. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Marta G. (Egreska) ID 53992
mimibazar.sk/egreska
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.7.2008
Naposledy: 21.9.2017 12:38 včera
Aktualizácia: 13.8.2010 18:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 17
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 10
RECEPTY 339
NÁVODY 10
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1 kg bravčovej krkovičky,grilovacie korenie,rozmarín,olej Omáčka: 1 cibula,3 jablká,asi 2 stručiky cesnaku,1/4 šálky bieleho vína ,1/4 šalky vývaru,tymian,1 čl horčice,1 čl chrenu,kusok masla

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.Cibulu orestujeme,pridáme jablká,podlejeme vínom a uvaríme do mäkka.Pridáme vývar,cesnak,tymián,horčicu a chren,chvilku povaríme ,dochutíme a vymixujeme ponorným mixérom do hladka.Kto má rád jemnejšie,môže prepasírovat cez sitko.Nakoniec do omáčky vmiešame kusok masla.Mäso šupneme na gril a na tanieri prelejeme omáčkou.Ja som podávala ku tomu cesnakové zemiaky pečené v rure.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.2.2013, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes ),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,bujon ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2013, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové závitky s plackami zo zemiakového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové stehno,cibula,kysla kapusta,sol,korenie,sušene huby,rasca,prerastena slaninka Placky: zemiaky uvarene v šupke,sol,1 vajce,trochu detskej krupice,hruba muka

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 13.3.2011, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

br.panenka alebo kuracie prsia,2 pl oleja,korenie,sol,1 pl masla,4 hrušky,1 čl hnedeho cukru,1 červena cibula,1 čl tymianu,1 sladka smotana,1 čl medu

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 5.12.2011, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rozprávkový bôčik



POTREBNÉ PRÍSADY

bôčik alebo br.rebrá, Suché koreniny:ml.červ.paprika,sol,korenie,hnedý cukor alebo med,cesnak,horčica,rasca drvená Omáčka:1 cibula,3-4 stručky cesnaku,zázvor,2 pl oleja,1/2 šalky kečupu,balsamico ocot,3 pl sojovej omačky,1/2 šalky vody,med ,sol,korenie

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 9.11.2014, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Roztrhané mäsko



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso vhodné na pečenie (bravčove,hovädzie,jahňacie,kuracie...)

POSTUP PRÍPRAVY

Večer pred pečením si urobíme marinadu .Ja som robila z coca-coly,korenia,kečupu,horčice,sojovej omačky a cesnaku.Ale samozrejme si možete urobit podla seba.Umyte mäsko(cely kus) naložime do misy s marinadou a dame na noc do chladničky.Tej marinady by malo byt tak 2 dcl a viac aby sa mäsko v rure nevysušilo.Pečieme pomaly na 160-170 st take 3 hodinky alebo dlhšie (záleží na mäse) aby masko bolo mäkkučke. Ked je hotové,vyberieme ho na tanier a vydličkami roztrhame na vlaknité kusky.Počas pečenia davajte pozor ,aby vam všetka štava nevyvrela, lebo ju budeme potrebovat ,tak priebežne podlievajte podla potreby.Roztrhane masko vratime do pekača a premiešame so štavou. Nemalo by to byt suché,tak si to ustrážte. Taketo masko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik,šupnut do žemle,trochu šalatika,kečup alebo majonezu a bašta je na svete.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 9.9.2010, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Údená rolka s medovo-horčicovou glazúrou



POTREBNÉ PRÍSADY

udena rolka alebo šunka (ale hodí sa aj na iné pečene maso) ,med,horčica,klinčeky,korenie na bravčove pečene

POSTUP PRÍPRAVY

masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka.Zbavime sietky .V hrnčeku si rozpustíme med (ja som dala 1 PL medu a asi 3 PL horčice-ale ochutte si podla seba) ,pridame horčicu ,koreniny a vymiešame.Masko dame do pekača a riadne ho vymasírujeme poliate glazurou.Do maska mozete napichat klinčeky ak to mate radi.Dame zapiect do vyhriatej rury na 200 st asi 20-30 minut.Podávame nakrajane na tenke platky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.6.2016, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové masko po thajsky



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1/2 kg stehna alebo pliecka (da sa použit aj kuracie masko),cibula,cesnak, bravčova mast,sol,korenie,orientalne korenie (zmes),hladka muka,opražene arašidy,ananasový kompot

POSTUP PRÍPRAVY

Včera tu kolovali same exoticke veci,tak som sa nechala inšpirovat :-)) Je to sice stary receptik ešte zo Života,ale za to rychly a dobry.Neviem či ma niečo spoločne s thajskou kuchynou ,ale kto ma rad kombinaciu maska s ovocim tak si isto pochutí.Takze: cibulku a cesnak si nakrajame na drobno a orestujeme na horucej masti.Naklepane a nakrajane masko si posolime,okorenime orientalnym korením a šupneme k cubulke.Nechame zatiahnut,poprašime mukou,premiešame a podlejeme vodou z kompotu.Ak ešte treba pridajte obyčajnu vodu.Pridame arašidy a dusime do makka.Na koniec pridame ananas a nechame prehriat.Ja som k tomu urobila kari ryžu a flat bread.Chlieb mozete vynechat ale my to tak mame radi.A cele si to ochutime sladkou chilli omačkou.Výborná kombinacia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sedliacke maso de luxe



POTREBNÉ PRÍSADY

Brav.masko (stehno,pliecko),cibula,cesnak,horčica,1 dcl kyslej smotany,lečo (alebo čerstve paradajky a papriku),šampiony,maslo,1 PL parad.pretlaku,petrž.vnat,tvrdy syr,vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

masko si nakrajame na kocky,orestujeme nakrajanu cibulu,pridame maso,opečieme a podlejeme vodou.Pridame 1/2 bujonu a dusime.Ja som ešte dochutila všeliakym korenim.Ked je masko skoro makke pridame lečo,trošku horčice,cesnak,pretlak, dosolime ak treba.Ked je masko hotove zahustime kyslou smotanou(kto chce moze v nej rozmiešat trošku hl.muky ),pridame petrž.vnat a hotovo.Šampiony si orestujeme na masle zvlašt,kym sa neodparí voda.Urobila som zo zvyšnej smotany dresing na hranolky pridaním tatarskej omačky a 1 stručika cesnaku (rozriedime mliekom).POdavame so zemiakmi alebo s ryžou,hodi sa aj nejaky dobry šalat.Servirujeme tak ze na maso dame šampiony s maslom a posypeme struhanym syrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.12.2009, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Údene s kyslou kapustou a zemiakovymi nokmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Udene masko,kysla kapusta,slaninka,zemiakove cesto v prašku alebo uvarene zemiaky v šupke,krupica,hruba muka,sol,1 vajičko

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si dame uvarit v šupke a nechame vychladnut.Medzitym si uvarime udene maso.Na cibulke udusime kyslu kapustu,pridame do nej kečup,sol,vegetu,rascu a podlejeme,nakoniec zahustime postruhanym surovym zemiakom.Kapusta nesmie byt sucha.Slaninku si nakrajame a vyškvarime škvarky.Na koniec si nastruhame zemiaky na jemno,posolime (viac soli),pridame vajičko,trochu krupice a dosypame hrubou mukou aby sme mali nelepive cesto.Pracujeme s nim rychlo lebo ked stoji tak redne a lepí sa ..Dame si zovret vodu ,z cesta ušulame šulok a krajame noky,ktore varime v osolenej vode asi 10 min.Masko nakrajame na kocky,pripravime do velkej misy,pridame kapustu a nakoniec noky.Premiešame,jemne aby sme noky nerozbili.Na tanieri ozdobime vyškvarenou slaninkou s mastou.Nam veeelmi chutilo..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.3.2010, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku