. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Hlivovo-cukinový "koláč"



POTREBNÉ PRÍSADY

50 g masla, olej, 6 vajec, 1 veľká cibuľa, 1 menšia cukina, 2 veľké hlavičky hlivy ustricovej, soľ a korenie, 2 lyžice parmezánu, bazalka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici na rozpálenom oleji usmažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby a cukinu, a dusíme. Potom z panvice všetko vyberieme a vytrieme ju obrúskom do sucha. Na čistej panvici rozpustíme maslo. Rozšľaháme vajíčka, pridáme zmes húb a cukiny, parmezán a všetko spolu dobre premiešame. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame na hrubo nasekanú bazalku. Zmes vylejeme na panvicu a smažíme. Keď je povrch ešte surový, panvicu vložíme na chvíľu pod gril, prípadne zapiecť do rúry. Podávame nakrájané na kúsky ako koláč. Ako prílohu podávame biely chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vyprážaný karfiol v syrovo-pivovom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, šťavu z jedného citróna, olej na fritovanie, 100 g polohrubej múky, 30 g strúhaného tvrdého syra /napr. eidam/, ½ ČL karí korenia, 1 žĺtok, 1 PL roztopeného masla, 1/8 l piva, 2 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol očistíme, umyjeme a rozdelíme na rovnako veľké ružičky. Medzitým uvedieme do varu dostatočné množstvo osolenej vody a ružičky karfiolu v nej povaríme. Potom ich vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť. V miske zmiešame múku, syr, karí korenie a soľ, primiešame žĺtok, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Fritovací olej zohrejeme na 180 stupňov C. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Kúsky zeleniny vyberieme dierkovanou naberačkou a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou alebo holandskou omáčkou. P.S. Ak nemáte zrovna po ruke syr, nič sa nedeje, nemusíte ho tam dať. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj napr. žampióny alebo tofu nakrájané na plátky. Kto chce, môže do cestíčka pridať pre chuť aj lyžičku horčice.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.2.2018, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g brokolice, 4 vajcia, 4 PL hladkej múky, 4 PL strúhanky, 50 g strúhaného syra, štipka mletého muškátového orieška /nemusí byť/, soľ, korenie, olej na praženie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a brokolicu necháme odkvapkať.
2. Odkvapkanú brokolicu nakrájame nadrobno a dáme ju do väčšej misy. Pridáme múku, rozšľahané vajcia, nastrúhaný syr, muškátový oriešok, soľ, korenie. Všetko dobre premiešame a zmes podľa potreby zahustíme strúhankou.
3. Na panvici rozohrejeme olej, zo zmesi tvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme dozlata. Hotové placky osušíme papierovým obrúskom a podávame ešte teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vyprážaná cukina vo vínnom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cukina 200 g šunky na plátky 200 g tvrdého syra 200 ml bieleho vína /nejakého kvalitnejšieho, nie z krabice/ 250 g hladkej múky 1 vajce 2 lyžice nasekaných byliniek /podľa chuti: napr. tymián, majoránka, oregano a pod./ 50 g strúhaného parmezánu soľ olej na vyprážanie Bylinkový dip: 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany 100 ml majonézy 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek soľ mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv pripravíme bylinkový dip. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame s kyslou smotanou, majonézou a nasekanými bylinkami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme v chladničke odležať.

2. Cikinu umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a osolíme. Šunku a syr nakrájame na rovnako veľké kolieska ako cukinu. Medzi dva plátky cukiny vložíme dve kolieska šunky a syra a spojíme špáradlom.

3. Z vína, múky, žĺtka, byliniek a strúhaného syra pripravíme hladké cestíčko. Ochutíme soľou a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho cesta na palacinky.

4. Naplnenú cukinu obalíme v cestíčku a vypražíme z oboch strán dozlatista. Podávame s bylinkovým dipom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.2.2011, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu