, 2 PL octu, pol litra vlažnej vody. Kvások - /kocku 42g droždia rozmrviť v deci vlažnej vody s 1 PL cukru/ POSTUP PRÍPRAVY Múku treba nechať cez noc zohriať v kuchyni a pred použitím preosiať cez husté sito. Z droždia a cukru si urobíme kvások. Pridáme k múke, popučeným uvareným zemiakom, pridáme soľ, vlažnú vodu, ocot a rascu a vypracujeme cesto.Miesime 10-15 min. Necháme 30 min.kysnúť, premiesime a znovu necháme 15 min kysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku rozrežeme na dve rovnaké časti a vyformujeme dva bochníky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,/ nie tesne vedľa seba/ necháme podkysnúť a pečieme 60 min. pri 185-190 st. Pred dopečením asi 10 min. chlebík potrieme čistou vodou potom sa nám pekne zapečie. Upečieme si 2 ks chutného 700gr. voňavého chlebíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anna V. (hanina3) ID 110062 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553 Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech. Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
chlebík bez mieseniaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY http://www.cuketka.cz/?p=788 podla tohto receptu a piekla v jenskej mise OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Viera K. (ravot) ID 122672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fantastický chlieb bez váženia, bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody POSTUP PRÍPRAVY Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť. Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky. Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať. Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
strašne jednoduchý,bielý chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY *500g hladkej múky* 250ml vlažnej vody*kávová lyžička soli* polievková lyžica cukru*30g droždie*60ml oleja*na potrenie slaná voda POSTUP PRÍPRAVY Velice jednoduchý,no strašne mňamózny chlebík...Do pekárničky som si dala všetky prísady a nechala vypracovať cesto.Vybrala,zapracovala troška múky aby sa tak nelepilo,vytvarovala chlebík a nechala na plechu ešte 30min kysnúť.Medzitým nechala predhriať rúru na 250 stupňov celzia.Keď chlebík už pól hodinu kysol,potrela som ho slanou vodou,šupla som ho do rúry,stiahla na 190 stupňov a cca 30min nechala piecť,kým nemal krásnu farbu..........A hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Parená knedľa - celkom jednoduché*♥*POTREBNÉ PRÍSADY *****15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 čL kryš.cukru, 1a1/2 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie**********Budeme potrebovať aj PARÁK a PAPIER NA PEČENIE (PNP). Ak nemáte parák, odporúčam kúpiť si ho, lebo ho využijete aj neskôr pri zohrievaní nakrájanej knedle, alebo pri príprave zeleniny v pare. Použitie PNP nám ušetrí trampoty pri vyberaní uvarených knedlí a navyše odpadne vymasťovanie hrnca i paráka a ich následné odmasťovanie :-) POSTUP PRÍPRAVY 1) Do misy vložíme sito a naložíme doň múku, zároveň ju aj preosejeme. Môžeme ju dať na minútku do MW zohriať, alebo ju dáme zohriať na iné teplé miesto. 2) Do misky (alebo hrnčeka) dáme vlažnú vodu, cukor a rozmiešame. Pridáme rozdrobené droždie a zalejeme trochou mlieka. Prikryjeme servítkou a do 5 minút nám vzíde kvások. 3) Do nahriatej múky vlejeme kvások, zvyšné mlieko a premiešame. Pridáme soľ, olej a žĺtok a opäť premiešame. 4) Potom dáme misu s múkou a hnetačom do silných rúk manžela, ktorý si iste rád :-D potrénuje svoje svalstvo. Treba ho inštruovať, že miesiť sa musí poriadne, bez ulievania, žiadne flákanie :-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 23.7.2017, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlieb zo semienkami-odporúčam.POTREBNÉ PRÍSADY 300-330 ml vody ,600 g pšenično žitnej múky, 2 KL soli, 2 KL cukru, 2 KL sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 1 KL rasce, semená, kto má aké rád ja som dala slnečnicu. POSTUP PRÍPRAVY Do domácej pekárne dáme suroviny v poradí, ako som ich napísala.Pustíme program na miesenie cesta. Po zaznení signálu pridám semená, nechám to vykysnúť v pekárni. Potom cesto vyberiem a vytvarujem tvar, aký mi vyhovuje. Dám ho na plech, kde som dala papier na pečenie.Nechám ešte chvíľu podkysnúť cca 10 min., potriem osoleným mliekom, posypem semienkami, dám do vyhriatej trúby. Pečiem cca 35 mim na 200 st. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 11.12.2015, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky ( ja som miešala s celozrnou ) 2 uvarené zemiaky ( nie veľmi veľké) 2 čl. soli 2 pl. octu , rasca 3 dcl vlažnej vody polovička z kocky droždia POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme , múku , soľ , postrúhane zemiaky, ocot a rascu . V 3 dcl vody si vymiešame droždie a štipku cukru a hneď to všetko vlejeme do múky a vypracujeme cesto . Cesto dáme kysnúť na hodinu aj štvrť (75 minút )... Po vykysnutí cesto prehodíme do formy a necháme podkysnúť ešte 15 minút a dáme ho piecť . Ja som piekla prvé minúty na 200st a potom som znížila teplotu na 160 stup. po vybratí potrieme vodou :o) dobrú chuť :o)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Beáta I. (bebica20) ID 171876 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2013, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zdravý špaldový mini chlebík - bagetka (bez cukru a kvasníc)POTREBNÉ PRÍSADY 600g špaldovej múky alebo 500 g špaldovej múky a 100g ovsených alebo zdravších pohánkových vločiek,2 KL zarovnané sódy bicarbóny,1 KL soli (podľa chuti menej,či viac) asi 550 - 600ml kyslého mlieka - v mojom prípade cmar POSTUP PRÍPRAVY K zdravej strave patrí aj zdravý chlebík........takže:špaldovú múku odvážime,pridáme sódu bicarbónu,soľ a poriadne premiešame.Do stredu urobíme jamku a nalejeme cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Vytvoríme mokré cesto.Pracujeme rýchlo,s cmarom sa neoplatí moc babrať.Cesto rozdelíme na dve alebo štyri časti.Každú časť na pomúčenej doske vygúľame do požadovaného tvaru a dáme na plech s teflónovou podložkou.Každý chlebík trošku sploštíme,narežeme,potrieme jemne cmarom a dáme piecť.10 min na 200 *C a potom dopekáme cca 30 min.na 170 *C.Hotový chlebík preložíme na mriežku,potrieme jemne vodou a dáme chladnúť.Ja si potom chlebík nakrájam na polovičky a dám do mrazáku a podľa potreby si ho vyberám. Keďže je to chlieb bez kvasníc,nečakajte zázraky a veľkosť.Chlebík vyzará na fotke obrovský,ale v skutočnosti je maličký,preto sa nezľaknite výsledku!Nám ale chutí,treba vyskúšať.S cestom sa nie celkom dobre pracuje,chce to cvik,ja ho už mám......každú časť pomúčenými rukami na pomúčenej doske len zľahka vygúľame.Pomúčená doska je samozrejme špaldovou múkou :-) Komu nevadia vločky,tak robievam aj tak,buď s celými alebo s rozmixovanými vločkami. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 19.1.2018, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,62 ďalšie >> |