. .. .. .. .. .. .
. .

Írsky Shepard's Pie - RECEPT 8722

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 63606 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Írsky Shepard's Pie


[ recept č. 8722 zo dňa  ]


Írsky Shepard's Pie


POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok.

POSTUP PRÍPRAVY

Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala

Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu.
Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka.
Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok.
Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra.
Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený.
Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam.
Kedže žijem v Severnom Írsku, som dosť zhrozená z ich stravovacej kultúry, ale toto je receptík ktorý je naozaj úžastný.
Dobrú chuť!
<< Pirátska loď s pirátom a morskou pannou | Írsky Shepard's Pie | oblíž prst >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Nada M. (nadi :)) ID 52617 (21.6.2012, 14:14)
musim vyskusat.. minule som uz nevedela co s mletym masom, tak som si trufla na lasagne :-$ :-$ ,-) ,-) ale toto vyzera byt omnoho lepsie a hlavne rychlejsie (Y) (Y) (Y) mnaaam, uz sa nato tesiim ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (12.3.2009, 12:08)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) perfektné papanie. Ďakujem moc za super (pl).Do zemiačkov som dala smotanu a nemá to chybu. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (19.5.2009, 11:20)
Renatka som velmi rada ze chutilo.Je to ine ako tie nase jedla ale je to pochutka aj pastva pre oci.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.11.2008, 17:48)
uz som ho davno nejedla, urcite nam ho coskoro opat pripravim, mnam, vdaka za pripomenutie super chutneho papanicka...tiez jeden z mala receptov co som si v uk oblubila :^) :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.11.2008, 17:44)
uz som ho davno nejedla, urcite nam ho coskoro opat pripravim, mnam, vdaka za pripomenutie super chutneho papanicka...tiez jeden z mala receptov co som si v uk oblubila :^) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (16.11.2008, 17:38)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2818&user=19672 :-) Aj my ho robíme mňam mňam
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu