končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Babkin mrežovníkPOTREBNÉ PRÍSADY * 30 dkg hladkej múky * 15 dkg pr.cukor * 1/2 prášku do pečiva * 1 ČL škorice * 2 ks podrvených klinčekov * 1 vanilka * 2 vajcia * 2 PL mlieka * 13 dkg tuku * slivkový lekvár (je najsamlepší) POSTUP PRÍPRAVY Suché prísady preosejem do misy, aby sa dobre zmiešali. Trošku posolíme. Tuk nastrúhame do múky, pridáme vajcia a mlieko a s spracujeme pekne na cesto. Ak by sa nám zdalo tuhé pridáme ešte mlieko. Necháme trošku oddýchnuť cca 3O min prikryté, aby nevyschlo. 2/3 cesta rozvaľkáme a dáme na plech. Potrieme lekvárom a zo zvyšku cesta ušuľkáme mriežku. Pečieme na 190 C. Vydrží veľmi dlho a je veľmi chutnučký k horúcemu kakau alebo čaju. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2011, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čoko-koláč so sušenými slivkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250g sušených sliviek prerezaných napolovicu a namočené polhodinu v rume 100g 70% čokolády 50g masla 100 horúcej vody 140g+30g kryš.cukru 80g hladkej múky 1 ČL mletej škorice 4 bielka šľahačka alebo pochúťková smotana POSTUP PRÍPRAVY 1. Nad parou rozpustíme maslo, kakao, 140G cukru, čokoládu a vodu. Necháme vychladnúť. 2. Bielka vyšľaháme. Pridáme postupne zvyšok cukru. 3. Múku zmiešame so škoricou a preosejeme na bielka. Jemne premiešame. 4. Nakoniec pridáme čoko-zmes. 5. Prelejeme do vymastenej tortovej formy o priemere 23cm a na vrch poukladáme slivky. Po povrchu popolievame s rumom od sliviek a pečieme na 190 C cca 30 minút. 6. Podávame so šľahačkou ale ja dávam prednosť osladenej pochúťkovej smotane so škoricou. Veľmi čokoládové, nie sladké. A jednoduché.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.9.2010, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Brownies (bleskový a vééééééľmi čokoládový)POTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg horkej čokolády, 10 dkg múky, 10 dkg cukru, 2 dkg nesladeného kvalitného kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 2 čajové lyžičky nescafé, 2 veľké vajcia, 1 dl oleja, 1 hrsť vlašských (alebo iných ) orechov POSTUP PRÍPRAVY Na samom začiatku si zapneme rúru......:).....na 175C. 1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok. 2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť. 3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo. 4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, ale ja som nemala..:)..posypala som mandľovými lupienkami a bolo to božské...:)... 5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!! ...........je to úžasne rýchly koláčik pre čokomaniakov ako sú naše deti. Našťastie sa dá zvládnuť skôr než Vám spília uši ................Ja som to nestihla ani odfotiť po vybratí, zmizol ešte za horúca. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 7.9.2010, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |