končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
BRAVČOVÉ MÄSO |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)PLNENÉ ZEMIAKY MASOM[ recept č. 7846 zo dňa 11.10.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY bravč.pliecko alebo stehno-cca 600g,šampiony/čerstvé alebo konzervované/,stredne veľké zemiaky- počet kusov podľa potreby,slanina,cibuľa,šľahačková smotana,soľ. POSTUP PRÍPRAVY Milé dámy, ponúkam vám strašne dobrý recept,myslím,že ani nie náročný na prípravu,len potrebujete k tomu jednu vecičku,bez ktorej nemôžete začať:-)Je to kovová tyčka so špirálkou na dlabanie zemiačikov,pozrite foto v obrázkovom postupe:-)))Myslím,že zoženiete v domácich potrebách...ale treba asi hľadať.... Postup prípravy nech sa páči v obrázkovom postupe:o) Tak poďme na to:-))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1.Veľmi dôležitá vecička,bez ktorej nemôžete začať:-))))Kovová tyčka na vydlabanie zemiačikov...Dostať kúpiť len vo vychytených domácich potrebách:o)))) Keď máte toto čudo,môžte hravo začať!!!! 2.Ošúpeme a umyjeme zemiačiky,počet kusov závisí od vás-podľa potreby a apetítu vašej rodiny:-))Doporučujem stredne veľké zemiaky,tie sa najlepšie dlabú.... 3. Pomelieme mäsko/originál by malo byť pomleté/,ja režem na malé kúsky....a posolíme.... 4. Pripravíme si všetky ingrediencie: cibuľu,šampiony/ja používam čerstvé,ale môžu byť aj v konzerve/, kúsok slaninky....Všetko nakrájame na malé kúsky..... 5. ....a dáme na trocha oleja všetko pražiť na panvicu....smažíme asi 10 minút..... 6. Po upražení,vystelieme týmto pekáč....na ktorý pôjdu neskôr poukladať plnené zemiaky.... 7. No a teraz príde na rad dlabanie zemiačikov s kovovou tyčkou...je to veľmi jednoduché...zo zemiakov vypadávajú špirálky,ktoré budeme tiež zapekať.... 8. Takto vyzerajú zemiaky po vydlabaní....začneme posolené mäsko do nich vtláčať.. 9. Naplnené zemiaky aj so špirálkami poukladáme do pekáča na vysmaženú zmes....mne ostalo mäso,tak som ho naukladala navrch.... 10. Nalejeme na to asi deci vody,zakryjeme alobalom..... 11....a dáme piecť vo vyhriatej rúry....ja pečiem na najvyššej teplote....cca 30-40 minút.... 12. NAJDOLEŽITEJŠÍ BOD!!!! Vypiť si studenú kávu:-)))))) 13. Po zhruba 30-40 minútach,pekáč vyberieme a dolejeme šľahačkovú smotanu....ja vylievam trocha šťavy,ktorá je v pekáči a potom nalejem šľahačkovú smotanu....dopekáme asi 30 minút pod alobalom a potom ho odkryjeme a necháme piecť asi 10 minút,aby sa zvrchu zemiačiky upiekli do zlatista:-))) Mne vždy vybublá smotana do rúry,takže dymu na celé mesto,takže BACHA na to:-))))Odporúčam na menšej teplote!!! 14. A HOTOVO!!!! My papáme s tatarskou omäčkou a moje baby s kečupom/bez kečupu ani na krok!!!/:-))) DOBRÚ CHUŤ DIEVČATÁ!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva B. (evikuk) ID 136451 (25.3.2011, 11:09) | |
Výborný recept, chutí celej rodine. Tú vecičku na zemiaky mi daroval kolega a tiež ju kúpil na trhu, ale už veľmi dávno. Dík za recept!!!!!!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (6.2.2010, 9:28) | |
drahe zienky,ja som tu vecicku na bandurky kupila na trhu ked este chodili rusi a uktajinci,ked pamatate,mali na svojich autach ladach deky a rozne cacky. Vtedy som to kupila,este som chodila do ZS. No kupila som to mame na MDZ a aj koli tomu,aby nam to vydlabavala a piekla ako hranolky bolo to takepekneeeeeeeeeeeee. A plnene zemiaky vydlabam malym nozom. Vznikne mi vanicka-lodicka ako ked vytisnete pomaranc. Drzim prstiky vsetkym,ktore ju zhanaju | |
ODPOVEDAŤ |
Kristína K. (kalakajka) ID 15461 (4.3.2009, 11:31) |
Naozaj skvelý recept .Ja tu vecičku nemám ,(ale zoženiem),tak som to dlabala škrabkou na zeleninu.Vyšli také valčeky.Nevyzeralo to tak super,ale chutilo skveleeeeeeee... |
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (8.2.2009, 10:48) |
Robila som, len potvrdím, že je to fantasticé, veľmi dobré. Tu vecičku na zemiaky mám už dávno a aj som na to pozabudla. Dakujem za receptík. veľmi chutilo. |
ODPOVEDAŤ |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (16.11.2008, 13:19) |
tak tento recept nma chybu, bol fantasticky v sobotu som si kupila tu vecicku na zemiaky a dnes som ju varila. Ja som sice masko urobila ako klobaskove ale bolo to suprove. |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (10.1.2009, 16:40) | ||
Katka, prosím ťa kde si zohnala tú vecičku na zemiaky neviem to zohnať a všade na mňa pozerajú, že čo od nich chcem Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (8.2.2009, 10:52) | ||
Ivetka, predáva sa to aj v obchodíkoch s kuchynskými potrebami, nemal by to byť problém, lebo je to myslím SK výrobca. | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (8.2.2009, 12:32) | ||||
Ľubka, práveže v obchodoch to nikde nie je a ešte na mňa predavačky pozerali že čo to vlastne od nich chcem o takom že ešte nikdy nepočuli ale budem hľahať dalej | ||||
ODPOVEDAŤ |
Katarína P. (Catrina) ID 9486, mimibazar.sk/catrina (23.1.2009, 17:01) | |||
Ivetka,aj ja som to kúpila na jarmoku | |||
ODPOVEDAŤ |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (10.1.2009, 17:43) | ||
Ivetka kupila som to na jarmoku, aj ja som to všelikade zhanala, ale bola som si ista ze na jarmoku to urcite u remeselmikov kupim. | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (10.1.2009, 19:46) | ||||
Ďakujem | ||||
ODPOVEDAŤ |
Katarína P. (Catrina) ID 9486, mimibazar.sk/catrina (3.12.2008, 21:40) | ||
Kati,tak som rada že chutilo a mäsko mohlobyť super aj klobáskové | ||
ODPOVEDAŤ |