končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Kokosové buchtičky s úžasným kokosovým krémom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 400 g polohrubej múky, 50 ml oleja, 200 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 20 g droždia, 2 PL kryšt. cukru, trocha soli, *****Zálievka - 400 ml mlieka, 100 g masla (orientačné množstvo), 6 kopcovitých PL kokosu (aj viac, ktor má rád), *****Posýpka - 80 g práškového cukru, 1 bal.vanil.cukru, *****Kokosový krém - 1 plechovka kokosového mlieka, 80 g práškového cukru, 2 PL kukuričného škrobu, 50 g masla a 50 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY 1) Prísady na cesto spracujeme v DP, kto nemá, tak si pripraví kvások z teplého mlieka, droždia a cukru, vleje ho do preosiatej múky a všetko zamieša. Potom pridá vajco, olej a soľ (asi 1/4 čL) všetko treba dobre vymiesiť a dať vykysnúť na teplé miesto. 2) Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho a vytvarujeme valce. 3) Valčeky pokrájame na kúsky a ukladáme do pekáča alebo formy s PNP a prikryté necháme ešte kysnúť. 4) Kým buchtičky podrastú, čo je asi 30 minút, pripravíme si zálievku - mlieko zohrejeme a pridáme doň maslo a pripravíme si zmes na posypanie buchtičiek - zmiešame cukry a kokos. Taktiež zapneme rúru na 200°C. 5) Na nakysnuté buchtičky nalejeme časť zálievky a počkáme chvíľu, prípadne zatrasieme pekáčom. Mlieka dolejeme toľko, aby buchtičky v ňom plávali, resp. aby boli ponorené asi do 4/5. ( Množstvo mliečnej zálievky je preto len orientačné, závisí od naplnenia pekáča buchtičkami). Takže ak treba, dolejeme zase časť zálievky. Ja som to robila asi na trikrát. 6) Po celom povrchu buchtičky zasypeme cukrovo-kokosovou zmesou. 7) Pekáč dáme do rúry a pečieme na 200°C asi 20 minút, potom teplotu treba znížiť na 180°C a dopiecť, kým sa vsaje všetko mlieko a povrch buchtičiek bude chrumkavý - cca 30 minút. ( Ale pozor! Vieme, že každá rúra je iná, ja som mala buchtičky takmer hotové po tých prvých 20 minútach, potom som ich nechala už len 5 minút pri tej 180tke. Ale celú dobu bežal v rúre ventilátor, takže asi to urýchlil). 8) Kým sa buchtičky pečú, pripravíme krém - v troche studeného mlieka rozmiešame škrob, zvyšné mlieko nalejeme do rajnice, vsypeme doň cukor a keď skoro vrie, vlejeme rozmiešaný škrob. Poriadne miešame, znížime teplotu a povaríme chvíľu, (ja som vliala aj mlieko, ktoré mi ostalo zo zálievky buchtičiek)... pár minútiek. Odstavíme, pridáme maslo a riadne rozmiešame. Nakoniec pridáme aj rum ( pre deti vynecháme ). Krém nemá byť taký hustý ako puding, má byť o dosť tekutejší. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 19.11.2016, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 vajcia, 10 PL mlieka, rovná čL soli, polohrubá múka dľa potreby ( u mňa asi 12 vrchovato naplnených PL ako základ cesta + cca 4 ďalšie PL) + slivky***** na pomastenie: maslo***** na posypanie: mak, práškový cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky v šupe umyjeme a dáme variť. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Dáme na pomúčenú dosku, osolíme, pridáme celé vajcia, premiešame a postupne pridávame mlieko a múku. Cesto je spočiatku lepivé, nepríjemné, ale následným hnetením s múkou sa to zlepšuje. Pracujeme rýchlo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.7.2016, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Ryžový nákyp*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 150 g guľatej ryže, 2 hrnčeky mlieka (400 ml), trocha soli, 3 PL kryštál.cukru, 1 PL hrozienok, 2 vajíčka, 3 PL masla alebo Flory, 2 PL prášk.cukru, trocha citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Ryžu opláchneme na sitku a dáme ju variť s mliekom, umytými hrozienkami, trochou soli a 1 PL cukru. Varíme nie celkom domäkka, len kým sa vsiakne mlieko, potom odstavíme a necháme prikryté. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov, štipky soli a trochy citrónovej šťavy šľaháme sneh, do ktorého zašľaháme zvyšný kryšt.cukor. Žĺtky, cukor a maslo vymiešame spolu a premiešame s uvarenou ryžou. Taktiež pridáme vyšľahaný sneh, premiešame a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej nádoby (ja som to robila v remoske). Dáme zapekať do rozkúrenej rúry asi 12 - 15 minút. Servírujeme vlažné, podlejeme kompótovou šťavou a ovocím. My k tomu máme radi čerešne alebo marhule. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 19.11.2016, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Banánové lievance*♥*POTREBNÉ PRÍSADY AK MÁTE DOMA PREZRETÉ BANÁNY A NEVIETE, ĆO S NIMI, POZRITE SI TENTO RECEPT :-) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 150 g polohrubej múky, 1 čL PDP, 1 dl mlieka, trocha cukru, štipka soli, 2 vajíčka, 4 mäkké zrelé banány POSTUP PRÍPRAVY Banány rozmixujeme s trochou mlieka, pridáme vajíčka, dolejeme zvyšok mlieka a premixujeme. Potom dáme múku premiešanú s PDP a premiešame. Na panvicu dáme trocha oleja a pečieme lievance. Hotové potrieme džemom a na to kôpku osladeného tvarohu. (mňam) alebo posypeme kakom s cukrom, alebo škoricou s cukrom, ako kto má rád. (foto - neskôr) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.7.2009, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Zlaté halušky - delikatesa*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g polohrubej múky, 25 g práškového cukru, 25 g masla, 20 g droždia, soľ, 1 vajco, 130 ml mlieka, postrúhaná kôra z 1 citróna - Vanilkový krém : 750 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtka, 50 g cukru, 40 g hladkej múky, rum, - Na posypanie : 80 g mletých orechov + cca 50 g cukru, rozpustený tuk - Tento vynikajúci recept sem na MMB dala najpr Alexandra B, ale potom ho zmazala. Na šťastie som si ho opísala a dnes som ho vyskúšala. Je to balada. Ja nemám rada sladké jedlá, ale toto bolo vynikoš. Dukátové buchtičky môžu ísť do kelu :-) POSTUP PRÍPRAVY 1) Do vlažného mlieka dáme trocha cukru a rozmrvíme doň droždie, prikryjeme a čakáme, kým vznikne kvások. Vlejeme ho do misy, v ktorej sú už všetky zvyšné ingrediencie na cesto. 2) Cesto vymiesime... aspoň 7 minút 3) Cesto je trochu lepkavé, posypeme ho navrchu múkou a dáme ho kysnúť ( 30 - 35 min) 4) Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou ( môže byť aj plech) 5) Pomelieme orechy a zmiešame ich s cukrom 6) Nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a zvrchu ho pomúčime tiež (je mäkulinké, trocha lepkavé, preto tá múka) 7) Vykrajujeme kolieska, ktoré nemusia byť úplne pravidelné, ani krásne, aby nevznikal zbytočne odpad 8) Vykrojené kúsky namáčame zhora do rozpust. masla Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 3.8.2016, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |