končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POLIEVKY |
Naša hrášková krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g zeleného hrášku, 1 l vývaru, mletá rasca, sušený mletý rozmarín, morská soľ, 2 PL bazalkové pesto, 250 ml creme fraiche, 250 ml smotana na varenie, 2-3 PL hladkej múky, 1 plátok masla POSTUP PRÍPRAVY Túto polievku obľubujú naše deti :-). V pôvodnej verzii, ako je uvedená tu, je teda hoooodne kalorická, ale takto ju majú najradšej. Najlepšie by bolo po nej obiehať barák do večera, tak sa tej dobroty radšej vzdám :-)))). Keď mi už nechceli jedávať hrach v polievke, tak som skúšala odvodiť nejakú pre nich jedlú polievku. Krémová vyzerala ako celkom dobrý kompromis, akurát bolo treba ladiť ich fajnové chute. Toto tu je výsledok, ktorý prešiel testovaním a ich výstupnou kontrolou. Nie je to žiadna diera do sveta - receptov na hráškovú krémovú polievku ja hafo - nakoniec základ je vždy rovnaký - hrášok, vývar, soľ, smotana niektorá z dostupných :-))))))))))) Vývar ale používam vždy len domáci - vždy robím viac zeleninovo-mäsového vývaru a z každej várky si odkladám do mraziaku, niet nad domáci vývar. Creme fraiche je pre mňa kuchárskeho poloanalfabeta záhada - ale tá krémovosť sa u nás osvedčila. Pár krát sa mi podarilo kúpiť s bylinkovou príchuťou a to už nevyžadovalo okrem jemného prisolenia žiadne dochutenie. Čiže polievka hotová rýchosťou svetla, ďalšie plus v mojej kuchyni :-))) POSTUP SAMOTNÝ: Fotopostup myslím nie je nutný, aj tak som nemala šancu s našou hviezdou na rukách to stíhať :-). 1. Hrášok dáme variť do hrnca a zalejeme vývarom tesne nad úroveň hrášku. Vývar jemne dochutíme mletou rascou a poprášime mletým rozmarínom. Hrášok varíme do makkä – cca 20 minút. Toto nejak nesledujem, kým rozhabarkujem múku v smotane a popracem si svoje pole pôsobnosti, ponaháňam kričiace deti, obvykle je hotovo :-). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.9.2010, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |