. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁTIERKY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

NÁTIERKY

*♥*Baklažánová nátierka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, 1/2 malej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 ks Syrokrému (50 g) alebo iného krémového syra, 1 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy alebo tatárskej omáčky, soľ, mčk, olej, zopár lístkov bazalky, trocha kečupu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Baklažán pokrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme ich a necháme 30 minút "vypotiť".
2) Vzniknutú tekutinu poutierame servítkami a baklažány opekáme na oleji.
3) Opečené uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala tuk.
4) Polovychladnuté vhodíme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak, syr, majonézu, smotanu, mčk a
zmixujeme.
5) Nátierku ochutnáme, pridáme podľa chuti kečup i soľ a možno dať aj za lyžicu olivového oleja. Do hotovej
nátierky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú bazalku ( ak máte jarnú cibuľku, použite tú aj s
vňaťou )

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.9.2015, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

*♥*Základná nátierka a jej obmeny*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Tieto prísady sú na základný krém, ktorý môžeme dopĺňať vhodnými ingredienciami a meniť tak typ nátierky: 100 g taveného syra, 2 PL majonézy, 2 PL hustej kyslej smotany, 2 PL Veta, môžeme pridať sekanú pažíku (cibuľkovú vňať, petržlenovú ap.)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmixujeme na hladký krém.

CESNAKOVÁ - Obmena I - Cesnak (3 strúčiky al. podľa chuti) prelisujeme do mixéru k základnej nátierke a znova premixujeme.

SYROVÁ - Obmena II. - do zmixovaného krému pridáme ešte 2 PL smotany a trocha postrúhaného údeného syra.

ZEMIAKOVÁ - Obmena III. - ako základná nátierka, ale pridáme ešte 2 PL majonézy a 2 v šupke uvarené a roztlačené zemiaky (vychladnuté), 1 PL horčice, 1 vajíčko natvrdo - výborná nátierka na prípravu obložených chlebíkov

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

*♥*Jemná nivová nátierka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g taveného syra, 50 g Nivy (al. Tatranský rival), 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy al. tatárskej, kúsok masla (môže byť rastlinné)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady okrem cesnaku zmixujeme. Cesnak prelisujeme do hotovej nátierky a zmixujeme znova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.12.2010, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu