končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Treska bola u nás dneska *♥*POTREBNÉ PRÍSADY Treska alebo pangas alebo iná dobrá ryba, hladká múka, korenie na steak, mčk, červená paprika, majoránka, soľ, citrón, olej alebo masť, POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je hrozne jednoduchý, tak kto nechce, nech nečíta. Ja mám jeden dôvod, prečo ho sem dávam (ahoj Zuzka, ahoj Jaja:) tak mi to prepáčte. Rybu umyjeme, trocha osušíme servítkou a posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme asi 15 - 20 minút postáť. Medzitým si pripravíme obaľovaciu zmes - 4 PLhladká múka, mčk, červená paprika, majorán a steakové korenie asi po 1 čL . Dobre zmiešame a ryby v zmesi dobre vyobraciame. Hneď kladieme do rozpáleného oleja alebo masti. Opečieme dochrumkava z obidvoch strán. Nenapichovať, obracať plochou vareškou alebo teflónovou obracačkou. Vyložiť na papierovú utierku kvôli odsatiu tuku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.7.2010, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Pangasius kocky á la Mexicorn*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 kg pangasiusa: 4 vajíčka, 4 PL hladkej múky, 1čL soli, 1čL vegety, 1 čL mčk, 1 čL mexického korenia, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL horčice, 1/2 citróna, olej POSTUP PRÍPRAVY *♥* Pangasius pokrájaný na kocky, obalený a odležaný v pikantnom cestíčku, takže po opečení vám v ústach zostáva chuť ako po konzumácii praženej kukurice Mexicorn. Skúste túto prípravu. Jednoduché, nemastné, chutné, jemne pikantné. Proste chutná rybka *♥* OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (55) posledné: 3.4.2015, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi )POTREBNÉ PRÍSADY 3/4 - 1 kg filé z tresky (alebo pangasius), 1 cibuľa, 15 dg šampiňónov, 2 žĺtka (ja dávam celé vajíčka) ,1 PL horčice, 1 kyslá smotana, petržlenová (alebo iná) vňať, soľ, vegeta, grilovacie korenie, mčk, 1/2 citróna, kúsok oravskej slaniny, 3 - 4 PL oleja, 10 dg eidamu (alebo pod.) POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 11.8.2018, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Pstruh na masle*♥*POTREBNÉ PRÍSADY pstruhy, soľ, drvená rasca, mčk, citrón, maslo, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2010, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Grilovaný pstruh*♥*POTREBNÉ PRÍSADY pstruhy (ja som mala 2 ks), šťava z polovice citróna, 1 PL sójovej omáčky, 2 čL mexického grilovacieho korenia, 1/2 čL mčk, 4 PL oleja, 1/2 jogurtu Activia biela sladká, trocha chilli alebo štipľavá papriková pasta, soľ (podľa uváženia) POSTUP PRÍPRAVY Najprv očistíme ryby, odrežeme všeliaké tie nepríjemné veci ako hlava, pluty...a rozrežeme pstruhy na plátky. Ešte rozumnejšie je každý plát prepoliť, lebo pri grilovaní sa zvyknú nepekne prelomiť (ak nemáme mriežku na ryby ) Potom rybu jemne nasolíme. Pripravíme marinádu - zmiešame všetky uvedené ingrediencie a marinádu vrstvíme na jednotlivé porcie ryby z obidvoch strán. Uložíme na pár hodín do chladničky v uzatvárateľnej nádobe. Grilovaciu plochu si rozpálime na max a ukladáme porcie pstruha. Okolo každej porcie uložíme na menšie kúsky nakrájanú slaninu na opekanie - len pár kúskov. Trocha znížime teplotu. Z každej strany grilujeme asi štyri minúty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Ryba po dolnozemsky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Pangasius alebo pstruh, hladká múka, červená paprika, mčk, podravka, citrón, soľ, olej, POSTUP PRÍPRAVY Ryby umyjeme, pozdĺž chrbtice rozrežeme na polovice (ja som ich ešte rozkrájala i naprieč, aby sa mi pri tepelnej úprave neprelamovali). Pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme pár minút postáť. Zatiaľ si pripravíme zmes na obalenie. Pomiešame hladkú múku, červenú papriku, mčk a podravku. Rybu obaľujeme v tejto zmesi a rýchlo kladieme do rozohriateho oleja. Opražíme z obidvoch strán a potom šupneme ešte na 3 - 4 minúty pod gril. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Crispy filé*♥*POTREBNÉ PRÍSADY rybie filety (najlepšie pangasius), soľ, biely jogurt, cesnak, grilovacie korenie, čierne korenie, kukuričné kornfleky, zemiakové lupienky, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY filé umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. V miske rozmiešame jogurt, prelisovaný cesnak a korenia so soľou. Rybu namáčame do jogurtu a potom obalíme v drti, ktorú pripravíme zomletím kukuričných kornfekov a rozdrvením lupienkov. Kladieme na plech s papierom a dáme do rúry piecť asi na 20 - 25 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.5.2009, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |