. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PIZZA

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

PIZZA

*♥*Calzone - plnená pizza*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 350 g múky (polohr. : hladká = 1:1), 150 ml mlieka, vlažná voda podľa potreby, 4 - 5 PL oleja, 1 čL cukru, 1,5 čL soli, 1/2 kocky droždia***** Plnka - cibuľa, šampiňóny, slanina (oravská, anglická ap.), šunka, podľa chuti aj cesnak, trocha mletej rasce, mčk, soľ, listový špenát, syr (eidam, gouda, mozzarella a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto a dáme ho vykysnúť, na pomúčenej doske ho premiesime a porozdeľujeme ho na približne rovnaké časti. Tieto sformujeme do bochníčkov a necháme na doske ešte trocha podrásť.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Plnky môžu byť rôzne - pokrájaná šunka+ syr + paradajky, nejaká dusená zeleninová zmes pikantne ochutená + syr, mäsovozeleninová zmes - napr.kuracie mäso+cukina+ paprika+cibuľa + syr, ap.... hlaavne aby to bolo dobre ochutené, pikantné .-) ak máte radi.

Ja som robila túto plnku:
Peknú (netučnú) slaninu pokrájame na menšie kúsky a dáme ju opekať do panvice, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a spolu ďalej restujeme. Šampiňóny pokrájame na plátky a pridáme do panvice, troška podlejeme vodou a po osolení a pridaní korenín prikryjeme a chvíľu dusíme (3 min). Po odkrytí pridáme pokrájaný listový špenát (môžeme dať aj rozmrazený, vyžmýkaný) a ešte minútu, dve dusíme spolu. Odstavíme a pridáme roztlačený cesnak, premiešame a necháme vychladnúť. Môžeme primiešať aj pokrájanú šunku, alebo šunku pricapíme až pri plnení ... to už je detail:-)

Bochníčky na doske rozváľkáme a na všetky rovnomerne rozdelíme plnku. Kladieme ju vždy na jednu polovicu kruhu. K plnke pridáme pokráajanú šunku, posypeme strúhaným syrom, ja som pridala ešte zopár pokrájaných olív.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2011, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Pizzovníky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 450 g múky ( 1:1 polohrubá:hladká), 220 - 250 ml mlieka, 1 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 1/2 kocky kvasníc, 60 ml oliv. oleja, 1PL sušeného oregana, ***náplň - 20 dg šunky, 20 dg malokarpatskej salámy, 20 dg postrúhaného syra (eidam), čierne olivy (môžu byť aj zelené, kapary + kapia v oleji), mčk, bazalka, 1 pohár pikantu (ja mám doma vyrobený podľa mata406 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17168&user=48300) ale dá sa použiť aj kupovaný, zmiešajte s parad. pretlakom a dochutiť ***na potretie 1 rozšľahané vajco + 1 PL mlieka+ trpcja soli, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Z ingrediencií vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do obdĺžnikov. Cesto potrieme pikantom, posypeme postrúhaným syrom, bazalkou, zmesou pomletej šunky a malokarpatskej salámy a pridáme nejaké olivy (ja som teraz dala čierne). Celú plnku ešte trocha pokoreníme mčk (môžete aj pizza korením) a celé zrolujeme ako závin. Pekne ho utľapkáme, bolo by dobre dať najprv stuhnúť aspoň na 1/2 hod. do chladničky (potom sa lepšie krája). Závin pokrájame na lichobežníky (štýlom / \ / \ / \ / \ ) Kladieme na plech s PNP, potrieme zmesou rozšľahaného vajca, mlieka a soli a posypeme semienkami (rasca, sezam, ľan atď)
Pečieme cca 20 min na 200 °C.

Chutia ako pizza, ale majú tú výhodu, že ich môžete ľahko zobrať na piknik, k vode, do školy deťom a nedobabrú sa tak :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Šunkové kvety*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 400 g polohrubej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 1 vajíčko, 100 ml oleja, 1,5 - 2 čL soli, 2 PL zemiakového prášku ( zemiaková kaša v prášku ), 1 celaskon, 3 čL jogurtu (kopcovito) a na kvások :20 g čerstvých kvasníc, 1/2 čL kryšt. cukru, 250 ml mlieka, ***** plnka - 300 - 400 g šunky alebo šunkovej salámy, 300 g syra (eidam a pod.), 50 - 60 g nivy (ja som dávala fettu), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, kúsok brokolice, kečup, zopár lístkov bazalky, jarná cibuľka s vňaťou, sušené paradajky v oleji (nemusí byť, ale pasuje to do toho)***** na potretie 1 vajíčko, 2 PL mlieka, okrem toho - ľanové al. sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Klasicky vypracujeme kysnuté cesto, to zn., pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a kvasníc - po 10 min ho vlejeme k obidvom preosiatym múkam, pridáme jogurt, vajíčko, zemiakový prášok, jogurt, rozdrvený celaskon a soľ. Začneme miesiť a po chvíli pridáme olej. (Ak cesto robíme v DP, postupujeme podľa konkrétnej pekárne - ja napred dávam všetky tekutiny, potom sypké, do stredu kvasnice s cukrom a do rohu soľ). Cesto necháme poriadne vykysnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (21) posledné: 7.6.2011, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Pizza rožky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1/2 kg hladkej múky, 3 dl mlieka, 1 dl oleja, 3 čL práškového cukru, 1a1/2 čL soli, 30 g droždia plnka: kečup, bambino (alebo iný syr v črievku), cibuľa, cesnak, šunková saláma alebo šunka, eidam, olivy, vegeta, oregano. Na potretie vajco a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je vynikajúce, robila som ho v domácej pekárni a nádherne nabehlo. Po rozdelení na bochníky som ich nechala ešte chvíľku postáť a ešte nabehli. Týmto ďakujem Mirke s nickom myrca a ID 22115 , za recept na toto cestíčko (len som dala menej cukru, lebo som robila slané plnky)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 31.8.2018, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) -

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (337) posledné: 2.11.2022, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Slané osie hniezda*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 600 g polohrubej múky, 450 ml mlieka, 3 PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, kvasnice-kocka, 100 ml oleja Plnka - 1 Hera, 2 žĺtka, 2 čL soli, vegeta, prelisovaný cesnak (nemusí byť, ale ja som dala celú hlavičku) , iná plnka - Hera, žĺtka, postrúhaný syr Niva alebo údený syr, alebo bryndza, trocha korenia, (alebo paprika) cesnak Na posypanie - rasca, sezam, slnečnica, mak, strúhaný syr alebo iné

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme do misy, mlieko trocha prihrejeme v mikrovlnke a pripravíme kvások, čiže do mlieka vložíme cukor, pridáme rozdrobené kvasnice a pridáme trolinku múky. Keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme kvások do múky, pridáme soľ a olej a cesto poriadne vyhnetieme. Potom ho na povrchu trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Obvykle tak 30-40 min.
Medzitým si pripravíme plnku. Jednoducho zmixujeme heru, soľ, žĺtka, vegetu a cesnak (ja som naposledy pridala aj kocku bryndze, ale veľmi to nebolo cítiť, asi to bolo málo. treba dať viac).
Cesto vyložíme na dosku posypanú múkou, sformujeme ho a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme plnkou.
Zrolujeme ho do pekného šulca a môžeme dať schladiť do chladničky, v zime na balkón (30 min) aby sa lepšie krájalo. Ale nie je to nutné.
Obidva šulce potom krájame ostrým nožom na hrúbku asi tak 1,5 cm a vzniknuté špirály kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich posypať rascou, alebo syrom, al. sezamom atď. Ale taktiež nemusíme.
Dáme do rúry na 170°C cca 15 min .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 10.5.2009, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu