. .. .. .. .. .. .
. .

FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho - RECEPT 53701

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho


[ recept č. 53701 zo dňa  ]


FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho


POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hladkej múky T650, 4 dl vody, 1/2 kocky droždia, 1 PL morskej hrubozrnnej soli, 1/2 dl olivového oleja virgine

POSTUP PRÍPRAVY

EmanuelRidi je taliansky kuchár, ktorý žije v Prahe a prevádzkuje tam spolu s českou manželkou svoju taliansku reštiku (http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-emanuel-ridi-laka-na-italske-speciality-20120420.html) Od neho je tento recept na jednoduchú bezkonkurenčnú focacciu. Nie je s ňou skoro žiadna robota a výsledok je báječný. Keď niekedy zabudnete kúpiť chlieb a nie ste práve majstri pekárskeho umenia, urobte túto focacciu a budete sa zalizovať :-D vďaka Emanuelovi !

1) Do misy dáme vlažnú vodu a droždie.
2) Postupne prisypávame múku a súčasne miesime rukou, až kým vznikne cesto.
3) Cesto vložíme do DP a necháme vymiesiť, prípadne i vykysnúť v DP. Ak nemáme DP, miesime hoc aj ručne, len tak gniavime, roztláčame, prevaľujeme, nadvihujeme cesto. Zanedlho zmení svoju štruktúru a stane sa hladkým a pružným. Toto ručné miesenie je vlastne taká terapia :-) skúste to. Ja som to skúsila len nedávno, doteraz som vždy nechávala túto činnosť na mašiny, ale táto terapia cestom je niečo pre mňa :-DDD
4) Nakysnuté cesto pacneme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, ktoré sformujeme do bochníčkov.
Obidva dáme na plech s PNP a bochníčky natiahneme do obdĺžnikov... ďobeme do cesta bruškami prstov.
5) Plech zakryjeme a necháme 10 min odpočinúť.
6) Pripravíme si olivový virgine a morskú soľ. Focaccie pokvapkáme olejom a posypeme soľou. A opäť ďobeme bruškami prstov do cesta, mačkáme , aby sa olej spojil so soľou a vtlačili sme to do focaccie. Cesto bude celé doďobkané od prstov :-D (mne sa to páčilo) a to isté urobíme s druhou focacciou. Pokladieme ich lístkami rozmarínu, môžeme povtláčať aj polky olív.
7) Focaccie vložíme do rúry nastavenej na 50 °C a počkáme si takých 15 minút... alebo aj 30, ako vám príde.
8) Potom plech vyberieme a rúru nastavíme na 200°C. Focacciu vložíme do rúry a pečieme do zlatohneda.
9) Po vybratí z rúry ju jemne posprejujeme vlažnou vodou a necháme ju chladnúť na mriežke.

Focacciu môžeme podávať k hustým polievkam, gulášom a jedlám, ktoré sa jedia s chlebom. Ale teplá je vynikajúca aj samotná... jemne chrumkavá... no výborná!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

.
.
.
mali sme ju k fazuľovici...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fazuľová polievka s údeným mäsom (v tlakáči) | FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho | Biele bagety >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.2.2016, 16:39)
Tohle vůbec nevypadá složitě :-) tak vyskoušíme, co z toho bude? ,-) Nejsem totiž bůhvíjaká kuchařka :-) Přesto si troufnu a ono to někdy vyjde :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.2.2016, 16:39)
Tohle vůbec nevypadá složitě :-) tak vyskoušíme, co z toho bude? ,-) Nejsem totiž bůhvíjaká kuchařka :-) Přesto si troufnu a ono to někdy vyjde :-) :-)
ODPOVEDAŤ
viktória s. (torias) ID 206491 (8.1.2014, 12:22)
mňam mňam (jidlo)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.1.2014, 11:37)
:-) aj nám veľmi chutí... už som ju však dlhšie nerobila. musím prekonať lenivosť a pustit sa do toho ,-)
ODPOVEDAŤ
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (27.5.2013, 9:25)
preco ten krok c. 7 *-) ? ja to rovno hodim do rury vyhriatej na 220 - 250 a peciem 10 - 15 minut...

ale recep naozaj vyborny, tiez robim podla Emanuela a naozaj to nema chybu (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.9.2013, 19:38)
Sorry, až teraz som našla váš komentár, tak oneskorene reagujem. Ten krok č. 7 - cesto, s ktorým sa manipulovalo, by si malo chvíľu oddýchnuť, hovorí sa tomu, že ho dáme podkysnúť :-) takže to je o tom... alebo keď chceme kysnutie urýchliť, tak cesto dávame na teplé miesto... no a keď je v miestnosti chladno, tak ho môžeme dať do rúry na jej minimálnu teplotu. (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (16.5.2013, 21:37)
Dakujem za dobry typ na zajtrajsiu veceru, uz som to raz davno robila a bolo to fakt vyborne. Deti sa zalizovali a my s nimi.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.5.2013, 10:54)
Tak dúfam, že aj teraz to bolo (Y) :-) :-) lebo u nás hej (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu