. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Alena P. (saska) ID 3921
.
mimibazar.sk/saska
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2006
Naposledy: 22.3.2024 14:06
Aktualizácia: 8.11.2023 23:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 1
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 736
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovy kolac s višňami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento recept potrebujeme: •300g čerstvo pomletého maku •4 bio vajcia •100g masla •120g med •100g biely jogurt alebo kyslá smotana •250ml smotany na šlahanie •200g vykôstkovaných višní •50g višňového džemu (najlepšie bez cukru) •1 lyžička kypriaceho prášku z vínneho kameňa •štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mak siaty je bohatým zdrojom vápnika, ktorého obsahuje až 12-krát viac ako kravské mlieko, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, tukov, ale predovšetkým kyselinu linolovú a vitamín E. Nielen kvôli týmto vlastnostiam je mak surovinou, ktorá má v pečení sladkých dobrôt významné miesto.



Koláčik je sýty, vláčny, plný maku a živých chutí. Tak vyskúšajte!


Postup:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.6.2016, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BERLÍNSKE REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hl. múka 15 dkg maslo 8 dkg prášk. cukor 1/2 prdopeč 1 vajce PLNKA: 25 dkg orechov 20 dkg pr. cukor 5 dkg hrozienka vanilkový cukor trocha mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto, dáme napoly upiecť, potrieme lekvárov, na to plnku a piškotove cesto zo 4 vajec 8 dkg práškového cukru a 8dkg hrubej múky

POLEVA: 1 dcl rum, 30 dkg práškového cukru, ja rum nedavam stací posypať pr. cukrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.1.2015, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OLEJOVÁ BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec\\r\\n20 dkg cukor kryštálový\\r\\n2 dcl olej\\r\\n2 dcl vlažnej vody\\r\\n20 dkg múka HRUBÁ\\r\\nprdopeč (1/2)\\r\\ncitr. kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky s cukrom, postupne olej a vodu, striedavo sneh z bielkov, citr. kôru a muku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

dokonalé kysnute cesto


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka jogurtu alebo kyslého mlieka 0,5 šálky oleja 1 balík sušeného droždia 1 kávová lyžička soli 1 polievková lyžica cukru 3 šálky polohrubej múky 1 vajce

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.3.2015, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BÁBOVKA S TVAROHOM A MARHUĽAMI


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 1 vanilkový cukr 1 prášek po pečiva 200 ml mléka 2 lžíce kakaa na náplň: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1/2 vanilkového pudinku 2 lžíce cukru krupice trochu mléka meruňky

POSTUP PRÍPRAVY

Množství surovin odpovídá menší bábovkové formě. Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukry, máslo a mléko, asi 1/3 tohoto těsta oddělíme do jiné nádoby a vmícháme kakao. Smícháme suroviny na tvarohovou náplň. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme část světlého těsta, na to dáme proužek hnědého těsta (nejlépe lžičkou, protože konzistence těsta není příliš řídká), opakujeme světlé těsto a znovu kakaové, pak naklademe polovinu tvarohové náplně, tmavé těsto, proložíme meruňkami a pak dáme zbytky tvarohové náplně, hnědého těsta a bílého těsta. Pečeme při 180 °C asi hodinu (píší 45 - 50 minut, ale musela jsem dopékat, takže každý dle schopnosti své trouby)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 30.11.2022, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehle kysnute rozteky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g múka polohrubá 42g droždie čerstvé 2ks žĺtok 2PL cukor práškový 250ml mlieko 1/2 balíčka prášok do pečiva 2dl olej štipka soľ Plnka: tvaroh vajce vanilkový cukor škoricový cukor hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

500g múka polohrubá
42g droždie čerstvé
2ks žĺtok
2PL cukor práškový
250ml mlieko
1/2 balíčka prášok do pečiva
2dl olej
štipka soľ

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoladova torta s karamelom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoládová torta s karamelom na dno torty:• sušienky 1 balenie (225 g)• 70 g rozpusteného masla• 1 tableta horká čokoláda (100 g), rozpustená karamelová čokoláda • 2 tablety horkej čokolády (200 g)\ • 1 plechovka kondenzovaného mlieka, varené salko• hrsť vlašských orechov Šľahačka s banánmi:• 4 banány• šťava z 1 citróna• 300 ml smotany na šľahanie veľmi chladná• 2 - 3 lyžice kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

príprava: na dno: Sušienky do misy rozdrobíme. rozpustíme maslo s čokoládou (vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni v rendlíku), potom zmiešame s drvenými sušienkami. Dno aj boky formy vyložíme papierom,a potom sušienkovou zmesou, zmes riadne pritláčame. Dajte do chladničky .
Karamelova čoko: rozpustite čokoládu a premiešajte s vareným kondenzovaným mliekom. kladieme na dno na sušienkovú zmes , posypeme orechmi a dáme do chladu zase as na 1 hodinu.
Šľahačka s banánmi: Olúpte banány a nakrájate na plátky, zmiešame s citrónovou šťavou. urobíme si šľahačku tuhú a zmiešame s polovicou množstva banánov.navrstvite na karamelovu zmes.Ozdobte so zostávajúcimi banánmi a posypeme kakaom cez sito priamo na dezert. Skladujte v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2012, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medovy kolac


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

12 dkg palmarin , 30 dkg kryštálového cukru, 3 lyžice medu, 3 vajcia - všetko nad parou rozpustiť a rozmiešať a zohriať, aby bola zmes teplá, ale nie horúca!!!!! Do toho pridať 2 a štvrť kávovej lyžičky sódy bikarbóny. Na doske preosej 75 dkg hladkej múky, a spolu zmiešaj túto múku aj s roztopenou tekutou zmesou. Vzniknuté cesto rozdeľ na 4 rovnaké diely (môžeš ich odvážiť), rozvlakáš ich na tenké pláty na celý plech, a upečieš každý plát v rúre doružova. Plech treba poriadne vymastiť olejom! KRÉM:\r\ 750 ml mlieka, 12 kopcovitých lyžíc hrubej múky, 25 dkg kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, 3 vanilky - rozmiešať a variť na ohni hustú kašu. Do vychladnutej kaše primeišaj 500 g palmarínu. Plnku si rozdelíš na 3 diley a naplníš pláty. Po naplnení treba počkať aspoň hodinu alebo 2, kým zákusok nezmäkne. Nakoniec ho posyp práškovým cukrom a pokrájaj. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2012, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovy kolac s perlickami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg muky special alebo PH mukyrn20 dkg orechov vlasskychrn20 dkg praskoveho cukrurn15 dkg smetolrn1 vajcern1/2 prasku do pecivarnrnPlnkarn1kg tvarohurn15 dkg praskoveho cukrurn1 vanilkovy cukorrn15 dkg maslarn5 zltkov

POSTUP PRÍPRAVY

cesto vymiesime dame na plech.rnrnPlnka:rnZltky, maslo, cukor vymiesame a pridame vylisovany tvaroh. Dame na kolac a pecieme. Medzitym vyslahame 5 bielkov a 12 dkg krystaloveho cukru, dame na kolac a v mierne vyhriatej rure zapecieme cca 10 min.rnKOLAC dame vychladnut na studene miesto(zem) cim sa na povrchu ytvoria "perlicky".

Moje upravy :) pecieme na 180 st. asi 20 minut, cukru staci aj menej, tvarohy davam tri (750 g) potom aj 10 dkg cukru a malsla, zltky stacia 4 sneh rovnako 4., po upecení ak je zima dam na dlazku na balkon a potom do chladnicky, plech mazem olej a sypem kukou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Piskotove cesto


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec\r\n25 dkg PH muky\r\n25 dkg krystaloveho cukru\r\n1 dcl oleja\r\n1 dcl vody\r\n1 prasok do peciva

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelime zltky od bielkov, zltky vymiesame s 20 DKG cukru s postupnym striedavym pridavanim oleja a vody, vyslahame bielka do tuha a striedavo s mukou primiesame do zmesi. Nakoniec pridame prasok do peciva.\r\nVylejeme na plech vymasteny CEROU a mukou vysypany.P/eciem na 200 stupnoch cca 20 minut, ku koncu troska znizime teplotu.

PLNKA: 1 Liter mlieko a 3 zlate klasy uvarit, vychladnut a zmiesat s dvomi herami, cukor praskovy podla chuti.

(na tortu)

na kolac staci cca 700-800 ml MILK a 2 zlate klasy, zmiesame s jednou herou, prask. cukor + kvapocka rumovej esencie alebo rumu :) nezabudnut zlupnut kozicku na pudingu, aby sme nemali v kolaciku hrudky a potom uz len slahacku navrch, este banany na platky premiesame s citronovou stavou zmiesame (vid moj karamelovy kolac)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.3.2012, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu