končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
NÁTIERKY |
*♥*Baklažánová nátierka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 baklažán, 1/2 malej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 ks Syrokrému (50 g) alebo iného krémového syra, 1 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy alebo tatárskej omáčky, soľ, mčk, olej, zopár lístkov bazalky, trocha kečupu POSTUP PRÍPRAVY 1) Baklažán pokrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme ich a necháme 30 minút "vypotiť". 2) Vzniknutú tekutinu poutierame servítkami a baklažány opekáme na oleji. 3) Opečené uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala tuk. 4) Polovychladnuté vhodíme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak, syr, majonézu, smotanu, mčk a zmixujeme. 5) Nátierku ochutnáme, pridáme podľa chuti kečup i soľ a možno dať aj za lyžicu olivového oleja. Do hotovej nátierky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú bazalku ( ak máte jarnú cibuľku, použite tú aj s vňaťou ) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 10.9.2015, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
*♥*Základná nátierka a jej obmeny*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Tieto prísady sú na základný krém, ktorý môžeme dopĺňať vhodnými ingredienciami a meniť tak typ nátierky: 100 g taveného syra, 2 PL majonézy, 2 PL hustej kyslej smotany, 2 PL Veta, môžeme pridať sekanú pažíku (cibuľkovú vňať, petržlenovú ap.) POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmixujeme na hladký krém. CESNAKOVÁ - Obmena I - Cesnak (3 strúčiky al. podľa chuti) prelisujeme do mixéru k základnej nátierke a znova premixujeme. SYROVÁ - Obmena II. - do zmixovaného krému pridáme ešte 2 PL smotany a trocha postrúhaného údeného syra. ZEMIAKOVÁ - Obmena III. - ako základná nátierka, ale pridáme ešte 2 PL majonézy a 2 v šupke uvarené a roztlačené zemiaky (vychladnuté), 1 PL horčice, 1 vajíčko natvrdo - výborná nátierka na prípravu obložených chlebíkov Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
*♥*Jemná nivová nátierka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 100 g taveného syra, 50 g Nivy (al. Tatranský rival), 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy al. tatárskej, kúsok masla (môže byť rastlinné) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady okrem cesnaku zmixujeme. Cesnak prelisujeme do hotovej nátierky a zmixujeme znova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.12.2010, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |