. .. .. .. .. .. .
. .

Biela čokoládová torta - RECEPT 55160

Martina P. (rikinka) ID 16490
.
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2007
Naposledy: 28.5.2021 20:29
Aktualizácia: 23.10.2012 12:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 155
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 19
RECEPTY 141
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Biela čokoládová torta


[ recept č. 55160 zo dňa  ]


Biela čokoládová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2 vajcia°°°4 PL práškového cukru°°°55g polohrubej múky°°°50g roztopenej bielej čokolády PLNKA: 300ml smotany na šľahanie°°°350g bielej čokolády°°°250g syra mascarpone

POSTUP PRÍPRAVY

Milujete čokoládu a zvlášť bielu? Ako ja? Tak odporúčav Vám vyskúšať túto fantastickú dobrotku. Jej chuť je neopísateľná. Ako som písala na mojom blogu, túto tortičku by som jedla a aj pripravovala snáď každý deň, kým by sa mi nezunovala a nemala by som chuť na niečo slané - napríklad :-D. Je časovo nenáročná a a a ... skúste ju !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


V mise vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom dopenista dopenista :-). Preosiatu múku vmiešame do tejto žltkovej hmoty...


... a lyžicou vmiešame aj roztopenú bielu čokoládu.


Zmes dáme do vymastenej otváracej tortovej formy s priemerom cca 20 cm. Ja mám o niečo väčšiu.


V predhriatej rúre pečieme cca 16-17 minút na 180°C. Po upečení chvíľu korpus necháme chladnúť vo forme, potom tortu vyklopíme na mriežku, kde ho necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý vrátime späť do formy.


čokoládu si rozlámeme na drobné kúsky ...


Pripravíme si plnku - zmes na povrch. Smotanu nalejeme do hrnca, necháme zovrieť, stále miešame. Necháme trošku bokom vychladnúť, vložíme na kúsky rozlámanú bielu čokoládu a znova na ohni miešame, kým sa neroztopí a nespojí so smotanou.


také čudo nám vznikne ...odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.


... pridáme mascarpone a premiešame - mixérom.


Hotovú zmes vylejeme na vychladnutý korpus ...


.... a chladíme cca 2 hodky. Krásne stuhla.


Ozdobíme podľa ľubovôle :-)


Poviete si ...obyčajná biela čokoláda... no to nie, v spojitosti so smotanou a syrom mascarpone je to už niečo iné, lepšie :-)


Hriech by bol neochutnať ju :-)


Originál



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Banánová mlsnotka | Biela čokoládová torta | Žemľovka s karamelizovanými jabĺkami >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (19.10.2015, 8:57)
chcela som ju upiecť, no ten korpus sa mi vôbec nepáčil, lepšie bolo asi spraviť klasickú piškótu, podľa mňa škoda roboty s cestom :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (20.10.2015, 22:19)
Nevidím žiaden problém s korpusom. Pre mna nič zložité a tá biela čokoláda sa mi tam páči. Ale vec názoru :-$. Kludne môžeš dať klasickú piškotu (L).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (suzana28) ID 53024, mimibazar.sk/suzana28 (24.11.2013, 1:07)
(flower) torticku som robila dnes. Vysla super. Krem stuhol bez problemov. Dakujem za recept. (L) Este mi napadlo pre tie, ktorym krem nezhustol...cokoladu som dala orion bielu, slahacku 33% a pre istotu som do toho supla aj jeden stuzovac slahacky.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.11.2013, 21:18)
Zuzka ahoj. Som rada, že sa Ti vydarila a hlavne, že krém stuhol. Ja som ju robila tiež na prvý krát, než som ju sem dala a taktiež bez problémov. Čoko som ja dala obyčajnú tescovú a sľahačku tu u nás v Škotsku majú takú, že žiadne stužovače netreba. Inak by som tiež pridala, ak by bola šľahačka slovenská.

(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva H. (efeosa1990) ID 283620 (2.11.2013, 8:45)
(Y) (^) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (31.10.2013, 20:51)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana h. (hankazk) ID 90615 (27.10.2013, 22:05)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka P. (lenusik2201) ID 83983 (27.10.2013, 13:03)
Včera som robila, ale ani mne krém nestuhol a to som robila presne podľa receptu. Je celkom chutná, aj keď veeeľmi sladká.....Akú čokoládu ste dávali vy? Ja som dala Milku.... Pravdupovediac, ak by mi nebolo ľúto tých surovín, čo som tam dala, už dávno je v koši :-S :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka D. (fabianka) ID 53068 (11.11.2013, 10:08)
ja som ju robila v sobotu, prevarenú šľahačku s roztopenou čokoládou som dala tuším na také 3hodiny do chladničky, vybrala som to a šupla som do toho mascarpone a asi tak dve polievkové lyžice želatinový stužovač za studena a potom som to vyšľahala mixérom a úplne v pohode, chuťovo výborne, akurát som ešte korpus troška poliala šťavou z mandarínkového kompótu, poukladala mandarinky a potom som dala na to krém, bola vynikajúca a čokoládu som kupovala bielu v Lidli
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.10.2013, 19:24)
Lenka ahoj. Nerozumiem...ja som túto tortu tiež robila 1x a vyšla super, plnka stuhla ešte skôr ako je písané v knihe, veď to vidieť aj na fotke. Všetko som robila presne tak, ako som napísala. A keby mi niečo nevyšlo, tak ju sem určite nedám, toto zase nerobím. Čoko som použila obyčajnú tescovu. Je mi to tiež ľúto, veľmi :-(.
Rozmýšľam ešte...keď si pridala mascarpone, miešala si ručne alebo mixerom...či to nebolo zle rozmiešané. Ja som použila mixér.
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina k. (oloverko5) ID 193306 (18.10.2013, 15:52)
ahoj robila som dnes torticku ale ten krem mi nejako nestuhol ako na obrazku :´(ako je to mozne?vsetko som robila podla postupu...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia A. (luciaanna) ID 169430 (22.10.2013, 14:13)
Ahojte. Aj ja som tú tortu robila, presne dľa postupu a krém mi nestuhol ani za 24 hodín :-S, neviem, v čom by mohol byť problém...,škoda, ale chuťovo bola dobrá, aj keď riadne sladká...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (21.10.2013, 15:40)
jaaaaj Maťka, tak to mi je veľmi lúto...ja som ho mala za hodku v chladničke ako kameň /obrazne povedané/ . A bol veľmi riedky?
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina k. (oloverko5) ID 193306 (25.10.2013, 10:20)
no bol uplne riedky uz ked som ho davala na ten korpus sa mi to nezdalo hned ale dufala som ze stuhne no co uz :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.10.2013, 19:33)
Maťka, ja viem, že teraz je to už jedno..teraz som odpisovala na jeden odkaz na túto tortu, kde tiež nevyšla. Ak si pridala mascarpone, rozmiešala si to ručne alebo mixérom? Lebo ja som to aj ručne chcela, ale akosi sa to nedalo, tak som to rozmixovala. Tiež som nevedela, či to môžem a čo z toho bude, lebo som túto tortu robila prvý krát, ale rozmixovalo sa to dobre. Tak či v tom nebol problém. ...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana H. (Dalmatinka) ID 208778 (17.10.2013, 10:31)
Robila som ju, pre mňa dosť sladká, množstvo ingrediencií súhlasí,
mám aj tú knihu na poslednej fotke.
Je to torta, ktorá je vhodná aj na slávnostné príležitosti.
Avšak to množstvo šlahačky, bielej čokolády a mascarpone
je kalorická bomba, čo pre mňa vobec nie je.

(pes)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (17.10.2013, 13:03)
Danka, ja sa zmieňujem o tom, že je sladká :-$. To zase záleží, kto má rád sladké a kto ani nie. Dať si jeden kúsok je v pohode, nehovorím zjesť na posedenie 4 kúsky 8-|. To by som aj ja mala otravu sladkým (H).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (16.10.2013, 22:21)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia A. (luciaanna) ID 169430 (15.10.2013, 18:50)
Dobrý večer. Rada by som urobila túto tortičku, nie je príliš sladká? A do cesta ide iba 55g múky? Ďakujem, Lucia. Určite vyskúšam.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (15.10.2013, 23:46)
Ahoj Lucka, tortička je sladká dosť *-). Do cesta ide len 55g múky :-$. Ale - treba vyskúšať, v každom prípade je fantastická (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (14.10.2013, 19:04)
... mňaaam, vyskúšam ... krém z bielej čokolády a mascarpone (či tvarohu) je výborný ... robím cheesecake s týmto krémikom (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (15.10.2013, 0:02)
Zuzka, ja by som to jedla a jedla a jedla.... (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (4.10.2013, 17:22)
och (zajic) ak čokoládu, tak bielu (zajic) (zajic) (zajic) raz si niekedy spravím (^) (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.10.2013, 1:10)
Lenka, ak ju miluješ, nie je čo riešiť (H) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Z. (zuzanita 66) ID 28768, mimibazar.sk/helenita (4.10.2013, 15:12)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
angelika m. (angelinca) ID 136051 (4.10.2013, 14:39)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu