končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
SLADKÉ JEDLÁ |
DOLCE DI MELE ALLA VALDOSTANAPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 veľké kyslejšie jablká, 100g kr.cukru, 1 staršia bageta-veka, 80g masla, 50 g vlašských orechov /použila som viacej/, 2 vajcia, O,5l mlieka, práš.cukor na poprášenie. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je od talianskeho kuchára Emanuela Ridi, zapáčil sa mi a tak som ho hneď urobila. Kryštáľový cukor vo vrstvení základu som dávala mimo písaných 100g a orechov som dala tiež viacej asi 150g. Jablká si očistíme a vyberieme stred. Rozpolíme, alebo rozštvrtíme a nakrájame na plátky. Formu si vymažeme maslom, a ukladáme nakrájanú veku, ktorú sme si potreli maslom. Na ňu navrstvíme plátky jabĺk, pocukrujeme a rozsypeme kúsky orechov. Urobíme ešte jednu vrstvu namaslovanej veky, jabĺk cukru a orechov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.9.2017, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
NAJOBĽÚBENEJŠIE PALACINKYPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 250g hladkej múky, štipka soli, 500-550ml mlieka. džem na naplnenie POSTUP PRÍPRAVY Vajcia dáme do misky a rozšľaháme. Múku premiešame so štipkou soli. Do vajec postupne zapracujeme na striedačku múku a mlieko. Dobre prešľaháme a necháme aspoň pol hodinku odstáť. Ak chceme mať palacinky hrubšie a nadýchané, tak vajcia oddelíme. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý nakoniec zľahka zapracujeme do cesta., Zo oboch strán palacinky opečieme. Nakoniec naplníme a ocukrujeme. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.3.2013, 8:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JABĹČKOVÉ LIEVANCE - FANTASTICKÉ!!!!POTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 100g kr.cukru, 1 škoricový cukor, 0,5litra mlieka, 300g hladkej preosiatej múky, olej na vysmážanie, šťava z jedného citróna, štipka soli, 2 väčšie jablká. Džem a cukor na posyp k podávaniu POSTUP PRÍPRAVY V mise vymiešame žĺtka s cukrom a škoricovýmcukrom, z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Jabĺčka olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame, polejeme citrónovou šťavou. Múku preosejeme a na striedačku s mliekom vmiešame do žĺtkov. Premiešame a pridáme postrúhané jabĺčka. Premiešame a nakoniec zľahka do zmesi vpravíme sneh z bielkov. Na panvici smažíme z oboch strán do zlatohneda, dávame na tanier so servítkou. Podávame s džemom posypané cukrom, alebo s čokoládovou polevou a šľahačkou. Výborné sú preliate citrónovým topingom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 15.7.2013, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
FANTASTICKÉ MUFFIN´SPOTREBNÉ PRÍSADY 250g múky, 1ČL sódy bikarbóny, 1ČL prášku do pečiva, 2ČL mletého zázvoru, 1ČL škorice, 1/2 ČL mletých klinčekov, 50 hnedého cukru muscovado, 50g zlatého cukru muscovado, 1vajce, 150ml plnotučného mlieka, 1/4ČL balsamico, 6PL oleja, 6PL zlatého sirupu, 4PL melasy. POSTUP PRÍPRAVY V jednej miske zmiešame sypké ingrediencie, v druhej tekuté ingrediencie. Potom do tekutých pomaly prisýpame sypké a zľahka premmiešame. Do formy potom poukladáme papierové košíčky, a rozdeléme cesto. Z tejto dávky mi vyšlo 12 kúskov, plus 4 kúsky som dávala do sklenených formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 13.9.2010, 10:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JABLČKÁ A ANANÁS V "ŽUPANE"POTREBNÉ PRÍSADY Ananás-3 krúžky, 2 väčšie jablká, škoricový cukor ,1ČL škorice,citrón. ˇžupan": 225g hladkej múky,1ČL prášku do pečiva, 2 vajíčka, 60g cukru, 400ml mlieka,soľ. POSTUP PRÍPRAVY Spracovávala som dnes veľký ananás, tak som si ukrojila 3 plátky a pridala k jabĺčkam.Bolo to senzačné :-))) Takže: krúžky ananásu s vybratým tvrdým stredom a jabĺčka ošúpané, nakrájané na krúžky s vybratým stredom vložíme do misky. Pridáme šťavu z citróna, premiešame a posypeme škoricovým cukrom a škoricou. Premiešame, aby sa škorica a škoricový cukor dostali na všetky kúsky. Odložíme. Pripravíme si cesto.Múku premiešame s práškom do pečiva. Žĺtka zmiešame s cukrom, dáme štipku soli, pridáme mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom. Z bielkov urobíme sneh a zapracujeme do cesta. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.7.2010, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JABLKOVÝ NÁKYPPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajce, 15Oml mlieka, 18 plátkov sendvičového chleba, maslo a strúhanku na formu, 6Og masla, 2Og mandľových lupienkov. Na náplň: 500g mäkkého tvarohu, 2PL práškového cukru, 2 vanilkový cukor, 3 vajcia. Jablková náplň: 500g jabĺk, 1 vanilkový cukor, 50g mandľových lupienkov, citrón. POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh premiešame s vajíčkami, pr.cukrom a vanilkovým cukrom. Jablká ošúpeme vyberieme stred, a nakrájame na kolieska. V miske premiešame jablká s citrónom, vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami. Mlieko s vajíčkom rozšľaháme. Z chleba odstránime kôrku a zvlhčíme ho mliečnou zmesou. Tortovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Navlhčený chlieb rozložíme na dno formy, navrstvíme tvarohovú zmes, rozložíme jablká. Zase navrstvíme plátky chleba, zmes a jablká. Navrch rozložíme plátky a pokvapkáme roztopeným maslom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JABLKOVÉ PLACKYPOTREBNÉ PRÍSADY Nastrúhané jabĺčka,kryšt.cukor, vanilkový cukor,citrón, 2 vajíčka, polohrubá múka, hladká múka, štipka sódy bikarbóny, mlieko. POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka ošúpeme, nastrúhame. Polejeme šťavou z citróna, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a vanilkový cukor. Premiešame. Žĺtka a trošku cukru vymiešame, pridáme 1PL polohrubej múky zmiešanej so štipkou sódy bikarbóny. Následne pridávame mlieko a hladkú múku a vymiešame cesto ako na lievance. K cestu pridáme jabĺčkovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Hotové cesto by malo mať konzistenciu ako lievancové. Sú chutné aj len tak, bez pocukrovania, či lekváru atď. Všetko ale je na našej momentálnej chuti :-))) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.5.2010, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |