končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
CUKROVINKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)Ovocná energetická bomba[ recept č. 52108 zo dňa 26.1.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 200 g sušeného ovocia (ideálne sú marhule, brusnice, slivky, jablká - ale aj figy, ďatle....), 2 ČL melasy, 110 g trstinového cukru, 120 mletých vlašských orechov, cca 3 PL mletých lieskových orechov, 1 žĺtok, rumová alebo punčová príchuť, kakaový prášok podľa chuti - na toto množstvo to vidím cca 1 PL POSTUP PRÍPRAVY Trošku na úvod - sladkosti nemusia byť len prázdnymi kalóriami ukladajúcimi sa do pneumatík :), ale môžu byť aj chutné a zdravé a súčasne nám môžu dodať tak potrebnú energiu na fungovanie na plný plyn. Recept som našla niekde na nete, vytlačila a až teraz som vyskúšala - dni sú ešte stále krátke, energia sa nám stále slnkom nedobíja, tak prečo to nevyskúšať? Základom je sušené ovocie - nabíja energiou, stará sa o prísun vitamínov, podporuje trávenie, funguje ako prirodzené preháňadlo. Vysoký podiel vlákniny v ňom zlepšuje trávenie a odstraňuje zápchu. V pôvodnom recepte bola 1 PL rumu, to som zrušila hneď. Naše deti majú radi punčové koláče, tak som dala pár kvapiek punčovej arómy - ale nie je treba vôbec nič. Ten žĺtok tam nabudúce tiež nedám. Ubrala som z cukru - melasa je sladká dosť, aj keď nie každému chutí. Dá sa plnohodnotne nahradiť medom, javorovým sirupom, agávovým sirupom.... Možno aj ten trstinový cukor úplne nahradím medom - toto je na každom, ako má čo rád. Ja som dala menej cukru a šupla nejakú tú lyžicu javorového sirupu. Hmota má byť lepivá, ale pevnejšia, čiže stačí pridávať mleté orechy a spracovať tak, aby nám hmota držala pokope. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Okrem punčovej arómy pripravené suroviny Na drobno si posekáme sušené ovocie Pridáme melasu, trstinový cukor, mleté orechy, žĺtok a vypracujeme hutnú hmotu Hmotu vytvarujeme na tvar valca Zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť. Samozrejme tiež nech sa chute navzájom "skamarátia". Po stuhnutí povrch oblepíme v mletých alebo sekaných orechoch, nakrájame a dobíjame energiu :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.3.2013, 8:53) | |
ODPOVEDAŤ |
Livia M. (liviam) ID 19540 (27.3.2013, 8:35) | |
Mňááám, tak toto si ukladám a vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (27.1.2013, 15:29) | |
ODPOVEDAŤ |
Elena V. (baba 2) ID 213890 (27.1.2013, 14:25) |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (26.1.2013, 21:13) | |
mňam,mňam,mňam,ja robievam podobnú,ale tam sa hmota so žltkom mieša nad parou aby sa to "zlepilo" a ide tam aj pár nezdravých hnusných vecí ako napríklad kakao | |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (28.1.2013, 10:18) | ||
vidis a ja som stala nad tym onym, ze cosi mi tam chyba a presne to kakao - ved cisty prasok bez cukru z fair trade, kakao je mnaaaaaaaaaaaaaaaaam - je to. co mi potlaci tu prisernu sladkost uz aj ho idem dopisat | ||
ODPOVEDAŤ |