. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

HUBY

*♥*Hlivový perkelt s fazuľou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

30 - 40 dg hlivy ustricovej, 3 PL oleja,1 konzerva sterilizovanej fazule, 3 PL sladkej sterilizovanej kukurice (nemusí byť), 4 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, soľ, trocha mletej rasce, 1 čL červenej papriky, podľa chuti mčk, 1/2 chilli papričky alebo feferonky, 1 čL majoránky, 1/2 PL worchestru a kto chce, cukor podľa chuti. Kto chce, môže obohatiť kolieskami kvalitnej klobásy alebo kúskami narýchlo opražených kuracích pŕs.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame a orestujeme na oleji, pridáme hlivu (umytú a očistenú) pokrájanú na pásiky, osolíme, pridáme rascu, papriku a mčk. Chvíľu restujeme a potom podlejeme malým množstvom vody (menej ako deci) a prikryté dusíme domäkka. Uprostred dusenia pridáme k hlive sterilizovanú fazuľu bez nálevu, pretlak a nadrobno pokrájanú chilli. Kto chce, pridá kolieska klobásy a nechá chvíľu povariť. Pred dokončením pridáme majoránku a worchester. Cesnak prelisujeme a zamiešame až do hotového jedla. Ak sme sa rozhodli pridať kuracie mäso, tak ho pokrájame na pásiky, osolíme, okoreníme obľúbeným korením, narýchlo opečieme a primiešame do hotového perkeltu . (Sladí sa, ak je kyslý pretlak).
Celkový čas dusenia je cca 15 minút, takže je to rýchlovka. Podávame s hriankou, alebo na zemiakovej placke . Musím priznať, že v kombinácii s plackou je to mňamka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 5.11.2013, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu