končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
CHUŤOVKY |
*♥*Slané kysnuté motýle*♥* inšpirované Adrikou280POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 550 g hladkej múky, 30 g droždia, 3 dl vlažného mlieka, 40 g rozpusteného masla, asi 4 PL oleja, 2 žĺtky, 1 čL cukru, 2 čL soli, &&&&& Náplň I - 150 g syra niva, 100 g eidamu, 2 PL kyslej smotany, 60 g masla, trocha soli, 2 strúčiky cesnaku, trocha mčk, Náplň II - 60 g masla, 100 g eidamu, tavený syr, šunka, 2 - 3 čL paradajkového pretlaku, soľ, mčk, 2 strúčiky cesnaku, &&&&& ešte cibuľa, vajko na potretie, rasca alebo iné semienka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Adrikine škoricové motýle som vyskúšala už dávno, boli skvelé http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=34442 Teraz som potrebovala niečo slané, aby to dobre vyzeralo, aby to bolo dobré... proste istotu, že nič nezlyhá :-) Adrikine motýliky sú takou istotou, už som to mala odskúšané, len som ich teraz pretransformovala na slanú verziu. No a ešte som si trocha upravila aj cesto. Postup neuvádzam, kto potrebuje obrázkový postup, mrkne si ho u Adriky, link som uviedla. Čo sa týka obidvoch slaných náplní, všetky suroviny jednoducho zmixujeme a dochutíme podľa svojho vkusu. Plnky musia byť poriadne husté. Mne až teraz napadlo, že som obe plnky mohla zahustiť postrúhaným vareným zemiakom. Tak nabudúce až :-) Určite budem túto verziu robievať, lebo motýle nám rýýýýchlo "odleteli" :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 23.11.2012, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥*Bryndzové rožky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 500 g polohrubej múky, 320 ml mlieka, 2 zarovnané PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, 1 kocka kvasníc, 80 ml oleja, *** Plnka - 250 g bryndze, 100 g mozzarelly, 125 g masla, 1 žĺtok, soľ (alebo vegeta), mčk, 1/2 čL papriky, vňať jarnej cibuľky, 4 - 5 strúčikov cesnaku, *** na potretie - 1 bielok, 2 PL mlieka, soľ + rasca na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Mlieko mierne zohrejeme, trocha z neho odoberieme (2 dl), nasypeme doň 1 PL cukru, rozmrvené kvasnice a štipku múky - čiže pripravíme kvások. Prikryjeme ho a počkáme, kým kvasnice vybehnú. Do múky v mise urobíme priehlbinu, vložíme do nej zvyšný cukor a vlejeme kvások. Zamiešame a pridáme soľ, olej a postupne popri miesení dolievame zvyšné mlieko. Dobre vymiesime a prikryté necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.\r\n\r\nKým cesto kysne, pripravíme plnku : Do mixéra dáme bryndzu, maslo, pokrájanú mozzarellu (môžeme nahradiť smotanovým taveným syrom) + žĺtok a koreniny. Dobre zmixujeme a už len ručne zamiešame pokrájanú cibuľkovú vňať a prelisovaný cesnak. Kto chce, môže pridať trocha štipľavej papriky. Plnku si rozdelíme na 4 časti.\r\n\r\nNa pomúčenej doske cesto sformujeme do bochníka a prekrojíme ho na 4 diely. Každý diel opäť sformujeme do bochníka a necháme chvíľu stáť. Potom každý bochník rozvaľkáme na kruh a rozrežeme ho na 8 častí. Na jednotlivé časti rovnomerne rozdelíme plnku a zabalíme. Konce trojuholníka preklopíme na plnku a stáčame k špicu, pričom dbáme, aby sme nenechali otvor, lebo syr by mohol vytiecť. Naplnené rožky kladieme na plech s PNP, potrieme ich zmesou rozšľahaného bielka, mlieka a soli. Nakoniec posypeme rascou. Necháme ešte 10 min pokysnúť a dáme upiecť - (190 - 200 stupňov, cca 25 minút) Ideálne deťom do školy na desiatu, lebo sú mäkkučké aj na druhý deň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.4.2013, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥* eňo - ňuňo *♥* Zapekanka s baklažánom a cukinou *♥*POTREBNÉ PRÍSADY bageta, 1 menší baklažán, 1/2 cukiny, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 50 g tvrdého syra (ja som mala eidam), 4 - 5 trojuholníkových syrov (napr. Karička, ale kľudne aj Bambino a pod.), olej, soľ, mčk, čerstvá bazalka, paradajky alebo kečup POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky hrúbky cca 0,5 cm posolíme ich a necháme 20 minút postáť. Horkú tekutinu, ktorú baklažány pustili, poutierame. Plátky posypeme čiernym korením a opečieme v panvici s rozpáleným olejom. Takto upravíme aj cukinu, ale tú nemusíme zbavovať horkosti. Prelisujeme cesnak a opečené plátky zeleniny ním potrieme. Bagety prekrojíme podľa potreby, potrieme tenkou vrstvou taveného syra, na každú časť bagetky položíme plátok baklažánu, kúsok cukiny. Škrabkou na zemiaky odkrajujeme tenučké plátky tvrdého syra (môže byť aj postrúhaný, lenže to trocha opadáva pri vrstvení) a poukladáme ich na plátky zeleniny. Dáme na pár minút pod rozohriaty gril (cca 5 min) Na zapečené bagety uložíme plátky čerstvých paradajok a posypeme nakrájanou bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 17.8.2011, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥*Zapekanka *♥*POTREBNÉ PRÍSADY Na 3 rožky: 3 - 4 trojuholníkové syry roztierateľné (resp. Bambino, Karička), 5 - 6 šampiňónov strednej veľkosti, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 plátky slaninky(oravská, gazdovská, anglická - hlavne prerastená), 2 plátky šunky (nemusí byť), 5 plátkov tvrdého syra (ja som dala švajčiarsky blok), podľa chuti soľ a mčk, 1/4 sušenej chilli papričky (čerstvá), trocha mletej rasce, olej POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je Ivetkin. Iveta Š. (narcis) ID 42855 u nej našla recept na zapekanku pre jednu moju známu, ktorá niečo také chcela. Recept sa páčil aj mne, ale keďže u nás doma konzervované šampiňóny nikomu nechutia, prispôsobila som recept na použitie čerstvých húb. Vyskúšala som ho raz a vzápätí som bola torpédovaná žiadosťami znova a znova robiť zapekanku. Ale na šťastie je to rýchlovečka. Vďaka Ti Ivetka :-) Recept tu uvádzam preto, že ma o to požiadali niekoľké maminy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 28.4.2013, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥*Bryndzové pagáčiky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 1 Hera, 2 žĺtky, 250 g bryndze, 1 kelímok Cottage Cheese, 200 g bieleho jogurtu, 30 g kvasníc, 2 čL soli, 1/2 čL cukru, 50 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.11.2009, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥*Sušené paradajky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY *paradajky, soľ, oregano, rozmarín, tymián, čierne korenie, chilli paprička, cesnak, bobkový list** papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 31.7.2011, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥*Rýchlomiznúce rožteky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 40 dg hladkej múky špeciál, 1 čL soli, 20 dg strúhaného eidamu, 1 Hera, 1 kocka kvasníc, 1 dl mlieka, 2 vajíčka (1 bude na potieranie) POSTUP PRÍPRAVY Heru rozpustíme v mikrovlnke a pripravíme kvások - mlieko + ždibec cukru + kvasnice - prikrytý necháme chvíľku postáť. Do preosiatej múky vlejeme kvások, rozpustenú Heru (nesmie byť horúca), rozklepneme do toho vajco, osolíme a pridáme syr (trochu si môžeme nechať na posypanie rožkov). Cesto poriadne vypracujeme dákym hnetačom a na pomúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Kažý bochníček rozvaľkáme na koleso s priemerom cca 16 - 18 cm a koleso rozkrájame radielkom alebo nožom na primeraný počet častí (keď chceme mať väčšie rožteky, tak isteže menší počet). Jednotlivé kruhové výkroje stáčame od širšieho konca k užšiemu a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Rožky necháme chvíľu postáť (20 min) aby nakysli. Potom ich potierame rozšľahaným vajíčkom, môžeme podľa chuti osoliť hrubozrnnou soľou a posypeme buď rascou alebo strúhaným syrom (alebo makom, sezamom alebo hrubo pomletými burákmi) a pečieme v rúre pri cca 180°C pár minút (15? ) kým chytia tú správnu farbu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.1.2012, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
*♥*Rascové praclíky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 200 g ementálu al. iného syra (môže byť aj údený), 1 Palmarin al. Hera, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 čL soli, 1 PDP ; na potretie 1 vajco + 1 PL mlieka, rasca na posypanie, papier na pečenie (PNP) POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, pridáme PDP, soľ a pokrájanú Heru. Syr postrúhame najemno a pripravíme si ešte šľahačku. Všetky suroviny zmiesime. Ja som ich najprv čiastočne spojila len tak ručne ( ale to je fuška, nič pre mňa :)) a potom som cesto vložila do miesiča. Stačilo chvíľu povrtieť a cestíčko bolo vymakané, hladučké. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a pracíkovou vykrajovačkou (so strunkou) vykrajujeme pracíčky. Kladieme ich na plech s PNP. Vyklápanie praclíčkov z formičky je zo začiatku troška problematické, ale chce to len trocha cviku. Praclíky ponatierame rozšľahaným vajcom s mliekom a posypeme rascou a trochou soli (niekomu stačí len soľ obsiahnutá v ceste, ale k vínku sa hodí slanšie). Pečieme pri 180°C asi 13 - 15 minút (treba postrážiť). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.9.2009, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |