. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg bravčového mäsa (pliecko, bôčik aj s kožou), 0,75 kg surovej slaniny (tuk na vytápanie), mčk, soľ, 2 dl vína, 5 dl vody, cibuľa a cesnak podľa chuti, feferonka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

1) Surovú slaninu pokrájame na malé kocky 1,5 x 1,5 cm ( nemusíte merať, nestrieľa sa z toho )
2) Slaninové kocky dáme do väčšieho kastróla a pomaličky vytápame. Občas pomiešame. (Podľa odporúčaní má byť liatinový hrniec, ale ja nemám, Normálny kastról som dala na liatinovú platňu)
3) Mäso pokrájame na trocha väčšie kocky 3 x 3 cm a keď sa vytopená slanina už trocha ponáša na oškvarky, pridáme do kastróla aj pokrájané mäso. Dobre premiešavame, aby sa mäsko poriadne poopekalo (žiadne solenie ani korenenie ešte). (Ak máte ten liatinový hrniec, pokračujte v ňom naďalej)
4) Do tlakového hrnca dáme trocha oleja alebo vytopenej masti, na nej orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak a pridáme obsah z kastróla aj s vytopenou masťou. Ja som nemala bôčik, robila som to len z pliecka, tak som v tejto fáze pridala trocha kože (ako na huspeninu). Podlejeme vodou ( 4 dl ), osolíme, okoreníme mčk, pridáme pokrájané feferonky (nemusí byť). Zatvoríme hrniec a dusíme najmenej hodinu.
5) Po 1 hod - 1,5 hodine omrkneme stav mäska a skontrolujeme tekutinu. Ak sa mäsko ešte nerozpadáva, podlejeme ak treba a ešte chvíľu dusíme. (U mňa to bolo 75 minút)
6) Uvarené kože vyberieme a nadrobno pokrájame (ja som ich dala do robota a mixla).
7) Z tlakáča som mäso zase preliala do pôvodného kastróla, pridala som tie rozmixnuté kožky a podliala som vínom. Zakryté som dusila už len 10 minút a fertig!!
-

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.1.2014, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Šťavnaté karé zapekané s cukinou a nivou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé vykostené, mčk, grilovacie korenie, gyros, 3 vajcia, trocha mlieka, strúhanka, 2 cibule, 3 - 4 strúčiky cesnaku, olej, kúsok oravskej slaniny, 1 - 2 menšie cukiny, 80 - 100 g nivy, 50 g eidamu, 500 ml vývaru, 1 PL masla, 100 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Karé pokrájame na rezne a bežne vyklepeme. Osolíme len zľahka, posypeme mčk a grilovacím korením. Potom vkladáme do sáčka so strúhankou a strúhanku vklepeme do rezňov. Ponoríme do vajec rozšľahaných s mliekom, necháme stiecť prebytočné vajco a položíme do panvice s rozohriatym olejom, opražíme z oboch strán. Do pekáča dáme asi 2 PL oleja, na pásiky pokrájanú slaninu a časť naplátkovanej cibule.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 18.11.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Chutná plnená panenka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

600-700 g br. panenky ( môže byť aj karé) , 1 cibuľa, klobása, oštiepok,šunka, bazalka, tabasco, soľ, mčk, .... na trojobal: hladká múka, vajcia, strúhanka, provensálske bylinky, olej na vyprážanie, .... na omáčku : 1 PL masla, trocha oleja, 3 čL hladkej múky, 1/2 kocky kuracieho bujónu, 1 čL vegety, 5 - 6 lístkov bazalky, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 25.12.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Huspenina*♥* - fašiangová pochúťka pre kĺbovú výživu



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pekné a hlavne nechlpaté bravčové kolená, zopár koží (bývajú dosť dobre očistené od tuku už od mäsiara), 2 - 3 paprčky, 3(4?) čL soli, 1 čL mletého čierneho korenia, 2 čL majoránky, celá hlavička cesnaku, bobkový list, celé čierne korenie, cibuľa, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Recept, ktorý nám pomôže vyhnúť sa artróze (bez obavy o tráviace problémy a poškodenie ciev)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 21.2.2010, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Vtáčky trocha inak*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové vykostené karé, mčk, soľ, horčica, veľká cibuľa, prerastená slaninka, sterilizované uhorky, zelená paprika, šunka, vajcia natvrdo, kyslá a šľahačková smotana, 2 - 3 PL hladkej múky, 1/4 citróna, 1 čL práškového cukru, 1 čL vegety, bobkový list,

POSTUP PRÍPRAVY

Vtáčky s ryžou robievame tiež, ale táto verzia so smotanovou omáčkou je pre nás taký slávnostnejší variant, ktorý nerobievame príliš často. A o to viac nám asi chutí :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 13.2.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Orientálske bravčové pliecko*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 700 g očisteného bravčového pliecka, veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 100 g šampiňónov, 1/2 jednej klobásy, 1/2 zelenej papriky, 1 paradajka, trocha mčk, 1 čL sladkej červenej papriky, soľ, paprika "baranie rohy", satay korenie, troška pistáciových orieškov (nemusia byť)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.2.2010, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Rajo karé v bielej perinke*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

karé, mčk, grilovacie korenie, červená paprika, soľ, olej, 2 veľké cibule, 6 strúčikov cesnaku, zopár plátkov slaninky, horčica, 1 kocka bujónu (hovädzí, slepačí) , Rajo kyslá smotana (alebo iná hustá), tvrdý syr (ja som mala cheddar)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.10.2011, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Výpečky a dusená kapusta s knedľou alebo jednoducho Bravčo, knedlo, kapusto*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Výpečky - Bravčové vhodné na pečenie (krkovica, bôčik, pliecko), 2 ks cibule, 5 strúčikov cesnaku, trocha oleja, soľ, rasca, mčk

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso vhodné na pečenie pokrájame na menšie kúsky, cibuľu pokrájame na hrubšie plátky. Do pekáča dáme olej a pokladieme doň kúsky mäsa, ktoré sme osolili a okorenili mčk. Posypeme rascou, pridáme asi 1 dl vody a zakryté dáme piecť do rúry (220°C). Počas pečenia mäso obraciame, prilievame vývar alebo vodu. Asi v polovici pečenia pridáme k mäsu cibuľu. Stále pečieme zakryté, ale kontrolujeme, aby sa to nevysušilo. Keď sú kúsky mäkké, pridáme do šťavy rozpučený al. prelisovaný cesnak, pekáč odkryjeme, podlejeme, aby sme mali potrebné množstvo šťavy a oblievame a pečieme výpečky do hnedkasta.

Kapusta - http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/dusen-kapusta-obben-motlie-jedlo.html

Knedľa - http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.html
- http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13971
- http://nasavareska.blogspot.com/2009/02/jogurtova-knedla.html

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.1.2010, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Texas rezne *♥* - dusené



POTREBNÉ PRÍSADY

karé (asi 7 plátkov), mčk, mexické korenie, 1 cibuľa, hladká múka, omáčka - 1 konzerva fazule v paradajkovej omáčke, 1/2 malej konzervy "zámocká zmes" (zmes hrášku, kukurice a mrkvy), vegeta, trocha ostrého kečupu marináda - 6 PL oleja, 3 PL sójovej omáčky, 1 čL chilli omáčky, 2 čL medu, 2 čL ostrej horčice, grilovacie korenie, trocha vegety, trocha tymiánu, 1 čL sezamu, 3 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Možno sa niekto čuduje, prečo som Texas rezne dusila. Doma ich obvykle grilujeme a dusenie na cibuli odpadá. No teraz som toto jedlo varila u rodičov a aj keď bolo tak krásne namarinované, dostala som befel, že mäso musí byť udusené. Tak vznikla nová verzia rezňov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového)



POTREBNÉ PRÍSADY

0,8 kg bravčového stehna (alebo karé), 2-3 pekné mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kúsok kalerábu, veľká cibuľa, 2 bobkové listy, niekoľko guliek čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1/4 - 1/2 citróna, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pretože tento recept sa týka bravčového mäsa, nemusíme mäso pácovať.
Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, pridáme pokrájanú cibuľu, restujeme a vyberieme mäso. Ďalej pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, korenie a poriadne orestujeme.
Mäso osolíme a okoreníme mletým korením a vložíme späť k zelenine a ešte chvíľu ho opekáme. Pridáme vodu, aby bolo mäso do 1/2 ponorené a prilejeme asi 1 dl vína (nemusí byť) a uzavrieme tlakový kastról. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, znova ho vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájalo.
Zmes v hrnci alebo prepasírujeme cez sitko, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudneme najprv vybrať bobkobé listy).
Pripravíme si zátrepku zo šľahačky a múky (nedávať veľa múky) a vlejeme ju do vriacej zeleninovej zmesi, miešame, necháme povrieť asi 5 min a v prípade potreby ju zriedime. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a citrónom (môžeme pridať i trošičku cukru).
(Pokrájané mäso sa môže vložiť do omáčky, ale pri podávaní lepšie vyzerá, keď mäso nie je zagebrené omáčkou).

Ak chceme mať mäso napácované, nič nám v tom nebráni (pác - do asi 1,5 l vody dáme nakrájanú zeleninu a koreniny, soľ a necháme prevariť. Prilejeme asi 1 dl červeného vína, chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Do studeného pácu vložíme mäso a dáme do chladničky, mäso sem-tam obrátime.Pácovanie trvá aspoň pol dňa, ale pri hovädzom podľa druhu 1 - 2 dni)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.1.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu