. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ČO DOM DAL

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

ČO DOM DAL

Falošný rezeň - vaječný



POTREBNÉ PRÍSADY

3 čerstvé žemle, mlieko, 2 surové vajcia, 8 natvrdo uvarených vajec, nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie, strúhanka, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvé žemle namočíme v mlieku. Potom ich vyžmýkame a rozotrieme na jednoliatu masu. Pridáme 2 surové vajcia, vymiešame s natvrdo uvarenými a na kocky posekanými vajcami a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Sformujeme z nej valček, ktorý obalíme v strúhanke. Valček pokrájame na 5 porcií, ktoré upravíme do tvaru rezňov, ktoré ešte raz obalíme v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji alebo masti. Vhodnou prílohou sú napr. varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou a dusený špenát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2010, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Syrové guličky s cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g staršieho chleba bez kôrky (z predošlého dňa) 250 ml mlieka 2 uvarené zemiaky 1 hrsť medvedieho cesnaku 2 vajcia 3 lyžice múky 200 g nahrubo nastrúhaného syra, napr. eidam 500 ml tuku resp. oleja k fritovaniu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Starší chleba nakrájame na kocičky. Mlieko zohrejeme a zalejeme ním chlieb. Necháme asi desať minút odstáť, až sa mlieko vsiakne. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame ich najemno. Medvedí cesnak očistíme, umyjeme a vodu otrasieme. Nielko stoniek odložíme bokom na zdobenie, zvyšok nahrubo posekáme.

2. Nastrúhané zemiaky, medvedí cesnak, vajce a múku zmiešame s chlebovou hmotou. Potom vmiešame strúhaný syr. Tuk na fritovanie predhrejeme na 175 C. Navlhčenými rukami tvarujeme menšie guličky, ktoré postupne vkladáme do horúceho tuku a fritujeme dochrumkava asi 1-2 minúty. Dbáme na to, aby sa guličky neprilepili na dno panvice či hrnca. Guličky necháme odkvapkať na kuchynsko papieri a ihneď podávame. Dozdobíme ich zvyšným medvedím cesnakom.

príprava: asi 20 minút

Medvedí cesnak je bylina podobná konvalinke. Má biele kvety, kvitne v jarních mesiacoch a odkvytá veľmi rýchlo. Nájdete ho hlavne v lesoch. Má charakteristickú chuť i vôňu po cesnaku, obsahuje ale i množstvo vitamínov a minerálnych látok. Je veľmi oblúbený u zvierat, hlavne u medveďov, z čoho pochádza jeho meno. prospešný je však i ľuďom a ako liek ho užívali z naši predkovia. Obsahuje totiž látky znižujúce hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol, pomáha pri zápaloch dýchacích ciest i proti chorobám srdca a ciev a podporuje chuť k jedlu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu