. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
Cestoviny s cottage a brokolicou (17) 31.1.2022, 17:21
Cestoviny z jedného hrnca (4) 22.4.2020, 20:57
spagety s cuketovym pestom (4) 9.3.2019, 13:55
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Výborné risotto s hráškom a opečenou slaninou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny a postup je obdobný ako pri mojom recepte na talianske risotto (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54582&user=214481) - len vynecháme petržlenovú vňať a naopak po prvom priliatí vývaru pridáme hrášok (ja som mala mrazený) a na konci vmiešame nadrobno pokrájanú a opraženú oravskú slaninu - cca 80-100g

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagetové placky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Špagety,vajička, kur. prsia,kečup,olivy , syr.

POSTUP PRÍPRAVY

Takže ja som robila z pol sačka špagiet , uvarila som ich.Medzi tým som si pripravila ostatné ingrediencie.Kuracie prsia nakrajame na malé kocky a narýchlo osmahneme na malom množstve oleja ,osolime a trocha podusime aby to bolo iba na vlasnej šťave.Pokrajame olivy a postruhame si syr.Vajíčka si dobre premiešame s metličkou a trochu osolime./ ja som na moje množstvo dala 4 vajička/
Špagety scedíme.Polovicu špagiet s rukou zoberieme a namočime do vajíčok , trocha ich premiešame a s rukou ich vyberieme ,aby nam zvyšok vajičok ostal v miske a dame na panvicu.Opečieme z jednej aj druhej strany.Dáme na tanier polejeme kečupom ,dáme nato mäsko ,olivy a nakoniec posypeme syrom .Potom ešte urobíme druhu placku .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lubica S. (Friduška) ID 146033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.3.2014, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

vynikajuce rizoto s krevetami,na vine


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

RIZOTO:
Rizotova riza
Maslo+olej
Cibula
2dc bieleho vina
Pramazan nastrhuhany
Sol
Korenie

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia Š. (kačička) ID 63 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2020, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cestovín (pene, fargalle, fusilli) konzerva hrášku konzerva zelenej fazuľky 400 g kyslej smotany 3 vajcia 3 - 5 strúčkov cesnaku šunka ( hydinová, bravčová) syr

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si vyvaríme cestoviny, podľa návodu na obale vo vriacej vode so štipkou soli a oleja. Potom zmiešame kyslú smotanu, vajcia a pretlačený cesnak. Dobre rozmiešame. Keď sú cestoviny uvarené, pripravíme si malý plech alebo zapekaciu misu, čo máte k dispozícii. Na spodok dáme cestoviny, potom hrášok, fazuľku, polejeme rozmiešanou zmesou a toto vrstvenie opakujeme kým sa nám neminú všetky suroviny. Do jednej vrstvy môžete dať pokrájanú šunku na rezance. Hrášok a Fazuľku pridávame podľa chuti, kto má koľko rád. Potom dáme zapiecť kým nebude uvarené vajíčko v zmesi a ešte na koniec môžte postrúhať syr a dať na chvíľu zapiecť. Potom podávame. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana M. (Janka757) ID 276584 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1x balíček Lasagní 500g Hovädzieho letého mäsa alebo mix hovädzie bravčové 2x plechovky lúpaných paradajok v konzerve 1x mrkvu 1/4 zeleru 1 petržlen 1 mala cibulka čerstvú alebo mrazenú bazalku soľ cukor Bešamel 70g másla 70g hl. múky 500 ml plnotučného mlieka 1/2 čajovej lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu, zeler, petržlen si nastrúhame na hrubo na strúhadle. Cibulku si nakrájame na drobno. Do hrnca si dame kvapku oleja pridame cibulku a nastruhanu zeleninku. Podusíme asi 15 minut a pridáme paradajky z kozervy ( ja dávam jednu a 4 čerstvé paradajky). Zmes osolime, mozeme aj trosku osladit podla chuti :). Celu zmes povarime asi 30 minut. Medzi tým si opražíme osolené mäsko na panvičke a pripravíme bešamel. Ja osobne bešamel osolím. Chutí mi viac :) Do uvarenej bolognskej omáčky pridame opražene melté mäsko a nakoniec pridáme bazalku. Odporúčam čerstvú alebo mrazenú. (kúpite v Bille značka Findus) Sušená sa moc nehodí, má inú chuť.


Pripravíme si plech na lasagne
Lasagne dopredu nepredvárame
najprv plech potrieme bešamelom
na bešamel poukladame prvú vstrvu lasagni
potom bolognskú omáčku

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Pavla P. (paulitaa) ID 210747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2013, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so smotanovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bezvaječné cestoviny masox sladká smotana 15 dkg šunkovej salámy hladká múka maslo bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť cestoviny, podľa návodu.Do misky vylejeme smotanu a rozmrvíme do nej masox.
Nakrájame salámu (môžeme pridať aj šampiňony alebo kukuricu...).Na masle si opražíme
salámu, zalejeme smotanou s bujónom a varíme,pridáme aj trochu mlieka(aby toho bolo viac).
Cez sitko to zahustíme hl.múkou rozmiešanou v mlieku. Ešte chvíľu povaríme. Omáčkou
zalejeme cestoviny a posypeme bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Monika H. (activa) ID 52436 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

RECEPTY DO MALÉHO RYŽOVAČA /MONO RYŽOVAČA/ TUPPERWARE


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty do Monoryžovača
Čo všetko môžete v Monoryžovači pripraviť?
-okrem ryže môžete v ňom variť cestoviny, zemiaky, strukoviny – pre jednu osobu nemá chybu – takže ponúkame dôchodcom študentom, mamičkám na materskej, ktoré okrem obeda pre seba a pre deti môžu pripraviť čerstvú ryžu pre manžela ktorý príde neskôr a samozrejme celiatikom-.

Ryžový šalát sa jablkami – super k smaženému či pečenému mäsku akéhokoľvek druhu, k údenému mäsu : 1 dávka ryže z Monoryžovača, 1 väčšie kyslasté jablko ošúpané pokrájané na kocky a pokvapkané citrónovou šťavou, soľ, korenie
Majonéza zmiešaná s vyšľahanou šľahačku - 2PL majonézy +1PL šľahačky, posekaná pažítka

Ryžový šalát s kukuricou – k rezňom, studenej i teplej hydine, na plnenie do paradajok

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Erika M. (lea69) ID 2445 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2014, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

CESTOVINKY SO ZELENINKOU...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny 500g, kukurica, sunka, paradajka, jarna cibulka, syr v tube, syr eidam-nastruhany, kysla smotana, poprazena slaninka, sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Cestovinky si uvarime. Vsetko spolu si nakrajame a zmiesame s cestovinkami :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Petronela T. (petronela282) ID 173728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.9.2012, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Domáce bezvaječné celozrnné cestoviny


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

500 g celozrnnej múky, 1 pohár vody.
Postup pomocou strojčeka na cestoviny:

Ak vlastníte pekárničku na chlieb a strojček na cestoviny, tak máte vyhrané. Suroviny si iba vložíte do pekárničky a spustíte program na miesenie cesta. Keď je cesto hotové vyberieme ho na pomúčnenú dosku a skontrolujeme jeho konzistenciu, (ak je príliš tekuté pridáme múku, ak tuhé, pridáme trošku vody).

Cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu si necháme, zvyšné zabalíme do fólie, aby nám nevyschli. Časť cesta jemne sploštíme rukami, na strojčeku na cestoviny nastavíme najširší rozostup valčekov a začíname vaľkať. Opakovane zmenšujeme rozostup valčekov, až kým nemáme cestoviny podľa vlastného želania.
Postup bez strojčeka:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2012, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Domáce cestoviny - farfalle


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g múka hladká 3 ks vajce 1 polievková lyžica olej olivový 1 polievková lyžica , vlažná voda štipka soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup receptu
Zmiešame múku s vajciami…
Pridáme olivový olej…
Vlažnú vodu a soľ…
Vypracujeme hladké pevné cesto…Necháme odležať 10 minút.
Na začiatok je potrebné vyvaľkať pripravené cesto, najlepšie strojčekom na cestoviny. Zvládneme to aj s kuchynským valčekom.
Vyvaľkané pláty cesta jemne pomúčime, aby sa nám s cestom ľahšie pracovalo. Pláty narežeme na asi 4 cm pásiky, ktoré potom ešte ďalej režeme na 3 cm kúsky. Dostaneme tak kúsok cesta v tvare obdĺžnika 4×3 cm.
Z každého kúska pripravených obdĺžnikov cesta vytvoríme farfalle. Jednoducho ukazovákom si podržíme stred cesta, palcom a prostredníkom pritiahneme kraje cesta k stredu smerom k ukazováku. Hotovú mašličku jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu