. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Falošný medovník



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 300 g kryštálového cukru, 500 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 100 g hrozienok, 100 až 150 g posekaných vlašských orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, trochu mletej škorice a klinčekov, slivkový lekvár, čokoládová poleva. Na karamel: skaramelizujeme 300 g gramov kryštálového cukru, zalejeme 3 dl vody a prevaríme.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vychladnutý karamel, múku, sódu bikarbónu, hrozienka, orechy, jablko, škoricu, klinčeky a sneh. Všetko zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 35 minút pri 200 stupňoch, v polovici pečenia znížime na 150 stupňov. Ešte teplý medovník potrieme slivkovým lekvárom a oblejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.6.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sviatočná bábovka s nutelou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 250 g jemného kryštálového cukru, 5 vajec, štipku soli, 500 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 1 lyžicu pomarančového alebo vajcového likéru, 200 g nutelly, práškový cukor na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, cukor a vajcia šľaháme, až vznikne hustý, hladký a napenený krém. Múku preosejeme, zmiešame zo soľou, práškom do pečiva a striedavo spolu s mliekom pridávame za stáleho miešania do vyšľahanej zmesi. Časť cesta odoberieme /trochu menej ako polovicu/ a vymiešame s nutellou, do svetlého cesta pridáme likér. Veľkú bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme polohrubou múkou a nalejeme do nej svetlé cesto. Pridáme tmavé cesto a zľahka, špirálovito pomiešame, aby sa vytvorila vzorka. Vložíme do predhriatej rúry a pri miernejšej teplote pečieme 60 minút /keď zapichneme do bábovky drevenú špajdľu a zostane čistá, môžeme ju vybrať – už je prepečená aj zvnútra./
Dobrá rada: Časť mlieka môžeme nahradiť aj šľahačkou, namiesto nutelly môžeme dať kakao a trochu rumu /pre deti rum nie!/ alebo kúsky orieškového nugátu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.5.2010, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Voňavá vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, soľ, 50 g droždia, 1 lyžica cukru, 1 lyžica hladkej múky, 250 ml mlieka, 180 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 žĺtky, štipka muškátového kvetu, 50 g hrozienok, 100 ml rumu, 50 g mandľových lupienkov, 1 vajce, práškový cukor na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ryžový nákyp so sušenými jablkami alebo slivkami



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g ryže, soľ, 2 klinčeky, 1 lyžica oleja, 3 lyžice hery /masla Rajo/, 3 žĺtky, 2 lyžice hrozienok, 200 g sušených sliviek alebo jabĺk, škorica, 2 lyžice cukru, pomarančová kôra, 3-5 bielkov na sneh, tuk na vytretie formy, tuk na pokvapkanie nákypu, práškový a vanilínový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Prebratú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, pridáme soľ, klinček, tuk, prikryjeme a pomaly dusíme na slabom ohni alebo v rúre. (Nákyp môžete urobiť aj z ryže, ktorá vám ostala z predchádzajúceho dňa). Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.
2. Deň vopred si môžete pripraviť aj slivky či jablká: Opláchneme ich v studenej vode, potom zalejeme trochou vody, pridáme kúsok škorice, klinček, trošku cukru a uvaríme ich do mäkka. Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami dopenista. Primiešame vychladnutú ryžu, umyté a osušené hrozienka a ocedené slivky. Dochutíme najemno nakrájanou pomarančovou kôrou. Napokon zľahka primiešame sneh z bielkov. Preložíme do dôkladne vytretého pekáča (formy), navrch poukladáme kúsky tuku a nákyp zapečieme.
3. Podávame horúci, posypaný práškovým a vanilínovým cukrom, prípadne ja mletou škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čerešňová bublanina s tyčinkou Margot



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hrubej múky, 100 g jemnej preosiatej strúhanky, ½ balíčka prášku do pečiva, 50 g masla Rajo, 100 g práškového cukru, 6 vajec, 1 lyžička citrónovej šťavy, 300 ml mlieka, 500 g vykôstkovaných čerešní /môžu byť aj tie zavarené/, 1 postrúhaná tyčinka Margot

POSTUP PRÍPRAVY

Múku a preosiatu strúhanku premiešame s práškom do pečiva. Maslo, cukor, žĺtky a citrónovú šťavu vymiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou, posypeme postrúhanou tyčinkou Margot a poukladáme umyté vykôstkované čerešne. Pečieme v mierne vyhriatej rúre, po upečení poprášime práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový koláč so škoricou



POTREBNÉ PRÍSADY

220 g hladkej múky 100 g masla 50 g práškového cukru štipka soli 500 g hrušiek 1 balíček škoricového cukru zmes z 30 g práškového cukru, 1 lyžičky škorice, 2 žĺtkov, 300 ml smotany

POSTUP PRÍPRAVY

1. Múku spracujeme so zmäknutým maslom, práškovým cukrom a soľou.

2. Cesto natlačíme do maslom vymastenej formy, dáme naň olúpané a pozdĺžne na plátky nakrájané hrušky, posypeme škoricovým cukrom a upečieme v rúre mierne doružova.

3. Medzitým si pripravíme zmes z cukru, škorice, žĺtkov a smotany. Predpečený korpus zalejeme touto zmesou a pečieme asi pol hodiny pri 160 C, kým zmes nestuhne.

P.S. Vychladnutý koláč môžeme ešte pocukrovať. Namiesto čerstvých hrušiek je možné použiť tiež hruškový kompót.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.10.2010, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový koláč s marhuľovým džemom a karamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na 1 väčší plech: 2 kg hrušiek šťava a kôra z 1 citróna 250 g tuku 300 g kryštálového cukru 2 balíčky vanilínového cukru 8 vajec 400 g hladkej múky 1 balíčeck prášku do pečiva 250 ml kyslej smotany 250 ml smotany na šlahanie 3 PL marhuľového džemu 40 g hnedého cukru tuk resp. maslo na vymastenie plechu múka na vysypanie plechu soľ

POSTUP PRÍPRAVY

P.S. Tento múčnik pre celú rodinu je síce náročnejší na prípravu, no odmení sa vám vynikajúcou kombináciou hrušiek, jemnej smotany a karamelu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.8.2011, 1:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónový cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g maslových sušienok napr. Bebe 125 g rozohriateho mierne slaného masla 750 g tučného mäkkého tvaru 115 g kryštálového cukru 100 ml citrónovej šťavy 3 vajcia lístky mäty - na ozdobu práškový cukor - na ozdobu na citrónovú polevu: 100 g práškového cukru 210 g nesladeného kondenzovaného mlieka nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetreného citróna

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravte si formu s priemerom 22 cm. Sušienky rozmrvte. Zmiešajte ich s rozohriatym maslom, touto zmesou potrite dno a okraje formy a všetko dôkladne utlačte lyžičkou. Formu vložte na 30 minút do chladničky.

2. Vyhrejte rúru na 179 C. Tvaroh vložte do misky. Pridajte cukor a vyšľahajte hladkú zmes. Pridajte citrónovú šťavu a opäť sľahajte, postupne pridávajte vajcia. Všetko dôkladne vyšľahajte.

3. Tvarohovú zmes vyklopte do formy. formu vložte do rúry a koláč pečre 60 minút. Potom formu vyberte a pri izbovej teplote nechajte koláč úplne vychladnúť. Nakoniec ho vložte na 3 hodiny do chladničky.

4. Pripravte si citrónovú polevu. Do misy dajte cukor, prilejte kondenzované mlieko a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom vmiešajte citrónovú kôru a šťavu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.7.2010, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč St. Tropez



POTREBNÉ PRÍSADY

4 stredne veľké vajcia 180 g krupicového cukru postrúhaná kôra z 1/2 citróna 125 g masla 2 lyžice preosiatej kukuričnej múky /maizeny/ 100 g preosiatej polohrubej múky maslo a polohrubá múka na vytretie a posypanie formy 1/2 lyžičky mletej škorice 4 lyžice posekaných mandlí práškový cukor na posypanie na vanilkový krém: 420 ml mlieka 5 cm prekrojeného vanilkového struku 5 žĺtkov zo stredne veľkých vajec 7 lyžíc krupicového cukru 2 lyžice hladkej múky 1 lyžica kukuričnej múky /maizeny/ 1 lyžica masla 1 lyžica višňového likéru alebo griotky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najskôr si pripravíme vanilkový krém. Necháme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali vanilkový struk. Panvicu prikryjeme a mlieko necháme nasiaknuť arómou asi 10 minút.

2. Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom na svetlú a hustú zmes. Pomaly primiešame múku a kukuričnú múčku. Z mlieka vyberieme vanilkový struk a do žĺtkovej zmesi ho postupne, za stáleho miešania prilievame ešte horúce.

3. Zmes opäť preložíme do panvice. Za stáleho miešania zohrievame asi 3 minúty až po bod varu.

4. Panvicu odstavíme a do krému všľaháme maslo. Šľaháme ešte 1 až 2 minúty, aby krém trochu vychladol, ký pridáme višňový likér. Ak treba, zmes precedíme do misy. Povrch prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť a potom uložíme do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2009, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trený koláč s banánmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na prípravu 1 bábovkovej alebo vencovej formy: 100 g masla (najlepšie Rajo) 4 stredne veľké zrelé banány 0,1 l šlahačkovej smotany 3 vajcia 250 g práškového cukru 1 tyčinka vanilky 400 g polohrubej múky 100 g pomletých lieskovcov 1 balíček prášku do pečiva 100 g jemnej čokoládovej polevy

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Maslo roztopíme. Banány ošúpeme, popučíme vidičkou a pomiešame so šlahačkocou smotanou. Vajcia vymiešame s cukrom dopenista, vanilku pozdĺžne rozkrojíme, dreň vyškrabeme a pridáme k vyšľahaným vajciam. Múku zmiešame s pomletými orieškami a s práškom do pečiva a po polievkových lyžiciach spolu s roztopeným maslom pridáme do vaječnej hmoty. Do cesta zapracujeme banánovú kašu.

2. Rúru predhrejeme na 180 C. Formu dobre vymastíme maslom a posypeme žemľovou strúhankou, naplníme cestom, hladko zarovnáme a koláč pečieme 1 hodinu a 15 minút.

3. Polevu vo vodnom kúpeli (alebo v mikrovlnke v hrnčeku) roztopíme a banánový koláč ňou polejeme. Podľa chuti posypeme posekanými pistáciovými orieškami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2009, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu