. .. .. .. .. .. .
. .

Fazuľová polievka s údeným mäsom (v tlakáči) - RECEPT 53700

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Fazuľová polievka s údeným mäsom (v tlakáči)


[ recept č. 53700 zo dňa  ]


Fazuľová polievka s údeným mäsom (v tlakáči)


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g suchej fazule, 2 mrkvy, 1 petržlen, 2 stopky sedana (stopkový zeler), 1 zemiak, 300 g údeného mäsa (rolované pliecko), 2 - 3 bravčové kosti (ak máte údené mäso s kosťou, tak toto už netreba), 4 strúčiky cesnaku, 1 čL soli, 1/2 čL mčk, 1/2 čL saturejky, 1 čL majoránky, 2 PL hladkej múky, 1 PL masla, 2 PL oleja, jarná cibuľka s vňaťou

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred preberieme fazuľu, opláchneme ju a dáme do misy s vodou. Necháme ju naboptnávať 20 - 24 hodín.
Do tlakového hrnca dáme umyté údené mäso a kosti. Nesolíme!!! Varíme pol hodiny a potom odstavíme. Potom ako klesne tlak pár v hrnci, otvoríme ho a vyberieme mäso i kosti.
Do vody, v ktorej sa varilo mäso vložíme naboptnanú fazuľu, mčk a saturejku. Hrniec uzavrieme a varíme 20 minút (od začiatku varu).
Kým sa varí fazuľa, očistíme zeleninu a nakrájame ju. Tiež môžeme pokrájať vychladnuté mäso.
Po 20 minútach musí byť už fazuľa mäkká (ak to nie je dáka starina), takže do hrnca pridáme pokrájanú zeleninu a soľ a necháme chvíľu variť (cca 10 min), kým pripravíme zápražku z masla, oleja a hladkej múky. Popražíme ju do bledohneda a zalejeme vodou. Hneď ju vlejeme do vriacej polievky k zelenine. Povaríme všetko spolu 3 - 5 minút. Zatiaľ nadrobno pokrájame cibuľku, prípadne i nejakú inú čerstvú vňať a prelisujeme cesnak. Spolu s majoránkou dáme všetko do polievky, dosolíme podľa chuti a hotovo! Polievka je vynikajúca z veľkej strakatej fazule.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

prebratá, umytá, dáme ju do misy s vodou na 24 hodín
Na obed sme ju mali s focacciou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Burgenlandská hovädzina s fazuľkou a šampiňónmi | Fazuľová polievka s údeným mäsom (v tlakáči) | FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.5.2013, 13:22)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.5.2013, 10:51)
:-) dobrá bola (jidlo) i keď ja fazuľu moc nemusím (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu