končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MLETÉ MÄSO |
*♥*Lasagne s baklažánom a omáčkou Bolognese*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 vajco, cca 5 PL polohrubej múky (závisí od veľkosti vajca, keby to bolo veľa, pridať troška vody), 1 čL oleja*** Omáčka Bolognese: väčšia cibuľa, cesnak podľa chuti (aspoň 3 strúčiky), 1 mrkva, 1/4 zeleru (dá sa vynechať alebo možno dať stopkatý zeler), konzerva krájaných paradojok (alebo čerstvých aspoň 6 pekných mäsitých - najlepšie sú také vajcovité), soľ, bazalka, oregano, mčk, trocha cukru, trocha paradajkového pretlaku (alebo kečupu), 1 dl vína, 500 g mletého mäsa (hoväd.+bravčo+teľa), kúsok slaniny, 2 PL oliv. oleja*** Bešamelová omáčka: 3 PL normálneho masla, 3 PL hladkej múky, 300 ml mlieka, trocha šľahačkovej smotany, soľ, muškátový orech (ja nie!!!)*** Okrem toho : baklažán, olej, mčk, soľ, 15- 20 dg mozzarelly (eidam), 50 g parmezánu POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 11.1.2011, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
*♥*Plnené batôžky (šampiňóny v lístkovom ceste) v šampiňónovej omáčke*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 osobu priemerne papkajúcu rátame asi 3 - (4) šampiňóny strednej veľkosti. Ja som ich robila 20 ks, mala som asi 40 dg šampiňónov, 20 dg mletého pliecka, 2 trojuholníky tav. syra, trocha hrubo postrúhaného eidamu, 1 vajíčko, 1/4 čL mčk, 1/2 čL papriky, 3/4 čL vegety, 1/2 čL oregana, trocha soli, čerstvá bazalka, hrsť mletých vlašských orechov, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, lístkové cesto; - Na omáčku - zvyšné šampiňóny + nožičky od plnených hlavičiek, 1/2 cibule, 2 (3) PL oleja alebo masla, 2 strúčiky cesnaku, bazalka, 1/4 čL mčk, trocha rasce, vegeta a soľ podľa chuti, 1 dl šľahačkovej smotany, 1/4 l mlieka, hladká múka na zahustenie, podľa potreby voda, trocha citrónovej šťavy podľa chuti, (troška cukru, ak sa žiada) POSTUP PRÍPRAVY K tomuto receptu ma inšpirovala Erika Š. (Bizulatko) ID 5736 . Zopár zmien som urobila sama, ale pôvodná myšlienka je Erikina. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2009, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
*♥*Plnená paprika v paradajkovej omáčke*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Plnka: 500 g mletého mäsa (časť hovädzie, časť bravčové), 100 - 120 g ryže, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1/4 čL mčk, 1 čL červenej mletej papriky, podľa chuti trocha pálivej papriky, vegeta, 1 čL bazalky alebo 1 čL majoránky, 2 vajíčka + aspoň 5 ks zelených súmerných paprík Omáčka: 5 PL oleja, 5 PL hladkej múky, veľká krabica paradajkového pyré (0, 6 l ), vegeta, soľ, kryšt. cukor cca 5 PL, čierne korenie (guličky), príp. 5 gul. nového korenia, 2 klinčeky, 1 bobk.list, Knedľa: http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.html POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 134 návštěvníkov) KOMENTÁRE (92) posledné: 18.1.2019, 0:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |