končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
Zemiakovo-paradajkova polievka s bazalkouPOTREBNÉ PRÍSADY 300g zemiakov, 400ml zeleninoveho vyvaru (bujonu), nielko cerstvych listkov z bazalky, sol, mlete korenie, 2 male paradajky, 2 lyzice smotany POSTUP PRÍPRAVY Lahka zdrava polievka, na ktorej si pochutia aj deturence. Nakrajane zemiaky uvarime do makka v bujone. Bazalku si nadrobno nakrajame (niekolko celych listkov si odlozime bokom). Uvarene zemiaky rozmixujeme v bujone, cim nam vznikne kremova polievka (ja cast zemiakov nechavam celych, aby tam nieco plavalo ;) ). Rozmixovanu polievku nechame zase trosku varit, pridame smotanu a nakrajanu bazalku. Dochutime solou a korenim. Z paradajok odstranime jadierkovu cast a zvysok nakrajame na male kocky. Paradajky dame do tanierov zalejeme polievkou a ozdobime listkami bazalky... (Moja mala paradajkam este neprisla na chut, tak jej davam polievku bez nich). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2008, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kelovo-sampinonova (hubova) polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY ruzickovy kel, cerstve sampinony alebo ine huby cerstve alebo aj susene, par strucikov cesnaku, mensia cibula, troska oleja, 2-3 zemiaky, bujon (zeleninovy alebo kuraci), sol, MCK, mleta rasca, voda ;) POSTUP PRÍPRAVY Ak pouzijete susene huby tie si vopred namocte a pred varenim zcedte, potom pokracujte podla postupu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.10.2008, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ultra rychla fazulova polievka ;)POTREBNÉ PRÍSADY konzerva tmavej sterilizovanej fazule, zemiaky, kusok bocika alebo prerastanej slaninky (naozaj staci kusok pre chut), paradajkovy pretlak - malicka konzerva, kocka zeleninoveho bujonu, perzlenova vnat, sol, korenie a rasca podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Nelakajte sa nazvu. Nejde o to kto doleti skor po jej skonzumovani na WC... Ale ide naozaj o super rychlu pripravu!!! Priznam sa, ze k jej realizacii mi dopomohol receptik Slavenky "Talianska fazuľová polievka". Mojim spolustolovnikom sa vsak nepozdavala ryza v nej a ja som zase netrpezliva, tak nemam casto chut cakat pol dna kym sa mi uvari fazula do makka... Takze vznikol tento ULTRA rychly recept a nam naozaj velmi chuti!!! POSTUP: 1. Do hrnca si dame vodu a uvarime v nej kocku bujonu. Ked zacne vriet pridame scedenu sterilizovanu fazulu. Nechame zase trosicka prevriet. 2. Cast vody s fazulou si odoberieme, rozmixujeme ju a potom vratime spat do hrca. Tym sa nam polievka zahusti. Ale ak ste vychovane na "zaprazkach a zatrepkach", kludne vynechajte tento krok a zahuste si ju po svojom ;) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.9.2014, 22:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoducha zemiakova polievka pre malych aj velkychPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, rasca, tuk, trocha muky, majoranka, sol pripadne vegeta, zelena vnat * pre velkych a tych co maju radi 1-2 struciky cesnaku ;) * no a samozrejme voda :D POSTUP PRÍPRAVY Pri mojej malej vymyslenici by sme jedli cely tyzden iba kuraciu polievku :O a tak som nasla jeden babetkovsky recept, ktory som trocha viac "poclovecila" a chuti teraz celej rodine. A hlavne da sa polievka urobit aj ked chladnicka ziva prazdnotou, staci par zemiackov a koreniny... A hlavne - moje dieta ju je! ;) Zemiaky ocistime, umyjeme, nakrajame male kusky a spolu s rascou dame varit do vody. Ti, ktorym nevadi cesnak (lebo poznam aj takych ;)) rozotru struciky so solou a pridaju k zemiakom. Dosolime pripadne "dovegetime". Ked su zemiaky uvarene rozmixujeme ich (alebo pretrieme) v polievke (ja si cast zemiakov nechavam nerozmixovanych, pred mixovanim vyberiem cast z nich z polievky a potom ich supnem spat). Podla potreby zahustime bud zatrepkou z muky a vody alebo zaprazkou z muky a tuky. Ja osobne po rozmixovani uz nezahustujem. Pridame majoranku, trocha povarime a po odstaveni ozdobime zelenou vnatou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.7.2011, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |