končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pecene kurca na jarnej zeleninePOTREBNÉ PRÍSADY rozporcovane kurca, mrazena zelenina - najlepsie nejaka jarna zmes (mrkva, hrasok, kukurica, fazulka,...), korenie na kurca podla chuti,sol, cca 150 g masla, kuaci vyvar alebo bujon, bylinky POSTUP PRÍPRAVY Umyte a naporciovane kura potrieme zo vsetkych stran korenim a solou (v priapade, ze pouzijete koreninovu zmes na kurca, solit nemusite, lebo aj bujon je slany ). Ak mame cas, nechame ho odlezat v chladnicke cca 2 hod. Potom dame kurca na pekac, podlejeme vyvarom, na jednotlive porcie dame kusky masla. Pecieme asi 3/4 hodiny vo vyhriatej rure pri asi 190°C. Pocas pecenia podlievame vyvarom a polievame stavou... Medzitym si pripravime zeleninu . Vo vode ju povarime cca 5 min, potom ju scedime. Po 3/4 hodinke pridame ku kuratu zeleninovu zmes a pecieme este asi 5 min. Hotove kuriatko podavame so zemiakmi na akykolvek sposob a ozdobime bylinkami... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuraci spiz na medePOTREBNÉ PRÍSADY 250g kuracich prs, 160 g prerastanej alebo oravskej slaninky, 2 vacsie cibule; Marinada: 3 lyzice sojovej omacky, 1 lyzica dezertneho vina, 1 lyzicku cukru, 1/2 lyzicky vegety, 1 lyzicka mleteho zazvoru, 2 struciky pretlaceneho cesnaku; Zmes na potieranie: 2 lyzice sojovej omacky, 2 lyzice medu POSTUP PRÍPRAVY Vraj japonske jedlo, ktore nam veeelmi zachutilo... Postup je velmi jednoduchy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.10.2007, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie maso so zeleninou v alobalePOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie vykosteneho morcacieho masa (400-500g), sol, mlete cierne korenie, 2 cibule, 4 cele papriky, 4 paradajky, 2 lyzice nadrobno posekanej petrzlenovej a zelerovej vnate, oregano, 1 lyzicka drvenej rasce, olej POSTUP PRÍPRAVY Recept ako stvoreny na letne dni, ked sa vam nechce dlho stat pri sporaku... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2010, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie stehna na slaninePOTREBNÉ PRÍSADY Morcacie stehna, korenie - podla chuti a fantazie, ja som pouzila zmes na morcacie maso..., sol, prerastanu slaninku, voda... POSTUP PRÍPRAVY To som vymyslela, ked manzel namiesto kurata priniesol domov morcacie stehna... typicky chlap odbornik :D... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2010, 17:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Madarske kuracie prsiaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PL oleja, 4 velke vykostene kuracie prsia (asi 700g), 2 stredne velke cibule, 1 stredne velka zelena paprika, 1 mala konzerva osupanych paradajok asi 400g (v pripade ze nemate konzervu paradajok, mozete pouzit cerstve paradajky, z ktorych po zapareni ztiahnete kozu a trocha paradajkoveho pretlaku), sol, 2 PL sladkej mletej papriky, 100 ml kuracieho vyvaru, 10ml kyslej smotany, cierne korenie, nasekana petrzlenova vnat (podla chuti na ozdobenie) POSTUP PRÍPRAVY Dalsie rychle kuriatko podla nasich madarsky susedov ;). Cela priprava jedla trva asi 30-40 min... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2007, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča s horčicovou kôrkouPOTREBNÉ PRÍSADY maslo na vymastenie formy, kurča (cca 1,5 kg), soľ, mleté čierne korenie, 1/2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 PL masla alebo margarinu, 75g čerstvých omrviniek z bieleho chleba alebo strúhanky, 2PL čerstvej petržlenovej vňate, 4 PL majonézy prípadne tatarskej omáčky, 2 lyžičky dijonskej (pikantnej) horčice POSTUP PRÍPRAVY Za necelú hodinku máte kuriatko na stole :)... (Ja som robila menšiu dávku, kedže nas je doma malo... Ale rozpis mate na cele kuriatko...) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.7.2007, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Plnene porciovane kurca pecenePOTREBNÉ PRÍSADY kurca, sol, hydinovy vyvar, 100g masla * plnka podla chuti resp. citaj dalsi postup ;) POSTUP PRÍPRAVY Malokedy peciem cele kurca a este k tomu v celku a obcas sa nam ziada aj s nejakou plnkou... Tak tu je navod ako na to, ked pecieme rozporciovane kurca... Recepty na osvedcene plnky. Mnostva su uvadzane pre jedno cele vacsie kurca... PLNKA c. 1: 6 zemli, 6 lyzic mlieka, sol, mlete cierne korenie, 1 vajce, 1 lyzicka vegety, 2 lyzicky posekanej petrzlenovej vnate Postup pripravy: Zemle pokrajame na kocky, sparime horucim mliekom, osolime a okorenime. Pridame vajce vegetu, petrzlenovu vnat a vsetko spolu poriadne premiesame. PLNKA c. 2 s parkom: 4 rozky, 4 vajcia, hydinove parky, mlieko, petrzlenovu vnat, sol, mlete cierne korenie, vegetu, 1 cibulu, olej Postup pripravy: Pokrajane rozky opecieme na malom mnozstve oleja. V miske ich pokropime mliekom a nechame postat. Z bielkov vyslahame tuhy sneh. Hydinove parky olupeme a pokrajame na male kusky. Nasekame petrzlenovu vnat. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.6.2013, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie tasticky so spenatom a mozzarelouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g kuracich prs,100g olivoveho oleja, 400g špenatovych listov, 200g mozzarely, 50g cesnaku,100g pesta, 200ml zeleninoveho vyvaru,100ml sladkej smotany,125g masla POSTUP PRÍPRAVY Uzasny recept, ktory mam od svojej svagrinej - MNAM. Skoda, ze ja ho casto nemozem robit, kedze zaludok mojho muza "smotanu" velmi nelubi :(... Ale pred navstevami sa nim rada pochvalim ;). Spenat si pripravime klasicky... na masle podusime, osolime okorenime, pridame rozotrety cesnak. Mozzarelu nakrajame na hrubsie kolieska. Maso naklepeme, osolime a naplnime mozzarelou a špenatovou zmesou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pecene kura na zemiakoch pre lenive gazdniky ;)POTREBNÉ PRÍSADY kuriatko (rozporcovane) - mnozstvo podla zostavy hladosov ;), zemiaky, troska oleja alebo masla, voda resp. bujon na podlievanie, sol, koreniny podla vlastneho vyberu - rasca, cierne korenie, cervena paprika, gril. korenie... POSTUP PRÍPRAVY Ked clovek chce vela stihnut a nestat pri hrncoch a sporaku polovicu dna, jeto idealne kuriatko. A este usetrite cas aj pri umyvani riadu ;) Tiez je to super kura pre kucharky zaciatocnicky ;) TIP: Na obmenu pridavam obcas medzi zemiaky cibulu narezanu na kolieska a platky slaniny. Slanina nie je nutnost, iba s cibulou ma to tiez svoje caro ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 2.6.2013, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |