končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Krehké šťavnaté rezne s Bystřickým cestíčkom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie rezne, 1 vajco, 3 PL hustého bieleho jogurtu, 2 PL kyslej smotany, vegeta, soľ, hladká múka, trocha mletej papriky, strúhanka, olej na vyprážanie, zopár koliesok mrkvy POSTUP PRÍPRAVY Postup je ako pri klasických rezňoch, akurát miesto vajca používame cestíčko, ktoré zabezpečí, že rezníky sú krásne krehké a šťavnaté.... a nemusia ani vylihovať v marináde. Cestíčko sa hodí aj na vyprážanie zeleniny (karfiol, brokolica a také zeleninové všeličo :-) Ja som okrem kuracích pŕs obaľovala aj kuraciu pečienku a nemalo to chybu. Odteraz už robím rezne len takto. 1) Kuracie prsia naplocho prerežeme a jemne naklepeme, osolíme a necháme postáť v chlade. 2) V miske rozmiešame vajco, pridáme jogurt, smotanu, vegetu, soľ,papriku, asi 2,5 PL múky a dobre rozmiešame vidličkou 3) Na linku ku sporáku si pripravíme tri misky a) s múkou, b) s jogurtovým cestíčkom , c) so strúhankou 4) Do panvice dáme olej, rezníky dáme do múky, rýchlo capneme do cestíčka, trocha necháme stiecť a vložíme do strúhanky, ktorú popritláčame k mäsu a hneď vkladáme do rozpáleného oleja. 5) Rezne pomaly vypražíme z obidvoch strán v prítomnosti zopár koliesok mrkvy, ktorú potom vyhodíme. Hotové kladieme na papierové utierky . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 2.2.2017, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kuracie stehná po turecky, s baklažánom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY vykostené kuracie stehná, 1 cibuľa, zopár strúčikov cesnaku, maslo, syr gorgonzola či niva, šampiňóny, pór, baklažán, cherry paradajky, rímska rasca, soľ, mčk, drvené chilli, mletý koriander, hladká múka, mletá paprika, domáca klobása, biely jogurt al. kyslá smotana (3 PL) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná odkožíme, vykostíme, nasolíme a okoreníme mčk. Necháme postáť v chlade cca 1 hodinu. Baklažán opláchneme, pokrájame na kolieska a nasolíme z obidvoch strán, necháme vypotiť 20 minút. Potom kuchynským krepom alebo servítkou odsajeme šťavu a kolieska obalíme v zmesi hladkej múky, mletej papriky, mčk . Pekáč vymastíme maslom, rozhodíme pár plátkov údenej prerastenej slaninky, roztrúsime nahrubo pokrájanú cibuľu a na ňu poukladáme kuracie mäso pekne tesne vedľa seba. Pokrájame šampiňóny na plátky, pór a klobásu na kolieska. Na mäso nakladieme šampiňóny, potom kolieska póru a posypeme trochou koriandru, rímskou rascou a nakoniec rozložíme kolieska klobásy. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 210°C. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kuracie prsia zapekané so špenátom, šunkou a šampiňónmi*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, 1PL masla, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mčk, muškát. orech, 150 g listového špenátu, 100 g šunky, 100 g šampiňónov, 5 - 6 plátkov anglickej slaniny, 100 g gorgonzoly (syr typu Niva), 30 g parmezánu, 100 ml šľahačkovej smotany, 100 ml kyslej smotany, cca 120 ml kuracieho vývaru, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia rozkrojíme naplocho, jemne osolíme a okoreníme mčk. Mäso opečieme na troche oleja a vyberieme z panvice. Zapekaciu misu vymastíme maslom a zvyšok masla ponecháme v mise. Na dno rozložíme cibuľu pokrájanú na pláty a na ňu uložíme opečené prsia tesne vedľa seba. Do výpeku v panvici dáme cesnak pokrájaný na plátky a anglickú slaninu pokrájanú na malé kocky, po chvíľke pridáme pokrájané šampiňóny a spolu restujeme. Môžeme okoreniť mčk a veľmi jemne osoliť. Po pár minútkach pridáme nahrubo pokrájaný listový špenát zbavený stopiek, pridáme na štvorčeky pokrájanú šunku, trošička muškátového orieška a premiešame, restujeme asi minútu a odstavíme. Celú zmes rovnomerne rozložíme na mäso v zapekacej mise, podlejeme asi 1 dl vývaru a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200°C, pečieme zakryté asi 35 minút. Potom mäso odkryjeme a posypeme postrúhanou alebo len pokrájanou gorgonzolou, polejeme zmesou šľahačky a kyslej smotany a posypeme parmezánom. Dáme ešte 10 minút zapekať odkryté. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.5.2015, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Mexické kura*♥*POTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná (alebo celé kura rozporciované), mexické korenie, čierne korenie čerstvo mleté, 1 PL koriandru (ja som to nemala a nahradila som ho zel. petržlenom, ale nie je to rovnocenná náhrada), olej, soľ, kúsok masla, 2 strúčiky cesnaku, tabasco, 3 dl vývaru, cca 1 PL hladkej múky, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná v kĺboch prekrojíme a jednotlivé časti stehna ponakrajujeme smerom ku kosti. Mäso nasolíme a potrieme zmesou korenín, ktoré sme si vopred zmiešali s troškou oleja. Necháme v chladničke 2 hodky odstáť. No a teraz máme na výber - kura dáme do grilu alebo na grilovaciu panvicu. Ja som si teraz vybrala druhú možnosť (prvá možnosť je lepšia, ak ku kure robíte aj salsu). Takže stehienka pekne pomaličky grilujeme, aby sa dobre prepieklo aj okolo kosti. Šťavu, ktorá zostala v panvici si odložíme. Na inej panvici roztopíme dva rezy masla, pridáme lyžicu múky, trocha tých istých korenín, ktorými sme ochutili mäso a opražíme. Zalejeme vývarom, trocha povaríme a po odstavení pridáme prelisovaný cesnak, tabasco (a koriander). Prilejeme šťavu z grilovania, dochutíme soľou a premiešame. Podávame s nahriatymi bagetami so salsou ( na grilovačke) alebo s ryžou a dusenou či grilovanou zeleninou. (Taká obligátna mexická zelen.zmes obsahuje kukuricu a fazuľu + iné zeleniny, ale ja kukuricu neobľubujem a včera sme mali fazuľovicu, tak sa nám práve toto nežiadalo :-) ) Kto chce, dochutí trochou kečupu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.6.2014, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Ľahký šalát z kuracích prsíčok*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 pár grilovaných (pečených) odkožených kuracích pŕs, 1 väčšie jablko, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 - 2 paradajky, 1/2 konzervy ananásu (aj s nálevom), cca 4 PL majonézy, 1 malý biely jogurt alebo 2 - 3 PL kyslej smotany, soľ, mčk, citrónová šťava (všetko podľa chuti), POSTUP PRÍPRAVY Tento šalát robievam vtedy, keď sa s mužom moceme po nákupoch, doma nenavarené...tak kúpime grilované kury so sebou. Lenže grilované prsia sú dosť suché, takže to nik nechce. Ale v tomto šaláte to je úplne iný mňamkový level :-) Prsia zbavíme kože a pokrájame ich na väčšie kocky (malé by sa pri miešaní rozdrvili) a vhodíme do misy. Pridáme nakrájanú cibuľu, jablko postrúhané na hrubšom slzičkovom strúhaku, trocha citrónovej šťavy, paradajky pokrájané na menšie kocečky, osolíme, pridáme mčk a rozotretý cesnak. Ešte pridáme majonézu, jogurt alebo smotanu a 1/2 ananásového kompótu (dobrý je aj broskyňový - broskyne bez šupiek). Premiešame a postupne prilievame kompótový nálev, aby sme dostali primeranú hustotu šalátu a na záver ešte dochutíme (soľ, korenie, pažítka) podľa seba. Vychladený šalátik je výborná osviežujúca letná večera a chutí aj malým deťom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Rýchla kuracia panvica*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäso vykostené (ja som mala 3 stehná a 1 prsíčko), olej, gyros korenie, mčk, soľ, mčpaprika, bazalka, tabasco, vývar, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 čL hladkej múky, 2 PL masla POSTUP PRÍPRAVY Vykostené a odkožené mäso pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, posypeme gyrosom a mčk a necháme pol hodky postáť. V panvici rozohrejeme 2 PL oleja (alebo podľa potreby) a poukladáme doň mäso, ktoré opečieme z obidvoch strán (ako pri rezňoch). Stav môska kontrolujeme, aby sme ho zbytočne nevysušili. Vyberieme na tanier. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a poriadne orestujeme, pridáme ešte gyros korenie, mčpapriku (trocha kvôli farbe) a pridáme múku. Stále miešame, popražíme asi 2 minúty a zalejeme vývarom, pridáme maslo a tabasco s bazalkou. Mäso vložíme do sosíku a prikryté chvíľu podusíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 7.5.2016, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracích pŕs, naplátkovaná anglická slanina alebo šunka, špáradlá, 3-4 čL mexiko korenia, 4 čL korenia na kura*** Marináda : 4 PL oleja, 1 čL mexiko korenia, 1 čL korenia na kura, horčica (podľa chuti), kečup (podľa chuti), 1 čL balsamico octu, 2 čL medu, sójová omáčka, worchester, pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal) a 3 PL kyslej smotany*** Šťava : časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla, 1/2 -1 čL hladkej múky, kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR), 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali. Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura. Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku. Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli. Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni. Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. Grilujeme pomaly zo všetkých strán. Pre istotu sa po prekrojení v polovici môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry). Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 21.7.2010, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Rýchle kuracie ražníky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, mexické korenie, korenie na kura, chudá anglická slanina,( ale môže byť aj šunka), cesnak, kúsok bujónovej kuracej kocky, kúsok masla na zjemnenie šťavy, pár lyžíc oleja, trocha hladkej múky, kúsok chilli papričky alebo feferónky POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia naklepeme, okoreníme a nakrájame po dĺžke na pásiky. Plátky anglickej slaniny tiež rozdelíme pozdĺžne. Pásiky slaniny uložíme na pásiky mäsa a vcelku navliekame na zastrúhanú špajdľu. Do panvice dáme rozohriať trocha oleja a ražníky opečieme zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a do výpeku pridáme plátky cesnaku, mexicko korenie, krátko ho orestujeme a pridáme tocha hladkej múky. Opražíme ju a zalejeme studenou vodou (normálna zápražka). Potom dáme znova na horák a necháme povrieť. Pridáme kúsok masla a rozmrvíme trocha bujónkocky. Ražníky vložíme do horúcej šťavy a necháme silno prehriať. Rýchlofffka :)) hneď treba papať :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.7.2010, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Rímske závitky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, cibuľa, sušené paradajky v oleji, strúčik cesnaku, šunka, zelené olivy, soľ, mčk, rozmarín, hladká múka, olej POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.10.2010, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Zorba rezeň*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, gyros, papriková pasta, olej, slepačí bujón, hladká múka, worchester, maslo POSTUP PRÍPRAVY Prsia prerežeme naplocho, osolíme, okoreníme mčk, gyrosom a zľahka obalíme v múke. Na panvici rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme ho na tanier a do výpeku pridáme 2 čL múky, zapražíme, pridáme trocha gyrosu a podlejeme vodou. Šťavu premiešame, pridáme do nej polovicu bujónovej kocky, paprikovej pasty a trocha worchesteru. Povaríme, pridáme vodu, ak šťava príliš zhustla a nakoniec pridáme lyžicu masla. Do hotovej šťavy vložíme opečené mäso a poriadne prehrejeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.12.2009, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |