. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 23.4.2024 6:40 DNES
Aktualizácia: 23.4.2024 6:40 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

SLADKÉ JEDLÁ

DOLCE DI MELE ALLA VALDOSTANA



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 4 veľké kyslejšie jablká, 100g kr.cukru, 1 staršia bageta-veka, 80g masla, 50 g vlašských orechov /použila som viacej/, 2 vajcia, O,5l mlieka, práš.cukor na poprášenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je od talianskeho kuchára Emanuela Ridi, zapáčil sa mi a tak som ho hneď urobila.
Kryštáľový cukor vo vrstvení základu som dávala mimo písaných 100g a orechov som dala tiež viacej asi 150g.

Jablká si očistíme a vyberieme stred. Rozpolíme, alebo rozštvrtíme a nakrájame na plátky.
Formu si vymažeme maslom, a ukladáme nakrájanú veku, ktorú sme si potreli maslom.
Na ňu navrstvíme plátky jabĺk, pocukrujeme a rozsypeme kúsky orechov.
Urobíme ešte jednu vrstvu namaslovanej veky, jabĺk cukru a orechov.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.9.2017, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

NAJOBĽÚBENEJŠIE PALACINKY



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 250g hladkej múky, štipka soli, 500-550ml mlieka. džem na naplnenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia dáme do misky a rozšľaháme. Múku premiešame so štipkou soli. Do vajec postupne zapracujeme na striedačku múku a mlieko. Dobre prešľaháme a necháme aspoň pol hodinku odstáť.

Ak chceme mať palacinky hrubšie a nadýchané, tak vajcia oddelíme. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý nakoniec zľahka zapracujeme do cesta.,

Zo oboch strán palacinky opečieme. Nakoniec naplníme a ocukrujeme.

Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.3.2013, 8:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABĹČKOVÉ LIEVANCE - FANTASTICKÉ!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 100g kr.cukru, 1 škoricový cukor, 0,5litra mlieka, 300g hladkej preosiatej múky, olej na vysmážanie, šťava z jedného citróna, štipka soli, 2 väčšie jablká. Džem a cukor na posyp k podávaniu

POSTUP PRÍPRAVY

V mise vymiešame žĺtka s cukrom a škoricovýmcukrom, z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh.
Jabĺčka olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame, polejeme citrónovou šťavou.
Múku preosejeme a na striedačku s mliekom vmiešame do žĺtkov.
Premiešame a pridáme postrúhané jabĺčka. Premiešame a nakoniec zľahka do zmesi vpravíme sneh z bielkov.
Na panvici smažíme z oboch strán do zlatohneda, dávame na tanier so servítkou.

Podávame s džemom posypané cukrom, alebo s čokoládovou polevou a šľahačkou.
Výborné sú preliate citrónovým topingom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 15.7.2013, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

FANTASTICKÉ MUFFIN´S



POTREBNÉ PRÍSADY

250g múky, 1ČL sódy bikarbóny, 1ČL prášku do pečiva, 2ČL mletého zázvoru, 1ČL škorice, 1/2 ČL mletých klinčekov, 50 hnedého cukru muscovado, 50g zlatého cukru muscovado, 1vajce, 150ml plnotučného mlieka, 1/4ČL balsamico, 6PL oleja, 6PL zlatého sirupu, 4PL melasy.

POSTUP PRÍPRAVY

V jednej miske zmiešame sypké ingrediencie, v druhej tekuté ingrediencie.
Potom do tekutých pomaly prisýpame sypké a zľahka premmiešame.

Do formy potom poukladáme papierové košíčky, a rozdeléme cesto.
Z tejto dávky mi vyšlo 12 kúskov, plus 4 kúsky som dávala do sklenených formičiek.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.9.2010, 10:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABLČKÁ A ANANÁS V "ŽUPANE"



POTREBNÉ PRÍSADY

Ananás-3 krúžky, 2 väčšie jablká, škoricový cukor ,1ČL škorice,citrón. ˇžupan": 225g hladkej múky,1ČL prášku do pečiva, 2 vajíčka, 60g cukru, 400ml mlieka,soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Spracovávala som dnes veľký ananás, tak som si ukrojila 3 plátky a pridala k jabĺčkam.Bolo to senzačné :-)))
Takže: krúžky ananásu s vybratým tvrdým stredom a jabĺčka ošúpané, nakrájané na krúžky s vybratým stredom vložíme do misky.
Pridáme šťavu z citróna, premiešame a posypeme škoricovým cukrom a škoricou.
Premiešame, aby sa škorica a škoricový cukor dostali na všetky kúsky.
Odložíme.

Pripravíme si cesto.Múku premiešame s práškom do pečiva. Žĺtka zmiešame s cukrom, dáme štipku soli, pridáme mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom.
Z bielkov urobíme sneh a zapracujeme do cesta.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.7.2010, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABLKOVÝ NÁKYP



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 15Oml mlieka, 18 plátkov sendvičového chleba, maslo a strúhanku na formu, 6Og masla, 2Og mandľových lupienkov. Na náplň: 500g mäkkého tvarohu, 2PL práškového cukru, 2 vanilkový cukor, 3 vajcia. Jablková náplň: 500g jabĺk, 1 vanilkový cukor, 50g mandľových lupienkov, citrón.

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh premiešame s vajíčkami, pr.cukrom a vanilkovým cukrom.
Jablká ošúpeme vyberieme stred, a nakrájame na kolieska. V miske premiešame jablká s citrónom, vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami.
Mlieko s vajíčkom rozšľaháme.
Z chleba odstránime kôrku a zvlhčíme ho mliečnou zmesou.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Navlhčený chlieb rozložíme na dno formy, navrstvíme tvarohovú zmes, rozložíme jablká.
Zase navrstvíme plátky chleba, zmes a jablká.
Navrch rozložíme plátky a pokvapkáme roztopeným maslom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABLKOVÉ PLACKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Nastrúhané jabĺčka,kryšt.cukor, vanilkový cukor,citrón, 2 vajíčka, polohrubá múka, hladká múka, štipka sódy bikarbóny, mlieko.

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčka ošúpeme, nastrúhame. Polejeme šťavou z citróna, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a vanilkový cukor. Premiešame.
Žĺtka a trošku cukru vymiešame, pridáme 1PL polohrubej múky zmiešanej so štipkou sódy bikarbóny.
Následne pridávame mlieko a hladkú múku a vymiešame cesto ako na lievance.
K cestu pridáme jabĺčkovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Hotové cesto by malo mať konzistenciu ako lievancové.

Sú chutné aj len tak, bez pocukrovania, či lekváru atď.
Všetko ale je na našej momentálnej chuti :-)))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.5.2010, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu