. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

RYŽA A CESTOVINY

Závitky s tuniakom



POTREBNÉ PRÍSADY

8 zelených plátkov lazaní soľ 150 g tuniaka (z konzervy) 1 zväzok jarnej cibuľky 2 strúčiky cesnaku 1 zväzok trebuľky 400 g smotanového tvarohu 2 vajcia 150 g čerstvo nastrúhaného parmezánu čierne korenie maslo na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

1. Plátky lazaní uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odkvapkať a odložíme nabok. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole.

2. Tuniaka necháme odkvapkať a vidličkou ho roztlačíme. Jarnú cibuĺku očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. trebuľku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.

3. Tvaroh, vajcia a 100 g parmezánu rozmiešame, pridáme jarnú cibuľku, cesnak a trebuľku, premiešame, dochutíme čiernym korením a osolíme.

4. Rúru predhrejeme na 180 C. Každý plátok potrieme náplňou a stočíme. Závitky pokrájame na širšie kúsky a vložíme do vymastenej formy na nákypy. Posypeme zvyškom parmezánu a dáme zapiecť zhruba na 15 minút do strednej časti rúry.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2009, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tortellini v smotanovej omáčke so žampiónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cestovín tortellini 185 g mladých žampiónov 1 malý citrón 60 g masla najlepšie Rajo 1 prelisovaný strúčik cesnaku 315 ml (1 1/4 hrnčeka) smotany na šlahanie štipka nastrúhaného muškátového oriešku 3 lyžice nastrúhaného parmezánu kúsky byliniek na ozdobenie sol a mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tortellini uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme ich, vrátime ich do hrnca a udržujeme teplé. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Žampióny nakrájame na tenké plátky, citrón dôkladne umyjeme a ostrúhame z neho kôru.

2. Žampióny krátko opečieme na masle pri strednej teplote, vmiešame do nich cesnak, smotanu, citrónovú kôru a muškátový oriešok a podľa chuti osolíme a okoreníme. Povaríme 1-2 minúty, za stáleho miešania pridáme parmezán a omáčku ešte asi 3 minúty zahrievame pri miernej teplote.

3. Omáčku nalejeme na tortellini a opatrne premiešame. Jednotlivé porcie môžeme ozdobiť hrubo mletým korením a kúskami byliniek.

P.S. Miesto žampiónov môžeme použiť čerstvé alebo sušené biele hríbovité huby. Sušené huby však musíme predom na chvílu namočiť do studenej vody.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.9.2009, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety con Pesto



POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL píniových jadier 1 1/2 zväzku bazalky 1 strúčik cesnaku soľ 3 PL parmezánu 60 ml olivového oleja čierne korenie 500 g špagiet

POSTUP PRÍPRAVY

1. Píniové jadrá opražíme na panvici bez tuku. Otrháme lístky bazalky, opláchneme ich a osušíme. Cesnak ošúpeme a všetko nasekáme nahrubo.

2. Z bazalky, cesnaku, soli a píniových jadier v mixéri vymiešame vláčnu hmotu. Ak nemáte mixér, pomaly rozdrvte prísady v mažiari. Primiešame parmezán a olivový olej a okoreníme.

3. Špagety uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale. Scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Viac informácií v popise. Zmiešame ich s pestom a podávame.

príprava: 30 minút

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ryžové placičky so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

60 ml oleja (1/4 šálky) 1 cibuľa jemne nakrájaná 500 ml krátkozrnnej ryže, uvarenej (2 šálky) 2 vajcia, vyšľahané 160 ml Gruyere syra, postrúhaného alebo iný tvrdý syr napr. eidam, ementál a pod. (2/3 šálky) 30 ml múky akéhokoľvek druhu (2 lyžice) 5 ml karí (1 lyžička) soľ a čierne korenie 45 ml strúhanky (3 lyžice)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. V panvici na vyprážanie zohrejte 1 lyžicu (15 ml) oleja. Pražte cibuľu. V mise zmiešajte cibuľu s ryžou, vajcami, syrom, múkou, soľou a korením. Navlhčenými rukami tvarujte 8 pevne stlačených placiek. Obaľujte v strúhanke.

2. Nad miernym plameňom v tej istej panvici na vyprážanie zohrejte zvyšný olej. Placky pešte 10 minút na oboch stranách. Podávajte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu