končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
HUBY |
*♥*Hlivový perkelt s fazuľou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 30 - 40 dg hlivy ustricovej, 3 PL oleja,1 konzerva sterilizovanej fazule, 3 PL sladkej sterilizovanej kukurice (nemusí byť), 4 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, soľ, trocha mletej rasce, 1 čL červenej papriky, podľa chuti mčk, 1/2 chilli papričky alebo feferonky, 1 čL majoránky, 1/2 PL worchestru a kto chce, cukor podľa chuti. Kto chce, môže obohatiť kolieskami kvalitnej klobásy alebo kúskami narýchlo opražených kuracích pŕs. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame a orestujeme na oleji, pridáme hlivu (umytú a očistenú) pokrájanú na pásiky, osolíme, pridáme rascu, papriku a mčk. Chvíľu restujeme a potom podlejeme malým množstvom vody (menej ako deci) a prikryté dusíme domäkka. Uprostred dusenia pridáme k hlive sterilizovanú fazuľu bez nálevu, pretlak a nadrobno pokrájanú chilli. Kto chce, pridá kolieska klobásy a nechá chvíľu povariť. Pred dokončením pridáme majoránku a worchester. Cesnak prelisujeme a zamiešame až do hotového jedla. Ak sme sa rozhodli pridať kuracie mäso, tak ho pokrájame na pásiky, osolíme, okoreníme obľúbeným korením, narýchlo opečieme a primiešame do hotového perkeltu . (Sladí sa, ak je kyslý pretlak). Celkový čas dusenia je cca 15 minút, takže je to rýchlovka. Podávame s hriankou, alebo na zemiakovej placke . Musím priznať, že v kombinácii s plackou je to mňamka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 5.11.2013, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |