Anita M. (kijjarka) ID 124533 |
|
Oblasť: Nové Zámky |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 22.11.2009 |
Naposledy: 26.8.2020 9:08 |
Aktualizácia: 22.7.2020 20:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Medvedie labky
[ recept č. 52907 zo dňa 21.3.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto: 250 g polohrubej múky 125 g masla alebo Hery 125 g práškového cukru 125 g kokosovej múčky 1vejce 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie 1 balíček Polevy tmavej Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) formičky na medvedie labky
POSTUP PRÍPRAVY
Príprava: Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre.Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpe |