. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce rožky... - RECEPT 60256

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Domáce rožky...


[ recept č. 60256 zo dňa  ]


Domáce rožky...


POTREBNÉ PRÍSADY

a žemle :-) 1000 g hladkej múky, 300ml vlažného mlieka, 300ml teplej vody, 1 kocka droždia, 1PL soli, 1 KL kryštálového cukru... Na potretie: 1 vajíčko.... Na posypanie: sezam rasca, mak, hrubozrnná soľ...

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z internetu a je skvelý, len pár postrehov k nemu pridám. / https://bonvivani.sk/recepty/rozky-a-zemle /. Najprv si pripravíme kvások. Vymiešame droždie s cukrom a 2 PL z odmeraného množstva vody a rozmiešame na kašičku a necháme na teplom mieste asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame múku so soľou, do ktorej pridáme kvások, olej a vlažné mlieko s vodou. Vypracujeme cesto najlepšie mixérom s hákmi a potom dopracujeme rukou, ktoré necháme zakryté asi hodinu kysnúť. Cesto by sme mali potom rozdeliť až na 32 kúskov, ale mne z toho po prvý krát vyšli moc maličké rožky aj žemle, tak potom som rozdelila na 24 častí. Bolo menej žemlí, ale nevadilo... Časť guliek necháme ďalej kysnúť, to budú žemle. Druhú časť spracujeme na rožky. Vyvaľkáme guľku a zvinieme rožok /žiadne experimenty som nerobila, rovnomerne som rozvaľkala a zvinula :-)/. Rožky aj žemle poukladáme na plech / ja som poukladala na papier na pečenie a odpadlo umývanie plechu/ a necháme ešte 15 až 30 minút kysnúť. Zatiaľ si rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Pred vložením do rúry potrieme každý kúsok rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať semienkami, alebo rascou. Žemle som dala piecť skôr, keďže dlhšie kysli, tak im stačilo oddychovať 15 minút. Pečiem na 220 stupňov asi 15 minút.
<< So snehovými pusinkami... | Domáce rožky... | Svadobná perleťová... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu