končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želéPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie: * 3 vajcia * 3 pl polohrubej múky * 3 pl cukru * pras.do peciva * 2 šľahačkové smotany, prášk. cukor podľa chuti * 3 stužovače šľahačky dr. oetker * kompot podľa chuti * lekvár * 800ml vody, 10pl cukru do želé * 2 balenia ovocné želé dr. oetker broskyňové alebo jahodové * šľahačka dr. oetker na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Piškótový korpus: Vyšľaháme si bielka s cukrom a kúskom soli a po vyšľahaní vmiešame žĺtka. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.Alebo si spravíme korpus podľa vlastného obľúbeného receptu. Upečený korpus dáme vychladnúť, natrieme lekvárom a poukladáme kompótové ovocie podľa chuti. Šťavu z ovocia doplníme vodou do 800 ml, pridáme cukor cca 10PL a necháme zovrieť. Hrniec dáme preč zo sporáku a vmiešame 2 balenia ovocného želé. Túto zmes necháme vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vyšľaháme si šľahačku- 2ks s kúskom cukru a 3 stužovačmi šľahačky. Želatínovú zmes opatrne vmiešavame do šľahačky a kúsok zo želatiny si odložíme na povrch koláča. Smotanovo-želatínovú zmes vylejeme na koláč a necháme v chladničke zatuhnúť 1 hodinu a potom opatrne odložený kúsok želatíny vlejeme na povrch koláča. Najlepšie je koláčik robiť večer a nechať zatuhnúť v chladničke do rána, ale po cca 2-3 hodinkách je konzumovateľný. Vrch koláčika zdobíme šľahačkou Dr. Oetker, ktorú si spravíme podľa návodu na sáčku - vydrží dlhšie a netopí sa ako vyšľahaná zo šľahačkovej smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 20.7.2011, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný dezertPOTREBNÉ PRÍSADY 1 galaretku - jahodovú(zelatinu), 1 smotanu na šlahanie, 1a pol balicka stužovača šlahačky, 400 ml vody, prípadne ovocný kompót a košíky na mufiny alebo iné nádobky. POSTUP PRÍPRAVY Dáme si uvariť 400ml vody, ktorú odstavíme z ohňa v momente, keď začne vrieť. Do odstavenej vody vsypeme galaretku jahodovú a miešame, aby sa nám dobre rozpustil prášok. Dáme vychladnúť do studenej vody. Keď je galaretka vychladená, vmiešame do nej vyšľahanú šlahačku s 3 stužovačmi a nalievame do mufinových misiek alebo iných nádob. Po stuhnutí v chladničke vyklápame na tanierik a podávame sčím len chceme. Ak máme aj kompót, tak šťavu zlejeme do odmerky a vodou dolejeme do 400ml a ďalej pokračujeme ako je hore uvedené akurát môžeme primiešať kompót do zmesi galaretky a šľahačky a až tak dať stuhnúť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2009, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kávová roládaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dievčence nedávno tu bol recept na kávovú roládu (bez pomlčky), dala som si ho do obľúbených receptov a dnes tu už nie je - teda je,ale len nadpis bez receptu, nemáte ho niektorá odpísaný? ĎAkujem.... neviem bohužiaľ od koho bol... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (9) posledné: 4.9.2009, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocny kremesPOTREBNÉ PRÍSADY 1ks listkove cesto, 1 cokolada, 2 zlate klasy, 4PL zomletych orechov, 4PL cukru, 1 kompot, 1 vajce, 2 slahacky a 1 stuzovac. POSTUP PRÍPRAVY Listkove cesto rozdelime na 2 polovice, jednu polovicu dame upiect a druhu tiez, ale pred pecenim ju potrieme rozslahanym vajcom a posypeme orechmi zmiesane so 4PL krystal. cukru. Na vychladnuty plat bez orechov natrieme roztopenu cokoladu vo vodnom . KREM> Stavu z kompotu zlejeme a dolejeme vodou do objemu 1l. Dosladime podla potreby a chuti, pridame 2 zlate klasy a varime do zhustnutia, pred odstavenim vsypeme do kremu nakrajane ovocie z kompotu. Dame trochu vychladit a natrieme na plat potrety cokoladou. Dame stuhnut do chladnicky a nakoniec potrieme slahackou a prikryjeme platom s orieskami(doporucujem vopred predkrajat plat) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 5.10.2009, 12:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové kolieska plnené mätovou penou a sirupomPOTREBNÉ PRÍSADY 300g cokolady na varenie ******** Pena: 4 velke vajcia, 2PL krupic. cukru, 3KL zelati rozpustenej v 60 ml horucej vody, 3PL matoveho likeru najlepsie kremoveho, 2 vyslahane slahackove smotany.********* Sirup: 250ml vody, 100g kryst. cukru, 8 matovyc listkov, 1 kvapka zeleneho farbiva. POSTUP PRÍPRAVY Cokoladu roztopime v hrnci nad vriacou vodou, vylejeme na papier na pecenie a vrstvu rozotrieme na 1-2 mm. Nechame nie uplne vychladnut a vykrojime cca 18 koliesok s priemerom 5cm. Pena: Vajcia vyslahame s cukrom do peny a potom zaslahame liker a zelatinu a nakoniec primiesame vyslahanu slahacku a dame do chladnicky. Sirup: dame varit vodu s cukrom, nechame 5 prevriet, odstavime z ohna a primiesame farbivo a nadrobno nakrajane listky z maty. Vychladnutym sirupom zdobime okraj tanierika. Pena nie je velmi sladka a liker nie je velmi citit, takze mne to najlepsie chutilo preliate sirupom a ked som si polamala cokoladu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.5.2008, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačková roláda - rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 10dkg k. cukru, 8 dkg poloh. muky, 2 dkg kakaa, 1/2 prasku do peciva. Plnka: ja to robim z praskovej slahacky (1 az 2 ks) podla toho kolko jej mam doma, podla mnozstva je potom hruba alebo tensia rolada. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Oddelime si bielka a zltka, z bielkov a cukru vyslahame tuhy sneh, vmiesame don zltka, muku, kakao a prasok do peciva a mame hotove cesto , ktore natrieme na velky plech vystlaty papierom na pecenie. Pecieme 8 az 10 minut podla stupna ohrevu (160-180°C)podla svojej rury... Vychladnute cesto stiahneme z papiera na pecenie, natrieme slahackou a zrolujeme, dame do chladnicky stuhnut. Zdobime podla fantazie. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jadranske rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 150-200g p. cukru, 200g hladkej muky, 1 prdopec, 2-3PL kakaa, 0,8dcl oleja, 250ml vlaznej vody, citron. kora*****Plnka: 1/2l mlieka, 2 zlate klasy, 1 zltko(nemusi byt),200g p. cukru, 1maslo(250g), prazene lieskove oriesky****Slahacka***struhana cokolada POSTUP PRÍPRAVY Cesto si upecieme nasledovne: Cukor si rozdelime na polovice. S jednou polovicou vyslahame zltka a s druhou bielka. Zmiesame obe masy, pridame muku, prdopec, cit. koru, vlaznu vodu, olej a kakao. Masu vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Krem: V mlieku uvarime zlate klasy s cukrom na husty puding. Medzi tym si este pripravime prazene mlete lieskove oriesky, ktore vmiesame do horuceho kremu. Toto dame vychladnut a ked je krem studeny vmiesame don maslo. Krem natierame na studeny plat. Na krem natrieme este slahackovu vrstvu vyslahanu z praskovych slahaciek a nakoniec posypene struhanou cokoladou alebo struhanymi orieskami, kto ako ma rad. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 19.8.2016, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |