. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť.

Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem.

Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2017, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravý špaldový mazanec bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 450ml - 500ml kyslého mlieka (cmaru), 50g klasického masla alebo zdravšia verzia - 1PL kokosového oleja alebo 1PL orechového oleja, 3 - 4 PL medu (Muscovado - prírodný trstinový cukor), hrsť vlašškých orechov, 1 KL sódy bikarbóny, soľ, podľa chuti mandle,hrozienka,citrónova kôra,škorica....

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si sama vymyslela,keďže môj manžel má rád veľkonočný mazanec!Ale poslednú dobu vynechávame kysnuté,sladké a bielu múku,tak som si podľa môjho receptu - špaldový chlieb ,ktorý tu mám na MMB uložený upravila recept na mazanec. Je to v podstate sladký chlieb,taká rýchlovka a nezašpiní sa ani priveľa riadu,čo isto každú gazdinku poteší :-)

Takže ako prvé si zapneme rúru na 200 *C.Potom si dáme rozpustiť maslo a dáme ho schladiť.Do misky dáme múku, soľ, orechy a med podľa chuti.( nám stačili len 2 PL medu,pretože vôbec nesladíme) ,vychladnuté maslo a kyslé mlieko podľa potreby.Všetko dôkladne a rýchlo zamiešame varečkou, aby nám vznikla mokrá hmota,dáme na pomúčenú dosku a vyformujeme do gule.Prenesieme na plech,urobíme hlboký kríž,potrieme kys.mliekom a posypeme mandlami.Pečieme 40-45 min.podľa potreby.

Prajem dobrú chuť a veselú Veľkú noc :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.6.2013, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553

Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech.
Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravý špaldový mini chlebík - bagetka (bez cukru a kvasníc)



POTREBNÉ PRÍSADY

600g špaldovej múky alebo 500 g špaldovej múky a 100g ovsených alebo zdravších pohánkových vločiek,2 KL zarovnané sódy bicarbóny,1 KL soli (podľa chuti menej,či viac) asi 550 - 600ml kyslého mlieka - v mojom prípade cmar

POSTUP PRÍPRAVY

K zdravej strave patrí aj zdravý chlebík........takže:špaldovú múku odvážime,pridáme sódu bicarbónu,soľ a poriadne premiešame.Do stredu urobíme jamku a nalejeme cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Vytvoríme mokré cesto.Pracujeme rýchlo,s cmarom sa neoplatí moc babrať.Cesto rozdelíme na dve alebo štyri časti.Každú časť na pomúčenej doske vygúľame do požadovaného tvaru a dáme na plech s teflónovou podložkou.Každý chlebík trošku sploštíme,narežeme,potrieme jemne cmarom a dáme piecť.10 min na 200 *C a potom dopekáme cca 30 min.na 170 *C.Hotový chlebík preložíme na mriežku,potrieme jemne vodou a dáme chladnúť.Ja si potom chlebík nakrájam na polovičky a dám do mrazáku a podľa potreby si ho vyberám.
Keďže je to chlieb bez kvasníc,nečakajte zázraky a veľkosť.Chlebík vyzará na fotke obrovský,ale v skutočnosti je maličký,preto sa nezľaknite výsledku!Nám ale chutí,treba vyskúšať.S cestom sa nie celkom dobre pracuje,chce to cvik,ja ho už mám......každú časť pomúčenými rukami na pomúčenej doske len zľahka vygúľame.Pomúčená doska je samozrejme špaldovou múkou :-)
Komu nevadia vločky,tak robievam aj tak,buď s celými alebo s rozmixovanými vločkami.


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.1.2018, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna.

Prajem dobrú chuť :-)

Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna.

Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku...

Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb.

ÚVOD
Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb…..

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Žemličky a pletenky z jedného prameňa + fotopostupy :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 50 ml vody, 1 a 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru, 2 PL olivového alebo slnečnicového oleja, 1 a 1/2 ČL sušeného alebo 1/2 kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si klasicky kvások z letného mlieka,droždia,cukru a necháme kvasiť.Zatiaľ si pripravíme do misy preosiatu múku,olej a soľ.Keď máme kvások hotový,tak ho pridáme a dolejeme postupne aj letnú vody,radšej menej,len tých 50 ml. cesto je lepšie.Vymiesime, ja miesim rukami - s cestom by sa malo dobre pracovať,trošku pomúčime a dáme na teplé miesto 1 hod. kysnúť.Po vykysnutí cesto rozdelíme na pracovnej doske na 6 častí - pletenky,alebo ako mám ja 4 žemličky a 4 pletenky - postup viď obrázky.Nemusíme podsypať múkou, s cestom sa dobre pracuje a lepšie sa šúla.Uložíme na papier na pečenie a necháme ešte asi 20 - 30 min. kysnúť.Potrieme vajíčkom,mliekom alebo vodou.Posypeme makom,sézamom a pod.Pečieme na 180*C 20-22 min. - záleži od trúby,preto radšej sledujte.Po upečení dáme na mriežku a necháme chladnúť.

Upozorňujem, že toto je malá dávka,ale my sme len dvaja,takže nám to úplne stačí.

Prajem dobrú chuť !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (95) posledné: 4.3.2017, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnný zemiakový chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky,150 g celozrnnej múky, 450 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 uvarené zemiaky, 2 PL olivového oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej soli ( ak nemáte,tak jedlej ), 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Žijeme dlhodobo v zahraničí a keďže sme mali už dosť toustového a bicarbónového chleba a pečených bagiet,rozhodla som sa pieť chlieb.Po viacerých pokusoch - aj úspešných,ale z mojej strany neskojných,som sa konečne dopracovala a nakombinovala som si recept,ktorý mne osobne vyhovuje a tiež aj chutí,keďže ho pečiem 3 x za týždeň.Je krásne makkučký,výborný aj na tretí deň - teda ak Vám ostane a čo je najdoležitejšie,je domáci a bez pridaných E-čiek!Ak sa tu už nejaký podobný recept nachádza,tak sa ospravedľňujem,ale ja nekopírujem,ale skúšam a kombinujem podľa svojich možností.Pretože múka tu je iná a o zemiakoch a kvasniciach radšej písať nebudem,to je iná story.Ale k receptu:

Ak mám čerstvé droždie,tak si pripravím kvások.Do 250 ml teplej vody dám trošku hl.múky,trochu cukru a droždie.Nechám asi 10 min.kvasiť.Zatiaľ si pripravím ostatné suroviny.Do misy preosejem hladkú múku,pridám celozrnnú,olej,prelisované zemiaky,ocot,soľ,rascu.Prilejem kvások - pozor nie priamo k soli a dolejem zvyšných 150 ml teplej vody.S vodou radšej opatrne,radšej menej a podľa potreby.Začnem miešať varečkou a potom ručne asi 5 min.Cesto by sa malo pekne oddeliť od dlane,ak nie,pridajte ešte múku.Správne cesto je tuhšie a v ruke sa nerozteká.Troška poprášim hl.múkou,prikryjem čistou utierkou a dám na teplé miesto 1 hod. kysnúť.V mojom prípade do trúby :-D inú možnosť nemám.Po hodine cesto zdvojnásobí svoj objem a keď do neho strčíme prst,tak nám v ceste ostane jamka.Vtedy ho vysypem na pomúčenú dosku a zľahka vyformujem do ovaľného tvaru,alebo do tvaru podľa vašej formy.Cesto moc nemiesim,aby som neporušila bublinky,len podkladám a naťahujem zhora pod chleba.Prenesiem do formy,v mojom prípade do zapékacej keramickej misy,ktorú som si zo všetkých strán naolejovala.Nechám ešte pod utierkou 1/2 hod.kysnúť.Zapnem trúbu a hneď na dno vložím starý pekáč asi s 0,5 l vody,aby sa vytvárala para.Po 1/2 hod. chlebík potriem slanou vodou ( asi 1 dcl vody a 1/3 ČL soli ) a urobím pár zárezov,aby sa chlebík počas pečenia netrhal.Vložím do vyhriatej trúby na stred a pečiem 15 min. na 220 *C a potom znížim na 180 *C ešte 30min.Trúbu neotváram.Po 45 min. chlebík vyberiem,vyklopím z formy,preložím na mriežku,potriem slanou vodou a ešte asi 10 min.dopekám.Samozrejme čas pečenia záleží od Vašej trúby,preto radšej sledujte!Po upečení chlebík vyberiem a potriem slanou vodou.Prikryjem utierkou a uskladňujem tiež len v utierke,žiaden chlebník alebo sáčok.Prajem dobrú chuť!

Vyskúšala som aj bez zemiakov,aj bez celozrnnej múky a aj viac g celoz.múky,ale tento pomer surovín mi najviac sedí.

Pár rád k pečeniu chleba:Hladkú múku preosievame - prevzdušňujeme!Voda na kvásom musí mať optimálnu teplotu.Droždie nikdy nesmie prísť do priameho kontaktu so soľou!!!Príliš málo soli môže spôsobiť, že cesto príliš vykysne - potom pri pečení poklesne!Príliš veľa soli spomaľuje proces kysnutia!Cukor a med dodáva chlebu zlatkavú kôrku!Olej a olivový olej dodáva jemnejšiu,chutnejšiu chuť chleba a zvyšujú jeho trvanlivosť.Uvarené zemiaky dodajú chlebu vláčnosť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu