. .. .. .. .. .. .
. .

Parmský zapekaný baklažán - RECEPT 56719

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Parmský zapekaný baklažán


[ recept č. 56719 zo dňa  ]


Parmský zapekaný baklažán


POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin olej arašidový na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

Podrobný recept na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/parmsky-zapekany-baklazan-melanzane.html

Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka.

Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať.

Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly , alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom.
Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom.
Dáme zapekať na 180°C / 20 min.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

omáčka
zapečené


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Biele bagety | Parmský zapekaný baklažán | Chlieb s kváskom z ošatky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.12.2014, 21:44)
Dělala jsem a moc moc chutnalo (jidlo) Tedy použila jsem jenom lilky, ale někdy zkusím třeba i tu cuketu. Moc děkujeme za recept :-) Jdu ještě prošmejdit vaše další recepty :-) zatím přeji krásné (banky) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (6.5.2014, 22:58)
... vyzerá to byť prudko jedlé ... vyskúšam |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2014, 20:37)
Budem sa tešiť :-) a ak máte radi baklažány, tak si pošmáknete (Y) naisto (hello)
ODPOVEDAŤ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.5.2014, 11:36)
pomýlila som sa. pardoooon :-(
ODPOVEDAŤ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (6.5.2014, 17:54)
dala som si do oblubenych, vyzera dobre. skusim to urobit ked kupim baklazan (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.5.2014, 11:40)
ešte by som chcela vedieť, že čím môžem nahradiť arašídový olej. ja taký nemám a ani som nikde taký nevidela. *-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2014, 20:38)
ani ja nemám arašídový, použila som olivový... ak budete robiť, dajte mi potom vedieť (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu