končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ČO DOM DAL |
Falošný rezeň - vaječnýPOTREBNÉ PRÍSADY 3 čerstvé žemle, mlieko, 2 surové vajcia, 8 natvrdo uvarených vajec, nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie, strúhanka, olej. POSTUP PRÍPRAVY Čerstvé žemle namočíme v mlieku. Potom ich vyžmýkame a rozotrieme na jednoliatu masu. Pridáme 2 surové vajcia, vymiešame s natvrdo uvarenými a na kocky posekanými vajcami a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Sformujeme z nej valček, ktorý obalíme v strúhanke. Valček pokrájame na 5 porcií, ktoré upravíme do tvaru rezňov, ktoré ešte raz obalíme v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji alebo masti. Vhodnou prílohou sú napr. varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou a dusený špenát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2010, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Syrové guličky s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g staršieho chleba bez kôrky (z predošlého dňa) 250 ml mlieka 2 uvarené zemiaky 1 hrsť medvedieho cesnaku 2 vajcia 3 lyžice múky 200 g nahrubo nastrúhaného syra, napr. eidam 500 ml tuku resp. oleja k fritovaniu POSTUP PRÍPRAVY 1. Starší chleba nakrájame na kocičky. Mlieko zohrejeme a zalejeme ním chlieb. Necháme asi desať minút odstáť, až sa mlieko vsiakne. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame ich najemno. Medvedí cesnak očistíme, umyjeme a vodu otrasieme. Nielko stoniek odložíme bokom na zdobenie, zvyšok nahrubo posekáme. 2. Nastrúhané zemiaky, medvedí cesnak, vajce a múku zmiešame s chlebovou hmotou. Potom vmiešame strúhaný syr. Tuk na fritovanie predhrejeme na 175 C. Navlhčenými rukami tvarujeme menšie guličky, ktoré postupne vkladáme do horúceho tuku a fritujeme dochrumkava asi 1-2 minúty. Dbáme na to, aby sa guličky neprilepili na dno panvice či hrnca. Guličky necháme odkvapkať na kuchynsko papieri a ihneď podávame. Dozdobíme ich zvyšným medvedím cesnakom. príprava: asi 20 minút Medvedí cesnak je bylina podobná konvalinke. Má biele kvety, kvitne v jarních mesiacoch a odkvytá veľmi rýchlo. Nájdete ho hlavne v lesoch. Má charakteristickú chuť i vôňu po cesnaku, obsahuje ale i množstvo vitamínov a minerálnych látok. Je veľmi oblúbený u zvierat, hlavne u medveďov, z čoho pochádza jeho meno. prospešný je však i ľuďom a ako liek ho užívali z naši predkovia. Obsahuje totiž látky znižujúce hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol, pomáha pri zápaloch dýchacích ciest i proti chorobám srdca a ciev a podporuje chuť k jedlu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |