končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Hlivovo-cukinový "koláč"POTREBNÉ PRÍSADY 50 g masla, olej, 6 vajec, 1 veľká cibuľa, 1 menšia cukina, 2 veľké hlavičky hlivy ustricovej, soľ a korenie, 2 lyžice parmezánu, bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Na panvici na rozpálenom oleji usmažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby a cukinu, a dusíme. Potom z panvice všetko vyberieme a vytrieme ju obrúskom do sucha. Na čistej panvici rozpustíme maslo. Rozšľaháme vajíčka, pridáme zmes húb a cukiny, parmezán a všetko spolu dobre premiešame. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame na hrubo nasekanú bazalku. Zmes vylejeme na panvicu a smažíme. Keď je povrch ešte surový, panvicu vložíme na chvíľu pod gril, prípadne zapiecť do rúry. Podávame nakrájané na kúsky ako koláč. Ako prílohu podávame biely chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Vyprážaný karfiol v syrovo-pivovom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, šťavu z jedného citróna, olej na fritovanie, 100 g polohrubej múky, 30 g strúhaného tvrdého syra /napr. eidam/, ½ ČL karí korenia, 1 žĺtok, 1 PL roztopeného masla, 1/8 l piva, 2 bielky POSTUP PRÍPRAVY Karfiol očistíme, umyjeme a rozdelíme na rovnako veľké ružičky. Medzitým uvedieme do varu dostatočné množstvo osolenej vody a ružičky karfiolu v nej povaríme. Potom ich vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť. V miske zmiešame múku, syr, karí korenie a soľ, primiešame žĺtok, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Fritovací olej zohrejeme na 180 stupňov C. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Kúsky zeleniny vyberieme dierkovanou naberačkou a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou alebo holandskou omáčkou. P.S. Ak nemáte zrovna po ruke syr, nič sa nedeje, nemusíte ho tam dať. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj napr. žampióny alebo tofu nakrájané na plátky. Kto chce, môže do cestíčka pridať pre chuť aj lyžičku horčice. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.2.2018, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g brokolice, 4 vajcia, 4 PL hladkej múky, 4 PL strúhanky, 50 g strúhaného syra, štipka mletého muškátového orieška /nemusí byť/, soľ, korenie, olej na praženie POSTUP PRÍPRAVY 1. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a brokolicu necháme odkvapkať. 2. Odkvapkanú brokolicu nakrájame nadrobno a dáme ju do väčšej misy. Pridáme múku, rozšľahané vajcia, nastrúhaný syr, muškátový oriešok, soľ, korenie. Všetko dobre premiešame a zmes podľa potreby zahustíme strúhankou. 3. Na panvici rozohrejeme olej, zo zmesi tvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme dozlata. Hotové placky osušíme papierovým obrúskom a podávame ešte teplé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Vyprážaná cukina vo vínnom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cukina 200 g šunky na plátky 200 g tvrdého syra 200 ml bieleho vína /nejakého kvalitnejšieho, nie z krabice/ 250 g hladkej múky 1 vajce 2 lyžice nasekaných byliniek /podľa chuti: napr. tymián, majoránka, oregano a pod./ 50 g strúhaného parmezánu soľ olej na vyprážanie Bylinkový dip: 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany 100 ml majonézy 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek soľ mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Najprv pripravíme bylinkový dip. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame s kyslou smotanou, majonézou a nasekanými bylinkami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme v chladničke odležať. 2. Cikinu umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a osolíme. Šunku a syr nakrájame na rovnako veľké kolieska ako cukinu. Medzi dva plátky cukiny vložíme dve kolieska šunky a syra a spojíme špáradlom. 3. Z vína, múky, žĺtka, byliniek a strúhaného syra pripravíme hladké cestíčko. Ochutíme soľou a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho cesta na palacinky. 4. Naplnenú cukinu obalíme v cestíčku a vypražíme z oboch strán dozlatista. Podávame s bylinkovým dipom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.2.2011, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |