Jana B. (LauraJana) ID 7780 |
|
mimibazar.sk/laurajana |
Oblasť: Krupina |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 30.10.2006 |
Naposledy: 14.3.2023 8:15 |
Aktualizácia: 14.3.2023 8:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Karfiolové striešky pečené v rúre s horehronskými zemiakmi, keď sa Vám nechce vyprážať karfiol
[ recept č. 56372 zo dňa 5.3.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
suroviny: uvarený karfiol 3 vajcia 3-4 PL polohrubá múka vegeta, soľ, čerstvá petržlen.vňať, podľa potreby strúhanka postup: - uvarený karfiol popučíme alebo nadrobno nasekáme, pridáme 3 žĺtka, ochutíme 1 lyžičkou vegety a soli, pridáme posekanú pertžlen.vňať, 3-4 lyžice polohrubej múky, vyšľahaný sneh z 3 bielkov a vmiešame do karfiolu. Podľa potreby zahustíme stúhankou. Ja som si "porcovačkou" na ryžu naberala kôpky, dala na plech vystlaný papierom na pečenie a do zapiekla v rúre. K tomu som podávala tieto zemiačky: 8 väčších zemiakov 200g tvrdého syra 8 PL šľahačkovej smotany celá rasca, mleté korenie, soľ, olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Postup: Zemiaky očistíme a rozkrájame na hrubšie kolieska. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút. Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmes nalejeme rovnomerne na opečené zemiaky, vrch posypeme rascou a pečieme ešte 10 minút do zlata. |