. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Magdalena L. (meggienka) ID 798
mimibazar.sk/meggienka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.9.2005
Naposledy: 30.8.2020 17:51
Aktualizácia: 29.8.2020 16:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 269
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 88
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želé



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie: * 3 vajcia * 3 pl polohrubej múky * 3 pl cukru * pras.do peciva * 2 šľahačkové smotany, prášk. cukor podľa chuti * 3 stužovače šľahačky dr. oetker * kompot podľa chuti * lekvár * 800ml vody, 10pl cukru do želé * 2 balenia ovocné želé dr. oetker broskyňové alebo jahodové * šľahačka dr. oetker na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótový korpus: Vyšľaháme si bielka s cukrom a kúskom soli a po vyšľahaní vmiešame žĺtka. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.Alebo si spravíme korpus podľa vlastného obľúbeného receptu.
Upečený korpus dáme vychladnúť, natrieme lekvárom a poukladáme kompótové ovocie podľa chuti. Šťavu z ovocia doplníme vodou do 800 ml, pridáme cukor cca 10PL a necháme zovrieť. Hrniec dáme preč zo sporáku a vmiešame 2 balenia ovocného želé. Túto zmes necháme vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vyšľaháme si šľahačku- 2ks s kúskom cukru a 3 stužovačmi šľahačky. Želatínovú zmes opatrne vmiešavame do šľahačky a kúsok zo želatiny si odložíme na povrch koláča. Smotanovo-želatínovú zmes vylejeme na koláč a necháme v chladničke zatuhnúť 1 hodinu a potom opatrne odložený kúsok želatíny vlejeme na povrch koláča. Najlepšie je koláčik robiť večer a nechať zatuhnúť v chladničke do rána, ale po cca 2-3 hodinkách je konzumovateľný. Vrch koláčika zdobíme šľahačkou Dr. Oetker, ktorú si spravíme podľa návodu na sáčku - vydrží dlhšie a netopí sa ako vyšľahaná zo šľahačkovej smotany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.7.2011, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocný dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

1 galaretku - jahodovú(zelatinu), 1 smotanu na šlahanie, 1a pol balicka stužovača šlahačky, 400 ml vody, prípadne ovocný kompót a košíky na mufiny alebo iné nádobky.

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si uvariť 400ml vody, ktorú odstavíme z ohňa v momente, keď začne vrieť. Do odstavenej vody vsypeme galaretku jahodovú a miešame, aby sa nám dobre rozpustil prášok. Dáme vychladnúť do studenej vody. Keď je galaretka vychladená, vmiešame do nej vyšľahanú šlahačku s 3 stužovačmi a nalievame do mufinových misiek alebo iných nádob. Po stuhnutí v chladničke vyklápame na tanierik a podávame sčím len chceme.
Ak máme aj kompót, tak šťavu zlejeme do odmerky a vodou dolejeme do 400ml a ďalej pokračujeme ako je hore uvedené akurát môžeme primiešať kompót do zmesi galaretky a šľahačky a až tak dať stuhnúť do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2009, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávová roláda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dievčence nedávno tu bol recept na kávovú roládu (bez pomlčky), dala som si ho do obľúbených receptov a dnes tu už nie je - teda je,ale len nadpis bez receptu, nemáte ho niektorá odpísaný? ĎAkujem.... neviem bohužiaľ od koho bol...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 4.9.2009, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocny kremes



POTREBNÉ PRÍSADY

1ks listkove cesto, 1 cokolada, 2 zlate klasy, 4PL zomletych orechov, 4PL cukru, 1 kompot, 1 vajce, 2 slahacky a 1 stuzovac.

POSTUP PRÍPRAVY

Listkove cesto rozdelime na 2 polovice, jednu polovicu dame upiect a druhu tiez, ale pred pecenim ju potrieme rozslahanym vajcom a posypeme orechmi zmiesane so 4PL krystal. cukru. Na vychladnuty plat bez orechov natrieme roztopenu cokoladu vo vodnom .
KREM> Stavu z kompotu zlejeme a dolejeme vodou do objemu 1l. Dosladime podla potreby a chuti, pridame 2 zlate klasy a varime do zhustnutia, pred odstavenim vsypeme do kremu nakrajane ovocie z kompotu. Dame trochu vychladit a natrieme na plat potrety cokoladou. Dame stuhnut do chladnicky a nakoniec potrieme slahackou a prikryjeme platom s orieskami(doporucujem vopred predkrajat plat)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.10.2009, 12:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové kolieska plnené mätovou penou a sirupom



POTREBNÉ PRÍSADY

300g cokolady na varenie ********

Pena: 4 velke vajcia, 2PL krupic. cukru, 3KL zelati rozpustenej v 60 ml horucej vody, 3PL matoveho likeru najlepsie kremoveho, 2 vyslahane slahackove smotany.*********

Sirup: 250ml vody, 100g kryst. cukru, 8 matovyc listkov, 1 kvapka zeleneho farbiva.

POSTUP PRÍPRAVY

Cokoladu roztopime v hrnci nad vriacou vodou, vylejeme na papier na pecenie a vrstvu rozotrieme na 1-2 mm. Nechame nie uplne vychladnut a vykrojime cca 18 koliesok s priemerom 5cm.

Pena: Vajcia vyslahame s cukrom do peny a potom zaslahame liker a zelatinu a nakoniec primiesame vyslahanu slahacku a dame do chladnicky.

Sirup: dame varit vodu s cukrom, nechame 5 prevriet, odstavime z ohna a primiesame farbivo a nadrobno nakrajane listky z maty. Vychladnutym sirupom zdobime okraj tanierika.

Pena nie je velmi sladka a liker nie je velmi citit, takze mne to najlepsie chutilo preliate sirupom a ked som si polamala cokoladu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.5.2008, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačková roláda - rýchlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 10dkg k. cukru, 8 dkg poloh. muky, 2 dkg kakaa, 1/2 prasku do peciva.


Plnka: ja to robim z praskovej slahacky (1 az 2 ks) podla toho kolko jej mam doma, podla mnozstva je potom hruba alebo tensia rolada.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Oddelime si bielka a zltka, z bielkov a cukru vyslahame tuhy sneh, vmiesame don zltka, muku, kakao a prasok do peciva a mame hotove cesto , ktore natrieme na velky plech vystlaty papierom na pecenie. Pecieme 8 az 10 minut podla stupna ohrevu (160-180°C)podla svojej rury...
Vychladnute cesto stiahneme z papiera na pecenie, natrieme slahackou a zrolujeme, dame do chladnicky stuhnut. Zdobime podla fantazie.


Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jadranske rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 150-200g p. cukru, 200g hladkej muky, 1 prdopec, 2-3PL kakaa, 0,8dcl oleja, 250ml vlaznej vody, citron. kora*****Plnka: 1/2l mlieka, 2 zlate klasy, 1 zltko(nemusi byt),200g p. cukru, 1maslo(250g), prazene lieskove oriesky****Slahacka***struhana cokolada

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si upecieme nasledovne: Cukor si rozdelime na polovice. S jednou polovicou vyslahame zltka a s druhou bielka. Zmiesame obe masy, pridame muku, prdopec, cit. koru, vlaznu vodu, olej a kakao. Masu vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech.

Krem: V mlieku uvarime zlate klasy s cukrom na husty puding. Medzi tym si este pripravime prazene mlete lieskove oriesky, ktore vmiesame do horuceho kremu. Toto dame vychladnut a ked je krem studeny vmiesame don maslo. Krem natierame na studeny plat. Na krem natrieme este slahackovu vrstvu vyslahanu z praskovych slahaciek a nakoniec posypene struhanou cokoladou alebo struhanymi orieskami, kto ako ma rad.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 19.8.2016, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu