. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Magdalena L. (meggienka) ID 798
mimibazar.sk/meggienka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.9.2005
Naposledy: 30.8.2020 17:51
Aktualizácia: 29.8.2020 16:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 269
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 88
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

CUKROVINKY

Likérové špice - recept na požiadanie



POTREBNÉ PRÍSADY

Okruhle detske piskoty, 90 ml vody, 1 PL solamylu, 80 g krystaloveho cukru, 125 g cokolady na varenie (alebo Milky kto ma rad mliečnu), 125 g 100% stuzeneho tuku (napr. CERA) ***** NAPLN: vajecny, karamelovy alebo iny liker, prášková slahačka. ***** POLEVA: cokolada, CERA ***** Ideálne množstvo na odskúšanie, keď sa Vám zapáčia, odporúčam množstvá násobiť 3mi alebo 4mi.

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu so solamylom a cukrom uvaríme v hustú kašu, pridáme nalámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte nakrájaný stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám všetko nespojí. Túto masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa, preto si kašu varím večer. Na druhú deň túto zmes vyšľahám ručným šľahačom. Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na špice na okrúhle piškóty. Dáme stuhnúť v zime na balkón a inokedy do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou( dám si do vyššej nádoby likér a postupne prisypem práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - nám istotu, že mi náplň nevytečie. Inak kto nechce nemusí použiť tento postup a naleje do súdkov len likér. Súdky s likérom uzatvorím čiapočkou z krému, dáme opäť stuhúť do chladničky a nakoniec si roztopíme čokoládu so stuženým tukom, ktorý si dáme do pohára na pitie. Stuhnutý špic uchopíme za piškótu a ponoríme do roztopenej čokolády. Dobre stuhnuý špic z chladničky a ponorený do čokolády by mal pomerne rýchlo zaschnúť. Len prosím neukladajte špice na tanier, budú sa ťažko odlepovať. Ja odporúčam mriežku alebo papier na pečenie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 209 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (64) posledné: 2.5.2015, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu