. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Dagmar H. (dasula) ID 6034
.
mimibazar.sk/dasula
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2006
Naposledy: 2.3.2024 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 426
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

POLIEVKY

Naša hrášková krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zeleného hrášku, 1 l vývaru, mletá rasca, sušený mletý rozmarín, morská soľ, 2 PL bazalkové pesto, 250 ml creme fraiche, 250 ml smotana na varenie, 2-3 PL hladkej múky, 1 plátok masla

POSTUP PRÍPRAVY

Túto polievku obľubujú naše deti :-). V pôvodnej verzii, ako je uvedená tu, je teda hoooodne kalorická, ale takto ju majú najradšej. Najlepšie by bolo po nej obiehať barák do večera, tak sa tej dobroty radšej vzdám :-)))). Keď mi už nechceli jedávať hrach v polievke, tak som skúšala odvodiť nejakú pre nich jedlú polievku. Krémová vyzerala ako celkom dobrý kompromis, akurát bolo treba ladiť ich fajnové chute. Toto tu je výsledok, ktorý prešiel testovaním a ich výstupnou kontrolou. Nie je to žiadna diera do sveta - receptov na hráškovú krémovú polievku ja hafo - nakoniec základ je vždy rovnaký - hrášok, vývar, soľ, smotana niektorá z dostupných :-)))))))))))
Vývar ale používam vždy len domáci - vždy robím viac zeleninovo-mäsového vývaru a z každej várky si odkladám do mraziaku, niet nad domáci vývar.
Creme fraiche je pre mňa kuchárskeho poloanalfabeta záhada - ale tá krémovosť sa u nás osvedčila. Pár krát sa mi podarilo kúpiť s bylinkovou príchuťou a to už nevyžadovalo okrem jemného prisolenia žiadne dochutenie. Čiže polievka hotová rýchosťou svetla, ďalšie plus v mojej kuchyni :-)))

POSTUP SAMOTNÝ:
Fotopostup myslím nie je nutný, aj tak som nemala šancu s našou hviezdou na rukách to stíhať :-).

1. Hrášok dáme variť do hrnca a zalejeme vývarom tesne nad úroveň hrášku. Vývar jemne dochutíme mletou rascou a poprášime mletým rozmarínom. Hrášok varíme do makkä – cca 20 minút. Toto nejak nesledujem, kým rozhabarkujem múku v smotane a popracem si svoje pole pôsobnosti, ponaháňam kričiace deti, obvykle je hotovo :-).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.9.2010, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu