. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

Eva V. (vinka) ID 5640
.
mimibazar.sk/vinka
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.8.2006
Naposledy: 19.1.2023 11:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 90
RODINNÉ FOTOGRAFIE 30
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 74
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Skoricove hviezdicky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 bielka, stipka soli, 200 g jemneho kryst. cukru, 1 caj. lyzicka citronovej stavy, 175g jemne mletych mandli a 175g jemne mletych lieskovych orisekov (mozete pouzit hocijake ine mlete orechy - podla vasej chute), 2 caj. lyzicky skorice, praskovy cukor na valkanie... okrem toho aspon jednu formicku v tvare hviezdy

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov so solou vyslahame tuhy sneh, ku koncu primiesame cukor, kym sa snehova masa neleskne. Pred uplnym koncom este pridajte citronovu koru.
3 lyzice snehovej hmoty odlozime bokom a prikrijeme. Do zvysku jemne primiesame oriesky, mandle, skoricu. (ak mate mensie vajicka a tym padom menej snehu, nemusite primiesat vsetky orechy, pridavajte orechy, kym sa z toho neurobi tuhe cesto, ktore ale drzi pohromade). Cesto prikrijeme a nechame stat v chladnicke. Trubu vyhrejeme na 160° (teplovzdusnu na 140°, plyn na stupni 1).
Pripravime si 2 plechy, ktore vystelieme papierom na pecenie. Cesto vyvalkame na pocukrovanej doske na hrubku cca 8mm (nie tensie, lebo potom za vysusia). Vykrajume z neho hviezdicky a ukladame na plech s rozostupom asi 1,5 cm.
Rozlozene hviezdicky potrieme zvyskom bielkovej hmoty a pecieme asi 10-12 min. Vyberame z truby kym je snehova poleva este biela ;)... a nechame vychladnut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.12.2008, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

"Spitzkuchen" - spicate medovniky



POTREBNÉ PRÍSADY

175g medu, 50g hnedeho cukru, stipka soli, 2 lyzice oleja, 1 vajce, 1 kopcovita cajova lyzicka kakaa, 6 kvapky citronovej-olejovej aromy, na spicku noza mlete nove korenie, 1 cajova lyzicka mletej skorce, 250g pol. muky, 3 caj. lyzicky prasku do peciva, 75 g nasekanych mandli bez supky (alebo inych orechov), 50g oranzadu a 25 g citronatu (nama ani poaru, ci sa to tak vola ja po slovensky :O... na male na kocky narezena asi kandizovana kora), 200g cokoladovej polevy

POSTUP PRÍPRAVY

TIP: Ak dostanete niekde sirup z cukrovej repy, mozete ho pouzit namiesto medu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.11.2011, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianocne florentinky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 150g pol. muky, 50 krys. cukru, 30g ovsenych vlociek, 1 balicek vanilkoveho cukru, 110g margarinu (resp. masla) * "poleva": 100g masla, 100g krys. cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, 200g slahacky, 150g mandlovych lupienkov (mozu byt aj ine oriesky podla chute), 90g ovsenych vlociek, 200g kondezonvaneho ovocia (alebo susene ovocie, napr. marhule, hrozienka nakrajane na male kusky)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vsetky prisady na cesto zmiesame a vypracuje hladke cesto. Nechame aspon hodinku postat v chlade.

Poleva: Medzitym si rozpustime maslo. Pomaly don prisypeme cukor a vanilkovy cukor a nechame ho roztopit. Primiesame smotanu a nechame cca 10 minut varit pri miernom ohni. Potom hrniec odstavime zo sporaka a primiesame mandle a kondenzovane resp. susene ovocie.

El. ruru vyhrejeme na cca 200°C, teplovzdusnu na 180°C, plyn na stupni 4.
Cesto si rozvalkame najlepsie hned na papieri na pecenie na tenucky obdlznik o rozmeroch cca 32x24a hruby cca 2 mm a prenesieme ho na plech. Cesto si predpecieme v rure cca 8-10min.
Potom na cesto rozotrieme ovocnu "polevu" a dame dopiect do zlatohneda este asi 10-12 min.
Vychladnute narezeme na stvorce alebo kosostvorce so stranou cca 3cm dlhou.,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 9.12.2010, 8:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Arasidove labky / rozteky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 Horalky, 300g hl. muky, 100g praskoveho cukru, 250 g stuzeneho tuku, 1 lyzica kokosovej mucky, praskovy a vanilinovy cukor na obalovanie, formicky

POSTUP PRÍPRAVY

Labky pre oblubencov napolitanok - Horaliek ;), ak lubite viac orieskove Tatranky pouzite ich a budete mat lieskovcove labky...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.12.2007, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Marcipanove rohlicky s pistaciami



POTREBNÉ PRÍSADY

400g marcipanovej hmoty, 2 vajcia, 60g praskoveho cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, par kvapiek rumovej aj citronovej aromy, 80g skrobovej mucky (Solamil) * cokoladovu polevu a nasekane pistacie (podla moznosti nesolene ;))

POSTUP PRÍPRAVY

Nasla som doma marcipanovu hmotu, tak sa nedalo nevyskusat ;)...
****
TIP c. 1: Namiesto pistacii mozete pouzit nasekane mandle, lieskove oriesky alebo klasicke orechy...
TIP c. 2: Ked nechcete pouzit rumovu aromu (kvoli deturencom) pridajte do cesta na dochutenie este postruhanu koru z jedneho BIO citrona alebo pomaranca ;)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Dalsie ihned makke medovniky!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg preosiatej hladkej muky + 3-4 velke lyžice ,1 dcl mlieka, 40 dkg cukru, 4 velke lyzice medu, 1 hera, 3 cele vajcia, 1 prášok do perníka, 1 lyžička perníkového korenia (moze byt aj troska viac), 1 lyžička sody bicarbony

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto medovnicky mozete kludne urobit par dni pred Vianocami, nepotrebuju ziadnu dobu na zmakknutie a vydrzia vraj dlho makke ( to este nemam odskusane, kedze som ich teraz robila prvyraz ;) )

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 15.12.2011, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Karamelove bozky



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre cca 80 ks: 250g polohrubej muky, 150g masla, 200g cukru, 1 zltok, 1 lyzica citronovej stavy, stipka soli, 125g smotany, 75g medu, 1/2 lyzicky skorice

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som skusala z jedneho casopisu. Este to chce vychytat nejake chybicky ;). Mne sa kolaciky viac rozliali ako bolo treba, ale neva...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (41) posledné: 20.12.2010, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechovo-cokoladove susienky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 bielky, 300 g praskoveho cukru, 40g nastruhanej tmavej cokolady, 250 g mletych vlasskych orechov, 30 g maizeny * Plnka: 120 g rozpustenej cokolady, 150 g masla, 100g praskoveho cukru * na ozdobu cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a preosiateho praskoveho cukru vyslahame tuhy sneh. Do snehu po castiach jemne primiesame pomlete orechy, maizenu a nastruhanu cokoladu.
Pomocou cukrarskeho vrecuska nastriekame na plech (pokryjeme ho papierom na pecenie) kolieska. Pecieme vo vyhriatej el. trube na 150°C. Vychladnute kolieska spojime plnkou a pokvapkame cokoladvou polevou.
Plnka: Zmakmute maslo vymiesame s praskovym cukrom. Pridame rozpustenu vychladnutu cokoladu a premiesame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2010, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orieskove makronky



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na cca 30 ks: 4 bielka, 250 g pras. cukru, nastruhana kora z jedneho BIO citrona, 250 g mletych lieskovych orieskov, cca 30 okruhlych oblatok na pecenie s priemerom 5 cm (nie je to nutnost, ale potesia ;)), 100g lieskovych orieskov

POSTUP PRÍPRAVY

Postupujeme podla popisu pri obrazkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 30.6.2015, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianocne pecivo - Jemne maslove keksiky



POTREBNÉ PRÍSADY

400g polohrubej muky, 50g praskoveho cukru, 60g kryst. cukru, 2 cajove lyzicky vanilkoveho cukru, 175g margarinu na pecenie, 50g masla, 1 lyzica rumu, 1 vajicko, stipka soli, stipka skorice; * na ozdobu: mandle, teraz hladam spravny slovensky vyraz....pre taky hruby cukor na ozdobovanie... :( - no ved to vidite na obrazku :-P, ale da sa pouzit vselico ine podla vasej fantazie.

POSTUP PRÍPRAVY

Takze dalsi vianocny recept...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 16.12.2009, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu