končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ČO DOM DAL |
Vyprazane pirozky na slanoPOTREBNÉ PRÍSADY Neodolateľne, jednoduche, fantastické! 500 g múky 250 ml vlažnej vody 1 lyžica soli ½ lyžice cukru 4 lyžice oleja olivoveho 1 sáčok alebo 42 g čerstvého droždia slnecnicovy olej na vyprazanie a nie len na dno do hrnca urcite takych 5-8 cm oleja aby pirozky plavali a nedotykali sa dna a tak sa nam nepripalia Prisady na plnenie Feta syr na kocecky, šunka, mini parky,klobaska na kocecky alebo kruzky, zemiakova plnka- varené zemiaky a lisované s nakrájanou jarnou cerstvou cibuľkou aj s vnatkou čierne korenie a rozdrolena feta,ale mozeme pouzit aj tvaroh a dosolime,pripadne nastruhany eidam POSTUP PRÍPRAVY Do pohára s teplou vodou pridáme 1 lyžičku cukru a droždie rozpustime Do misky nasypeme múku, soľ, olej a vodu s droždím, miesime ručne. Keď sa odlepuje cesto zo strán misy je hotove na kysnutie Zakryte na 20-30 minút. Do hlbokeho hrnca nalejeme dosť olej a nechame riadne zohriat. Rozvalkame cesto na max pol cm a vykrajujeme poharom,troska ponatahujeme a naplnime plnkou , rozky cesta riadne pritlacime,aby sa nam pirozky neotvarali pri smazeni, konecny tvar je ako polmesiac. Akonáhle je olej horúci smazime z oboch stran do zlatova a vyberame dierovanou podberackou Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
QUICHE LORRAINEPOTREBNÉ PRÍSADY na cesto potrebujeme 260g hl.muka,100ml,140g maslo izbovej teploty,1 zltok,1/2 kavovej lyzicky sol,trosku mleteho cierneho korenia na plnku potrebujeme oliv olej na dno panvice,1 stredne velku cibulu na platky,1 por na kruzky,1 kapiu na kruzky,1 cuketa na kruzky,nie obrovska,200g udena sunka na kocky,trochu rozdrolenej fety,kopor,200g mozzarela nastruhana,3 vajicka+ 2 bielka vyslahane spolu s 200g 10% nie vodovym jogurtom a 3 lyzice muky,na koniec trochu oregana,sol POSTUP PRÍPRAVY cestom vylozime bud tortovu alebo porcelanovu okruhlu formu aj steny,mne to nevyslo tak na steny som este davala kruzky cukety,upecieme vo vopred vyhriatej rure na 180 stupnov 20 minut. Medzitym si urobime plnku do nasho slaneho kolaca. Oprazime si na oleji cibulu a por,pridame kapiu,cuketu,udenu sunku,kopor ak chceme,sol,cierne korenie podla chuti vymixujeme si vajicka,bielka,pridame jogurt-grecky ten fajn smotanovy a 3 lyzice muky po 20 minutach vyberieme upecene cesto a dame nanho plnku z panvice,rozdrolime z fety na vrch a potom nalejeme vajicka s jogurtom, na to mozzarellu a ak nam zostalo z cesta dozdobime napr.formickami vykrojime listocky vlozime opat do rury stale na 180 stupnov este na 35-40 minut Dobru chut! Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |