Mária K. (Kukučka) ID 6204 |
|
mimibazar.sk/kukucka |
Oblasť: Galanta |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.9.2006 |
Naposledy: 23.12.2020 14:44 |
Aktualizácia: 30.5.2017 22:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Tvarohová žemľovka.
[ recept č. 7066 zo dňa 30.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
6 žemlí(rohlíkov), 6 dl. mliečka, 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. práškového cukru, 2 bielky, 350 g. tvarohu, 50 g. hrozienok, 80 g. práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, citrónová kôra, 30g. roztopeného masla na poliatie, lekvár.
Bielkový sneh: 3 bielky, 100 g. práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Pokrájané žemle zalejeme vlažným mliekom, vytlačíme, pridáme 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. prášk. cukru, všetko spolu premiešame. Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žemliam. Pretlačený tvaroh rozmiešame s hrozienkami, vanilínovým cukrom, práškovým cukrom(80 g.), vajcom, a postrúhanou citrónovou kôrou. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu žemľovej masy, potrieme ju pripraveným tvarohom, prikryjeme zvyšnou žemľovou masou, polejeme maslom(30 g.) a vložíme do vyhriatej rúry.Zapečenú žemľovku vyberieme z rúry, natrieme marhuľovým lekvárom a bielkovým snehom, vložíme späť do rúry, zmiernime teplotu a dopečieme. Bielkový sneh: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame doň cukor a znova vyšľaháme dotuha.
Túto žemľovku robím často, je chutná a šťavnatá a je toho celkom veľa, aj keď sa to nezdá. Dobrú chuť!!!! |
lucia s. (pandora) ID 4388, mimibazar.sk/pandora (5.5.2011, 13:20) |
Už ju robim 2x a neviem sa jej dojest, tato zemlovka je super mnamka |
ODPOVEDAŤ |
Marianna J. (Maja2810) ID 40857, mimibazar.sk/maja2810 (6.10.2008, 20:30) |
Tato zemlovka je moc dobra. . Majte sa pekne. |
ODPOVEDAŤ |