. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KRÁLIČIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Králičí paprikáš (9) 16.8.2015, 17:49
Výborný zajačik na smotane (4) 26.10.2014, 8:54
Zajac na paprike s cestovinou (1) 1.12.2013, 7:59
Králik na cesnaku (7) 23.11.2013, 11:53
Zajac na cesnaku (13) 7.7.2013, 18:00
Lahodný králik (14) 19.2.2013, 10:35
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 17.4. 7:39 | všechny 895
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

KRÁLIČIE MÄSO

Šťavnatý králik pečený v marináde



POTREBNÉ PRÍSADY

3 PL kečupu, 1 PL horčice, 0,2 dl oleja (olivový) 2 ks cibule, 1 štipka štiplavej papriky, 1 čajová lyžička soli, 0,2 dl vody, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 králik 1 čajová lyžička mletej papriky.

POSTUP PRÍPRAVY

Králika umyjeme a naporcujeme na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.Zo všetkých ingrediencií vymiešame marinádu, ktorú vylejeme do väčšieho pekáča. Kúsky z králika uložíme do marinády a necháme v chlade 24 hodín marinovať. Vložíme do vyhratej rúry a 1 a 1/2 hodiny pečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 6.3.2013, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Domaci kralik na smotane s brusnicami



POTREBNÉ PRÍSADY

kralika / zajaca (ja robim zvacsa zo zadnej polovice - chrbat, stehna), cibula, slanina, zeleninovy vyvar (bujon), 1 bobkovy list, cierne mlete korenie, sol, cca lyzicku zavaranych brusnic, smotana, citron a cukor na dochutenie...

POSTUP PRÍPRAVY

Kralika si naporcujeme, aby sa nam vmestil do hrnca ;). Cibulku a slaninku si nadrobno nakrajame. Slaninku dame smazit a na nej osmazime aj cibulku. Pridame naporcovane masko...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 20.9.2012, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Lahodný králik



POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 králik * 1 PL olej * soľ * MČK * vegeta * 5-6 strúčikov cesnaku * po 4 guličky nového a čierneho korenia * 1 šľahačka /33%/ * plátok masla *

POSTUP PRÍPRAVY

- v práci som mala odloženého v mrazničke ešte králika od kolegyne - tak sme si ho hneď aj ukuchtili :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 19.2.2013, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Zajac na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

Zajac,2 PL masti,4 guločky čierneho korenia,4 strúčiky cesnaku,drvená rasca

POSTUP PRÍPRAVY

a šup na obrázky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku:)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 králik/ ja som mala zajaca/, 100g masti, 8-10 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 1 lyžička celej rasce, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 lyžica hl. múky, 2 lyžice horčice, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

rozporciovaného králika prudko opečieme na masti. Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, na tenké plátky nakrájaný cesnak, rascu, bobkový list, podľa chuti MČK, papriku a soľ. Podlejeme vodou a všetko spolu dusíme do mäkka/ mne zajac trval 1 a1/2/ a občas podlievame horúcou vodou. Šťavu zahustíme horčicou a múkou a a necháme prevrieť. Z hotového jedla vyberieme bobkový list a podávame s ryžou:) dobrú chuť, nabudúce sa pokúsim nezabudnúť aj pofotiť postup, tantoraz som to nestíhala:(, :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Alexandra R. (sasenka) ID 4403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 3.5.2010, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králičí paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * králik * mletá červená paprika * soľ * smotana na varenie * hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 16.8.2015, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku - jednoducho a rýchlo !



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4-6 porcií :1králik, masť, 8-10str. cesnaku,1cibuľa, 1čl celej rasce, 1 bobkový list, ml. čierne korenie, ml. červená paprika,soľ, 1PL hl. múky a 2PL horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Králika naporcujeme a prudko osmažíme na horúcej masti.Pridáme na kocočky pokrájanú cibuľu, na tenučké plátky pokrájaný cesnak, rascu, bobkový list, podľa chuti korenie, soľ a papriku. Všetko dusíme, občas podlievame horúcou vodou a samozrejme podľa potreby obraciame. Ak je maso makké, vyberieme ho na tanier a šťavu zahustíme múkou a horčicou. Necháme prejsť varom a odstavíme. Do výpeku pridáme naspať maso. Podávame s ryžou a marhuľovým kompótikom. Celé aj s prípravou vám to nezaberie viac ako 80 min. a ešte si medzitým dusením urobíte aj ryžu. Ja teda králika moc nemusím, ale toto je fakt mňam!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.1.2015, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:1 kg králika,100 g slaniny,4 strúčiky cesnaku,1 ČL soli ,2 nadrobno pokrájané cibule,3 PL masti, po 4 zrnká nového a čierneho korenia,1 ČL hladkej múky, 400 ml hovädzieho vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, umyté, osušené a odblanené mäso prešpikujeme polovičným množstvom slaniny nakrájanej na pásiky. Prešpikované mäso potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme ho odležať v chlade.
Cibuľu opražíme do zlatista na masti so zvyškom slaniny, pokrájanej na kocky. Pridáme korenie, vložíme mäso, podlejeme polovicou vývaru a pri teplote 180 °C pečie­me v rúre domäkka 70 až 80 mi­nút. Počas pečenia mäso obra­ciame a polievame vlastnou šťavou.
Upečené mäso mäsko nieje vôbec suché a chutí výborne. Naservírujeme na tanier a polejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ryža a čerstvý zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.11.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Domaci kralik na jablkach - famozne!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Domaci kralik, 2-3 jablka, sol,voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Je to velmi jednoduchy a rychli recept. Raz som nevedala, co uvarit a mala som zajka a jablka, tak som to skusila a vysledok bol famozny. Fantastikos:o)Takze ako na to: Zajka si naporcujeme na mensie kusky - ako komu vyhovuje. Nasolime ho z kazdej strany. Osupeme a nakrajame si jablcka na platky. Jablka dame naspodok, poukladame kusky zajaca, podlejeme vodou do 3/4(ja robim v janskom skle), Prikryjeme a pecieme cca 1-1a1/2hod. na 230. Najskor po hodine skontrolujeme, ci sa nam masko zvrchu "nechyta". Masko je uplne makulinke a kto ma rad pripecene na konci cca na 15 minut necha piect odokryte. Jablciek mozte dat kludne aj viac. Prilohu si k tomu zvolte akukolvek, chuti to so vsetkym.
Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Miroslava N. (mamina29) ID 45534 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.5.2020, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Flambovaný zajac s horčicovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

zajačie mäsko * dijonská horčica * provensálske korenie * soľ * čierne korenie * maslo * brandy

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko očistíme, opláchneme, osušíme a natrieme hrubšou vrstvou dijonskej horčice. Poukladáme do zapekacej misy, posypeme provensálskym korením a vložíme do rozohriatej rúry (210°C).

V menšom hrnci rozpustíme 125 g masla, jemne ho osolíme a okoreníme a polejeme ním mäso v horčicovom obale. Pečieme asi 45 minút, pričom ho často polievame maslovým výpekom. Keď je zajačik upečený, nalejeme do hrnca 1 dcl brandy a necháme ho zohriať (ochutnávanie brandy nie je zakázané).

Keď brandy v hrnci začne vrieť, zapálime ho (pozor na vlasy a obočie) a horiacou zmesou prelejeme upečeného ušiačika. Keď oheň dohorí, môžeme servírovať - napríklad s opekanými zemiačikmi.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Peter A. (Absik) ID 78102 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.7.2009, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu