Anita M. (kijjarka) ID 124533 |
|
Oblasť: Nové Zámky |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 22.11.2009 |
Naposledy: 26.8.2020 9:08 |
Aktualizácia: 22.7.2020 20:13 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
500g Bolonska omáčka,500g mleté bravčové mäso,250g lúpané paradajky(celé alebo krájané),4PL červené víno(netreba vždy),1PL bazalka sušená,1PL kečup(podla chuti),1cibula,2cesnak,olej,sol,mleté čierne korenie,syorvá omáčka(Bešamel),50g maslo,50g haldká múka,600ml mlieko,125g syr,1/2KL muškátový oriešok,1balenie lasagnove cesto.
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.\r\nNecháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.\r\nJe lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. \r\nDobrúúúú CHUT :-)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (1) posledné: 23.10.2012, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |