Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Jabĺčka
POSTUP PRÍPRAVY
Jeho výsosť: Jablko a Zdravie
Jablká nás udržujú zdravých
Pravdepodobne ste už počuli, že jedno jablko denne viditeľne zvyšuje našu celkovú pohodu. Je to ovocie, ktoré nás udržiava mladých a je to symbol obnovy a večnej sviežosti.
Alexander Veľký vraj počas hľadania živej vody v Indii objavil jablká, vďaka ktorým sa duchovní dožili až do 400 rokov. Aj v škandinávskej mytológii majú jablká rovnaký význam – bohovia jedia jablká a sú mladí až do konca súčasného kozmického cyklu. Keď šťavnatý kúsok zásobuje telo energiou Zobraz viac ...
Jablká majú mnoho živín vhodných pre pokožku, lebo obsahujú nenasýtené tuky, minerály a vitamíny. Preto sa odporúča nelúpať ich. Sú zdravou (takmer bez tuku) a osviežujúcou pochúťkou, ktorá vďaka kyseline, ktorú obsahujú a je známa ako prirodzený osviežovač, zastaví aj smäd. Výživná hodnota
Hodnoty v 100 g jablka:
Kcal: 58 Voda: 84,4 g Proteíny: 0,2 g Tuky: 0,6 g Uhľohydráty: 14,5 g Pre lepšie trávenie a zásobovania mozgu
Keďže sú jablká bohaté na vlákninu, majú užitočný efekt na náš metabolizmus. Najmä v kombinácii s obilninami. Obsahujú tiež množstvo draslíka (K), ktorý je užitočný pri udržiavaní vodného režimu v tele, prenose signálov v nervovom systéme, zásobovaní mozgu kyslíkom, funkcii obličiek a svalov. 7 príčin, prečo zjesť denne aspoň 1 jablko
1. lepšia funkcia srdca (jablkový džús); 2. diéta (jablkový ocot) 3. proti kašľu a bolestiam hrudníka (ovocie) 4. zlepšuje ďasná (nelúpané ovocie) 5. lepší spánok, upokojenie a proti depresii (jablkový džús, kúpeľ, čaj) 6. proti akné (jablkový ocot) 7. zlepšenie zdravia a lepšia koncentrácia.
Dostatok príčin na strávenie dňa s jablkami
A čo večerné pozeranie TV??? Zdravá a málo kalorická pochúťka sú sušené kúsky jabĺk, ktoré si môžete pripraviť sami: - odstráňte jadierka a pokrájajte jablko na malé krúžky. Sušiť ich môžete rôznym spôsobom: a) môžete ich na nitke zavesiť nad pec. b) v rúre: pri 50ºC, dvierka nechajte mierne otvorené c) v špeciálnom prístroji na sušenie ovocia. Keď vyschnú, držte ich na suchom a tmavom mieste v hermetickej miske.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2008, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |