končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
RYŽA A CESTOVINY |
Závitky s tuniakomPOTREBNÉ PRÍSADY 8 zelených plátkov lazaní soľ 150 g tuniaka (z konzervy) 1 zväzok jarnej cibuľky 2 strúčiky cesnaku 1 zväzok trebuľky 400 g smotanového tvarohu 2 vajcia 150 g čerstvo nastrúhaného parmezánu čierne korenie maslo na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY 1. Plátky lazaní uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odkvapkať a odložíme nabok. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. 2. Tuniaka necháme odkvapkať a vidličkou ho roztlačíme. Jarnú cibuĺku očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. trebuľku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. 3. Tvaroh, vajcia a 100 g parmezánu rozmiešame, pridáme jarnú cibuľku, cesnak a trebuľku, premiešame, dochutíme čiernym korením a osolíme. 4. Rúru predhrejeme na 180 C. Každý plátok potrieme náplňou a stočíme. Závitky pokrájame na širšie kúsky a vložíme do vymastenej formy na nákypy. Posypeme zvyškom parmezánu a dáme zapiecť zhruba na 15 minút do strednej časti rúry. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2009, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tortellini v smotanovej omáčke so žampiónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestovín tortellini 185 g mladých žampiónov 1 malý citrón 60 g masla najlepšie Rajo 1 prelisovaný strúčik cesnaku 315 ml (1 1/4 hrnčeka) smotany na šlahanie štipka nastrúhaného muškátového oriešku 3 lyžice nastrúhaného parmezánu kúsky byliniek na ozdobenie sol a mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortellini uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme ich, vrátime ich do hrnca a udržujeme teplé. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Žampióny nakrájame na tenké plátky, citrón dôkladne umyjeme a ostrúhame z neho kôru. 2. Žampióny krátko opečieme na masle pri strednej teplote, vmiešame do nich cesnak, smotanu, citrónovú kôru a muškátový oriešok a podľa chuti osolíme a okoreníme. Povaríme 1-2 minúty, za stáleho miešania pridáme parmezán a omáčku ešte asi 3 minúty zahrievame pri miernej teplote. 3. Omáčku nalejeme na tortellini a opatrne premiešame. Jednotlivé porcie môžeme ozdobiť hrubo mletým korením a kúskami byliniek. P.S. Miesto žampiónov môžeme použiť čerstvé alebo sušené biele hríbovité huby. Sušené huby však musíme predom na chvílu namočiť do studenej vody. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.9.2009, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety con PestoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 PL píniových jadier 1 1/2 zväzku bazalky 1 strúčik cesnaku soľ 3 PL parmezánu 60 ml olivového oleja čierne korenie 500 g špagiet POSTUP PRÍPRAVY 1. Píniové jadrá opražíme na panvici bez tuku. Otrháme lístky bazalky, opláchneme ich a osušíme. Cesnak ošúpeme a všetko nasekáme nahrubo. 2. Z bazalky, cesnaku, soli a píniových jadier v mixéri vymiešame vláčnu hmotu. Ak nemáte mixér, pomaly rozdrvte prísady v mažiari. Primiešame parmezán a olivový olej a okoreníme. 3. Špagety uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale. Scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Viac informácií v popise. Zmiešame ich s pestom a podávame. príprava: 30 minút Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryžové placičky so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 60 ml oleja (1/4 šálky) 1 cibuľa jemne nakrájaná 500 ml krátkozrnnej ryže, uvarenej (2 šálky) 2 vajcia, vyšľahané 160 ml Gruyere syra, postrúhaného alebo iný tvrdý syr napr. eidam, ementál a pod. (2/3 šálky) 30 ml múky akéhokoľvek druhu (2 lyžice) 5 ml karí (1 lyžička) soľ a čierne korenie 45 ml strúhanky (3 lyžice) POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. V panvici na vyprážanie zohrejte 1 lyžicu (15 ml) oleja. Pražte cibuľu. V mise zmiešajte cibuľu s ryžou, vajcami, syrom, múkou, soľou a korením. Navlhčenými rukami tvarujte 8 pevne stlačených placiek. Obaľujte v strúhanke. 2. Nad miernym plameňom v tej istej panvici na vyprážanie zohrejte zvyšný olej. Placky pešte 10 minút na oboch stranách. Podávajte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |