. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Burgyňáky - pagáče z cukrovej repy



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli, menšia cukrová repa, 5 PL maku

POSTUP PRÍPRAVY

Burgyňová sezóna je v plnom prúde, preto pridávam náš tradičný a dlhoročný recept na pagáče.

Najskôr si uvaríme očistenú a umytú burgyňu. Alebo ju na mlieku podusíme, alebo burgyňu neuvaríme vôbec :-D mám vyskúšané všetky verzie a zakaždým robím inak.

Potom si pripravíme cesto: urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo repa bude sladká, soľ, roztopené maslo, mak a repu postrúhanú najemno. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť akurát :-) ani nie riedke ani nie husté.
Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieská - pagáče. Ukladáme na plech s peč. papierom alebo tef.podložkou. Necháme chvíľu podkysnúť, potom trošku popicháme vidličkou a potrieme maslom alebo olejom. Pečieme na 180*C cca 15 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Burgyňové pagáče - řepánky mojej českej svokry :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli. Plnka: menšia cukrová repa, 5 PL maku mletého alebo aj nemletého, 50g masla, 250ml mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Burgyňové pagáče sa u nás pečú vždy na jeseň, ale klasické pagáče, že uvarená repa ide do cesta. Tieto má rád môj manžel, a u nich sa pečú tak, ako buchty, s cukrovou plnkou vo vnútri.

Takže, urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo plnka bude sladká a soľ, roztopené maslo. Môžeme pridať do cesta aj vajíčko, ale nie je podmienkou. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť ako na buchty. Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min.

Pripravíme si plnku. Repu očistíme, umyjeme a postrúhame. Na masle chvíľu orestujeme. Potom podlejeme mliekom a dusíme. Nakoniec pridáme mak - záleží od nás, aký máme radi, či mletý alebo nemletý.

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolesá, ktoré plníme cukrovou plnkou. Ako buchty ich zavinieme, otočíme a uložíme na plech podkysnúť. Pred pečením potrieme olejom alebo maslom. Môžete aj vajíčkom, ale my to nemáme radi. Pečieme na 180 *C cca 20 min, záleží však od rúry, preto radšej sledujme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Špaldový - zdravý mrkvový perník :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špald.múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček oleja - masla, 1/2 hrnčeka hnedého cukru (môžete aj viac, ale ja necukrujem veľmi) , 1 hrnček postrúhanej mrkvy (cca 2ks strednej mrkvy) , 2 vajíčka, 1 KL sódy bicarbóny, 1KL mletej škorice, 2 PL kakaa, 2PL bio trstinovej melasy.........podľa chuti oriešky, sušené ovocie a pod. Poleva: tvaroh, 1PL medu, trochu citr. šťavy. Môj hrnček má 2,5 dcl.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi obľúbený Carrot cake -mrkvový koláč - tortu som upravila na zdravšiu verziu so špaldovou múkou a melasou. Recept je veľmi rýchly a a chutný.

Ako prvé si postrúhame mrkvu a zapneme rúru. Suché prísady - múku, kakao, sódu bic., hnedý cukor, škoricu spolu premiešame. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajíčka. Pridáme k suchým prísadam a mixérom krátko cesto spojíme. Pridáme najemno postrúhanú mrkvu a nakoniec 2 PL melasy - ak nemáte môžete vynechať ale melasa dodá perníku skvelú chuť. Môžete pridať aj oriešky, či nejaké suš.ovocie. Chuti sa medze nekladú. Cesto vylejeme na menší plech, ktorý sme si vopred namazali a vysypali múkou. Pečieme na 180*C cca 25min. záleží však od Vašej rúry, preto radšej páratkom vyskúšajte.

Perník necháme vychladnúť a je už len na nás, či ho dochutíme práškovým cukrom, čokoládovou polevou, alebo ho necháme len taký suchý, chuťovo je dobrý, vláčny, takže mu netreba žiadnu polevu.

Kedže som robila taký zdravší, tak som spravila polevu z tvarohu, medu a citr. šťavy - všetko spolu premiešať a vyliať na vychladnutý koláčik. Necháme stuhnúť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2016, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly cuketový perník :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky poloh. múky (ja som dala jeden špaldový ),1 hrnček kr.cukru, 2 vajcia, 1/2 hrnčeku oleja, 1 hrnček mlieka, 1 PL kakaa, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 KL škorice, 1 KL sódy bic,, 2 hrnčeky postrúhanej cukety (1 cuketa - tá moja mala cca 380g)

POSTUP PRÍPRAVY

Je sezóna cukiet, tak som si z viacerých receptov poskladala tento:

Vajíčka riadne vyšľaháme s cukrom do peny.Znížime stupeň mixovania a postupne prilievame olej. Potom mlieko. Pridáme zmes z preosiatej múky, kakaa, prášku, škorice a sódy. Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhanú cuketu. Ja som ju len ošúpala, jadierka som nechala. Vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 - 25 min. na 180*C . Záleží však od vašej rúry, preto koláčik radšej sledujte. Po vychladnutí pocukrujte alebo potrite marmeládou a polejte čokoládou. Ak sa bude zdať sladký, tak uberte cukor, ak málo, tak pridajte..........

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčekový, špaldovo - ovocný koláčik :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 3/4 hrnčeka cukru (môže byť aj hnedý), 2 vajíčka,1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeky oleja, 1 KL sódy bicarbóny (alebo PDP) + Ovocie + tvarohová plnka: 250g tvarohu, trošku mlieka, cukor podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Určite sú tu hrnčekové recepty, ja si ukladám tento môj upravený pre seba, nech ho mám po ruku, a možno pre niekoho na inšpiráciu.Hrnček je 250ml


Cukor vyšľaháme s celými vajíčkami do penista. Znížime stupeň mixovavania na min a pomaly pridávame olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku + sódu alebo prášok do pečiva. Cesto musí byť také akurát, ani nie tekuté, ani hutné. Záleží od múky akú použijete - nie každá špaldová múka je rovnaká. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto lyžičkou rôzne rozlejeme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili zmiešaním tvarohu, mlieka a cukru. A nakoniec rozložíme ovocie. Pečieme na 180*C 20 - 25 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte! Koláčik sa dá pripraviť aj bez tvarohovej plnky, záleží na chuti...........

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.8.2015, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus:150g hl. múky, 150g kr.cukru, 5 vajec, 5 PL oleja, štipka soli, (kakao) .Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 2 kys. smotany, plátková želatina, prášk.cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor + jahody, jahodová marmeláda, čevená tortové želé, príp. trubičky ale nie sú nutné.

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som urobila tatinovi takúto letnú jahodovú tortičku. Vôbec nie je komplikovaná, ba práve naopak je rýchla, výborná a osviežujúca.


Korpus si môžete dať svoj, ja používam tento, lebo je rýchly, vláčny a nie je z neho veľa riadu :-) V miske si vyšľaháme bielka nie celkom dotuha a potom postupne pridávame cukor. Spolu šľaháme asi 3-4 min. Potom pridáme striedavo jedno vajce a 1PL oleja. Keď zašľaháme posledné vajce a olej, ručne vmiešame múku. Ak chcete kakaovú piškótu, tak si cca 2 PL múky odoberieme a dáme kakao. Jemne vareškou piškótu premiešame. Do tortovej formy dáme na spodok peč. papier. Kraje nepotierame olejom ani múkou. Cesto vylejeme do formy a pekne rozotrieme do strán a hlavne do výšky. Pečieme na 170 *C cca 40min. Záleží však od vašej rúry, môže byť piškóta upečená aj skôr, preto vyskúšame páratkom. Necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom nožom jemne po okrajoch oddelíme piškótu od formy, prevrátime a necháme na mriežke voľne vychladnúť. Zatiaľ si urobíme plnku. Podľa návodu necháme napučať plátkovú želatinu asi 10min. Tvaroh si vymiešame so smotanou a cukrom. Mne by sa to nezmestilo do formy, keďže bola vysoká piškóta, tak som dala od oka tvaroh asi 350g a 1 kysl. smotanu. Napučanú želatinu vo vodnom kúpeli zohrejeme, rýchlo pridáme asi 2 PL tvarohového krému a spolu to vlejeme do ostatného krému. Spolu vyšľaháme. Korpus vrátime späť do tortovej formy, potrieme ho marmeládou, rozotrieme krém, poukladáme jahody a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec podľa návodu pripravíme tortové želé a rozotrieme na jahody. Podľa fantázie môžeme ozdobiť napr. tubičkami, nie je to však nutné.


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.6.2015, 6:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy z gaštanového pyré :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Vaša obľúbená kakaová piškóta ( tá moja: 4 vajíčka, 180g kr.cukru, 200g poloh.múky, 2PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl horúcej vody ) gaštanový krém: 250g gaštanové pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka, 100g masla, +-100g práškového cukru - podľa chuti. Čokoládový krém: 250 ml smotany na šľahanie a 100g varovej čokolády ( alebo kalorickejšia verzia + 100g práš.cukru a 100g masla) + pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

Milé maminky ponúkam recept na výborný zákusok či rezy z gaštanového pyré.Hľadala som na nete recepty z gaštanového pyré,a nakoniec som sa inšpirovala a vytvorila si vlastný recept, ktorý iste ocenia pracujúce maminky, nakoľko je to vcelku rýchly a výborný receptík.


Ako prvé si uvaríme čokoládový krém.Do smotany nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a prejsť varom.Odstavíme,občas premiešame a necháme vychladnúť.Najlepšie v chladničke niekoľko hodín,alebo cez noc.Potom krém vyšľaháme.Ja som pridala aj maslo ale nie je nutné. ( maslo som vyšľahala s cukrom a pomaly zašľahala čokoládový krém.Upozorňujem,že krém a maslo musia mať izbovú teplotu,aby sa krém nezrazil! ) Upečieme si piškótu.Kľudne si upečte svoju obľúbenú bielu či kakaovú.Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu,olej, a múku+prášok do pečiva+kakao.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 *C cca 20 min.Záleží však od vašej rúry,tej mojej stačí aj 17 min. Na teplý korpus rozotrieme pikantný džem, v mojom prípade z josty a necháme vychladnúť.Pokiaľ sa pečie piškóta,tak si pripravíme krém z pyré.Uvaríme si zo Zlatého klasu a mlieka puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom, potom pridáme gaštanové pyré a nakoniec vychladnutý a rozšľahaný puding zo Zlatého klasu.Rozotrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí rozotrieme čokoládový krém, a ozdobíme napr.postrúhanou čokoládou.


Prajem príjemné pečenie,nech sa zákusok podarí a dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.12.2014, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rebarborový koláč zo špaldovej múky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

350g špaldovej múky, 350ml kyslého mlieka (cmaru), 3 PL medu (podľa chuti viac či menej), 50 g klasického masla alebo 1PL kokosového alebo orechového oleja,1 ML škorice, 1 ML sódy bicarbóny.........+ rigotta a 1 vajíčko (poprípade cukor podľa chuti) a rebarbora

POSTUP PRÍPRAVY

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila rebarboru a robím z nej všeličo.Tu je jeden receptík:Cesto používam ako pri tomto recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53104&user=177553

Do misky dáme múku,škoricu,sódu, med,prilejeme vychladnuté rozpustené maslo alebo olej a nakoniec cmar.Všetko spolu vareškou zmiešame,vôbec sa s tým nebavkáme.Do maslom vymazanej koláčovej formy cesto rovnomerne rozotrieme. Rigottu (tvaroh) rozmiešame s vajíčkom a nalejeme na cesto.Poukladáme umytú,osušenú a na cca 1cm pokrájanú rebarboru.Posypeme vanil.alebo škoricovým cukrom.Pečiem na 180 *C cca 40 - 45 ale záleží od trúby,preto radšej sledujte.

Tu kde žijem sa rebarbora pestuje vo veľkom a je krásne červená.Preto ja osobne ju ani nešúpem,ani nezasypávam cukrom,pretože je výborná aj tak.Jemne kyselkavá.Samozrejme vy si ju kľudne ošúpte a zasypte medom,alebo cukrom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 30.5.2015, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchle banánové cookies z 3 surovín :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 zrelé (nie prezreté) banány, 1 šálka ovs.vločiek, 1/2 šálky kokos alebo mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchle využitie banánov - keď dozrejú a neviete,čo s nimi.Ako prvé zapneme rúru na 170*C. Banány prepučíme,pridáme vločky a kokos.Podľa potreby pridáme ešte vločky.Polievkovou lyžicou robíme kôpky na plech s tef.fóliou alebo peč.papierom.Pečieme asi 12-15 min.Skontrolujeme spodok koláčika.

Vychladnuté maškrtíme.....

.....ak použijete pohánkové vločky,tak to budú cookies bez lepku,bez laktózy, cukru a vajec......
Snáď budú chutiť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 2.6.2015, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 150g špaldovej hladkej múky, 40g hnedého cukru (ak je treba tak viac či menej), 100g klasického masla...........Plnka:200g rigotty,alebo Mascarpone alebo tvaroh,alebo kyslá smotany,jogurt + 200ml šľah.smotany.......ovocie:jahody,maliny a pod......želatina

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si upravila,aby mi vyhovoval,ale dopredu upozorňujem,že na tento zákusok používam koláčovú formu,ktorej dno sa oddeľuje od bokov...... bohužial,inú som neskúšala,lebo s touto som max.spokojná.
Takže: preosiatu múku,cukor a STUDENÉ maslo,spolu ručne vymiesime.Natlačíme do maslom vymastenej formy,pekne až po okraj.Dáme piecť na 160*C cca 15 min.Len tak zľahka do ružova,záleží od vašej rúry,tak radšej sledujte. Dáme vychľadnúť.Plnku si zvoľte,akú máte radi.Ja som použila 200g rigotty a šľahačkovú smotanu + trochu cukru.Kľudne si vymiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou,alebo tvaroh......Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.Potom poukladáme jahody a zalejeme želatinou.Necháme stuhnúť,opatrne vyberieme z formy a potom maškrtíme...

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.7.2013, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu